40-50 мл. на силен кошер има клип в you tube точно за профилактика с йод
40-50 мл. на силен кошер има клип в you tube точно за профилактика с йод
В този клип е 1кьм 1захарен сироп и 30мл.йод.Аз го прочетох в един вестник ,мисля,че беше "ПЧЕЛИ".В него имаше статия в,която братята сьрби го правят без захар.Прьскат по четири пьти през интервал от4-5 дни по 40-50 мл. март и септември.Но някои го правели и при всяко отваряне. .Нямам спомен кьде видях рецептата с 0.100гр.захар,но така третирам от миналата пролет и сьм много доволен.Всеки сам трябва да си преценява.Успех.
"Десет грама практика са повече от тонове теория".
Йодова тинктура. Колега, правех го без захар, но някъде клип ли гледах, или го прочетох някъде, че добавят стотина гр. захар. И сега някой път слагам, някой път без захар. Нямам спомен за какво се слага захарта, предполагам за по-лесно усвояване. Но и в двата случая пчелите го приемат разтвора.
"Десет грама практика са повече от тонове теория".
При пчелите има мед, защото има ред!
Йода, е отдавна познат, като дезинфектант и антисептик! Когато се добави към човешкия организъм, се увеличава неговата антиоксидантна активност и функцията на имунната система. Йода е апаптоза индуктор. Сиреч, има ключова роля за унищожаване на раковите клетки и клетките носители на вируси. При изследвания е установено, че болните от рак имат недостиг на йод. Йода е отличен микробицид с явно изразени антибиотични свойства. Трепе наред вируси, бактерии, гъбички и едноклетъчни организми. Не маловажен факт е, че при това го прави с ниска токсичност към тъканите. Понеже наред с вредните, сигурно трепе и полезни бактерии трябва да се внимава с него. Но при толкова ползи за човека, няма как да не е полезен и за пчелите- в известна степен. Може да се дозира, като се съотнесе теглото на пчелите в кошера и дозировкатана килограм човешко тегло или както е казал Ачката в началото на темата, примерно. Лично аз съм капал, капки директно върху рамките и дъното на кошерите и не съм получавал оплаквания .
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
А също така ,може и чай от смрадлика.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))