И в крайна сметка сякаш има протовоположни мнения по въпроса - този мед годен ли е за консумация или не. Нека повече хора да изкажат мнение, ако не възразяват.
Иначе медът на снимките няма слънчогледов нектар, със сигурност, за липа не е изключено да има някакво минимално количество. Бурканите не са били нагрявани и са били съхранямани в хладно помещение, без пряко слънчева светлина. Аз си мислех, че може да е имало неузрял мед, но се сетих, че накрая, при окончателното сваляне на магазините, имаше кошери, които бяха вкарали малко нектар в питите, които бяха върнати за олизване, и този нектар беше много рядък и затова го сипах в едно шише от минерална вода - сега този мед е кристализирал хомогенно. Така че малко теорията ми беше разклатена и затова пуснах този въпрос тук, в този сайт.
Така че - нека повече пчелари да изкажат мнение. Благодаря!
Относно безопасността за консумиращия въпросния мед има само едно единствено мнение. И то на съответната лаборатория, в която следва да се даде проба за анализ. Всичко друго са предположения. Ако пробата покрие нормите значи меда си е чуден за консумация. В конкретния случай за мен лично проблема е в неподходящия търговски вид на продукта. Причините за неравномерната кристализация са най-вече в разнородния състав на меда по пчелните пити. Лично мнение, което отново може да се докаже с анализ.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Този мед от запечатани пити ли е ваден? Мисля,че е с високо водно съдържание.А иначе ако не е вкиснал няма проблем да го консумираш.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))