Първоначално публикувано от delpi Късно си я сложил и пчелите вече са си намерили друг източник на вода или предпочитат друг водоизточник пред твоя, в случай, че си я сложил с взимането на кошерите. Да, на другия ден след първото облитане я сложиш .
Първоначално публикувано от Емко А да ви попитам... От седница почти вече си взех 2 кошерчета ,направих и поилка но 1пчела няма на нея..Защоо?? Слагай по малко сол/имат нужда/и ще видиш,че ще започнат да я посещават!Аз на лейка 10-на литрова слагам една супена лъжица.
Първоначално публикувано от icofly Слагай по малко сол/имат нужда/и ще видиш,че ще започнат да я посещават!Аз на лейка 10-на литрова слагам една супена лъжица. На 10 литра вода или сироп се слага 1 грам МОРСКА сол- добре е да е йодирана.
Сложих 2супени лъжици на кофа 20литра още при слагане на поилката.
Първоначално публикувано от Емко Сложих 2супени лъжици на кофа 20литра още при слагане на поилката. Това е много според мен. Аз слагам по 1 чаена сол на 20 литра и 4 грама тимол. Миризмата на тимол много ги привлича.
Първоначално публикувано от ivootur Слагай суха захар,ще видиш как ще я ометат за нула време.Хем ще обира влагата от кошера,хем ще имат занимавка. Аз искам точно обратното, да им дам вода защото в момента по поилките е пълно - 4 поилки, на водата на кучето даже и при комшията ходят.
Първоначално публикувано от Nik_m на водата на кучето . Те това не е добре. Ама хич.
Първоначално публикувано от Nik_m Това е много според мен. Аз слагам по 1 чаена сол на 20 литра и 4 грама тимол. Миризмата на тимол много ги привлича. Какъв тимол ползваш и откъде се снабдяваш с него?
Първоначално публикувано от delpi Какъв тимол ползваш и откъде се снабдяваш с него? От аптеката, на кристали.
Първоначално публикувано от solaris60 Те това не е добре. Ама хич. Не е добре, животното цял ден не може да пие вода. Като съм там махам водата да се отучат, но няма ефект, като я върна пак са на нея.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))
Правила на форума