За мен пчеларството е необятна наука, която обожавам. Аз лично се занимавам с пчелите, защото ги обичам, и изкарвам някой допълнителен лев. Успех!
За мен пчеларството е необятна наука, която обожавам. Аз лично се занимавам с пчелите, защото ги обичам, и изкарвам някой допълнителен лев. Успех!
Аз пък ги мразя, ама не ми пречи да вадя някой лев от тях.
И къде е това райско кътче в Северозападна България с този скъпоценен мед че аз да съм го пропуснал???
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
Дали става за пчелар се разбира много лесно и не е нужно да гледа 5-10 семейства за проба. Просто е като фасул, ако се буди сутрин изпълнен със злоба, значи го бива
Това не са мои измишльотини, а го четох скоро в едно интервю и човека видимо ги разбираше нещата. И разбрах, че не ставам
Благодаря на всички за отговорите! Не ме разбирайте погрешно, но някакси фокусът на въпроса се измести до това дали ще съм милионер или милиардер или къде е чудодейното село с чудодейния мед.. Точно поради такива съображения изрично подчертах, че не търся бърза печалба, а желая да се науча на нещо, от което вие разбирате и помолих за съвет. Смятам, че иронията спрямо човек, който е посочил, че нищо не разбира от пчеларство, е излишна. Прочетох отново какво съм написал и не видях никъде да съм споменал, че медът от прословутото село е чудодеен, че върви скъпо и т. н. Споделих думи на друг човек, както отново съм споменал. Относно цената - със същия успех аз мога да ви кажа, че буркан мед на пазара върви по 8-10 лв., а био медът в супермаркетите - двойно. За чужбина пък изобщо няма какво да се говори.
И ако не продаваш на едро, а затвориш цикъла и със собствен бранд намериш начин да продаваш в чужбина, дали няма да е доходоносен бизнес?
Поздрави на всички и успех!
Пич, вземи си 5-10 коша, поне сега ги подаряват почти. Намери си някой пчелар и ходи при него да му помагаш понякога. След 1-2 години ще разбереш дали е твойто. А колкото за собствен бранд и т.н. може просто да забравиш за сега, това е БГ не Европа, тук нещата стават, но не и с включена думата собствен...
Ради, такъв филм няма. За мен идват тежки години и много трудно реализиране на продукцията. То това ще мине и пак ще огрее слънце и на нашата улица ама в твоя случай все едно си купуваш фабрика на 8-ми септември.
Разбира се, ако имаш ентусиазъм, сводобно време и парици за харчене - започвай. Отглеждането на пчели е супер занимание и удоволствието се нарушава само ако от това мислиш да изкарваш и прехрана
Медец
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))