Напълно съм съгласен.Просто в мнението пише вадя меда и от плодника .А и до колкото разбрах темата е за одглеждане на пчели без подхранване.
Долу горе преди време нещо такова правехме само че и онови слагахме никакво подхранване освен малко мед зимата над главите и третиране за акар.
Рояха се яко майки не се сменяха бройки се компесираха от рояци или семейсттва в роево.
Но бяха от 5-6 до 10ина. Става фокуса и мед има ама да са малко на брой , нямам практика с много но ако са много на един пчелин мисля че по бързо ще дадът фира.
Имаше и един лудия кошер плодника може би 4-5г. не бе пипан но това бе изключение много зъл беше.
Чакат в някой форум да прочетат и ще напишат.Те са учени хора четат, интерпретират прочетеното и намират "нови" решения.Никой още не им е написал какво да препишат и по научному да интерпретират.
Колко от светилата на "пчеларската наука " отглеждат собствени пчели?
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
Може и да не знаят, но може и да знаят, все пак на агро му взеха парите за изследването, както и на много други. Нашето дружество е в момента в преговори със някой от тях да си кажат цената, за да направят такова изследване и ние да им го заплатим този труд, но аз самия незнам дали няма да излязат със нещо стъкмено на хартия само и само да вземат парите
П.п- доколкото знам най богатите в този сектор са майкопроизводителите и отводкаджийте. При тази смъртност нищо чудно да наврънкат държавата да вдигне още парите отпускани по пчеларската програма. Ха сега се замисли, защо им е да намират причината за смъртността?
Казвам го направо. Преговаряте с Професора (доцента) и по-точно вече не преговаряте, а няколко човека дадоха проби. Цената за изследването много ми хареса.
Сега да ви кажа, че на Професора също му дадоха фира пчелите и даде изследвания в чужда лаборатория. Сега търси как да си покрие разхода. Честито.
Така и не споделихте какво стана с вашите проби от слънчогледа. Голяма конспирация.
При тези символични цени на меда, кой нормален пчелар ще излезе на светло да си плаща осигуровки/счетоводство, че и да плаща на лицензираните отводкаджии/майкопроизводители - скачени съдове!..всички по веригата ще загубят!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))