Приятелю пробваи с китайски тебишир за мравки- на мен вече две лета ми помага.Надраскваш по краката или около покривната даска и изчезват.Поне при мен имаше ефект .
Приятелю пробваи с китайски тебишир за мравки- на мен вече две лета ми помага.Надраскваш по краката или около покривната даска и изчезват.Поне при мен имаше ефект .
Потърси гнездата. И след като ги намериш сипвай гореща вода и хич да не ти се свиди.Първоначално публикувано от petkofire
Младене мерси за съвета,ама незнам какво е това китайски тебешир,я ми разясни малко,че за първи път го чувам
Сложи листа от домати , там , където са мравките . Предполагам , че са под капака.Няма да имаш проблеми.
Постоянно ме преследват умни мисли...но аз съм по-бърз
Само вътрешната хранилка е спасението. Слагал съм краката на кошера в маш. масло, тебешир, перецин със сол, доматени листа и т.н. и т.н.
Под капака! На земята листата каква работа ще вършат ? Горе , там където са мравките...
Постоянно ме преследват умни мисли...но аз съм по-бърз
Здравейте !!!
Гадовете вече нахално ядат нашите пчели и майки.Вече нищо не ги спира тези мръсни пчелояди!!!!!! next_mad; Изядоха ми хубава майка.Самосменна бе тя.Призовавам всички колеги на упорита борба с пчелоядите!!!Кой с каквото може да ги преследва,
това не е птица за нашата фауна.Дано изпукат гадовете!!!Така ли няма нещо да ги изтрови и тях.Така ли няма нещо да ги повлече към гибел и загуба.Ястребите и соколите не ги преследват,
много бързи летци са.Не зная какво ще правя това лято с тях.Ще ме съсипят тотално.Много майки ще убият.Как да не ги убиеш и ти.
Колеги от прекалено многото изтребване сега на нас ни се връща.При последния си преглед при отваряне на кошера станах свидетел на това как , връбче се спусна на отворения кошер и си отнесе пчела , докато се осазная какво става!
Такова нещо не ми се бе случвало , не зная дали поради студеното време или поради прекаленото третиране на културите със инсектициди , за тях вече не остава храна и започват да си търсят алтернативно меню.
о тази година на пчелина ми е ужас от врабчета - преместих кошерите сега на рапица и от днес гледам вилнеят из цялата нива пчелояди ....... бати проклетията братче.
И аз имам проблем с мравките и то големите, но все си мисля, че пчелите ще се справят с тях.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))