Ти колега си нов конкурент на пчелояда
Ти колега си нов конкурент на пчелояда
Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу
Аз от години ям търтеево пило,много е вкусно и полезно за мъжете,а един старец на 78 години,когото научих да го яде,ми се похвали,че си е възстановил половия живот след 18 години прекъсване,а търтеите ги хрупам като пуканки.
А бабата, маточно млечице ли е вземала?
Вкусът е като на мляко с мед,но е по гъсто,често изяждам по цяла строителна рамка,съхранява се в хладилника няколко дни, не съм пробвал да го замразявам във фризера .Ако го държиш повече се вмирисва и всички знаем на какво-смрад ужасна.
............
Това,че не е рекламирано си е така,но е познато от мн отдавна.За търтиевото млечице научих още преди повече от 10години.Каза ми го една пчеларка на 75г.,а тя го е научила от вуйчо си също пчелар.....
Най елементарния начин за добиването на търтиево млечице е използването на СР през пролетта.Вместо СР в плодника можеш да поставиш магазина рамка...
Сега вече е малко късно...
Съхранява се във фризер.
Дака,а точно запечатаните 1-3 дена са най-ефективни....
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))