Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 19 от 21 ПърваПърва ... 91718192021 ПоследнаПоследна
Резултати от 181 до 190 от общо 4230

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Да не се хващаме за думите, имах предвид “кристализира”

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.08.2018
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Да не се хващаме за думите, имах предвид “кристализира”
    Не се хваща на думата. "След време" всички видове мед се захаросват т.е. "кристализират".

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Алексиев Виж публикацията
    Не се хваща на думата. "След време" всички видове мед се захаросват т.е. "кристализират".
    Е и ? Така и не разбрах последните две мнения Нещо искахте да напишете или по-скоро за забавление ?

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Ами и на мен така ми се струва, но какво е станало с майката това не мога да си обясня. И наистина нямаше яйца , то май това се и чудих , как така.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Значи на 24-ти май като взех акациевия мед, това което направих е че махнах една черна пита и сложих още една бяла основа, и май още една черна... Повече не съм го пипал.... Но не знам какво може да е станало с майката. Значи наистина нямаше нито един роеви маточник, бяха само на средата на питите. Маточниците имаше няколко запечатани и други захранени без да са запечатани.
    Аз питах нашите , 20на дни не бях тук, не е като да е имало нещо като роене, или просто не са видели , вече не знам ) ... Но не мисля че е моя грешка, поне в този случай... Аз нещо се бях ядосал вчера, как така нищо не разбирам и все ми се случва по някоя изненада.
    Даже аз нямаше да забележа, ако не беше колегата Трендафил да ме кара да снимам. Аз видях че има някакво намаляване на пчелите .., но ми се видя и при другите това нещо. Може би трябваше след акацията, 2 седмици след това, просто да направя някаква проверка за всеки случай. Но аз не обичам да ровя

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Значи при мен слънчогледа вече е в разгара си, виждам ги жълти и са започнали гледам и по летежа. Иначе относно въпросния кошер, вие като ми казахте черни пити и че се е задръстил още пролета. Обаче сега се сещам и нещо друго. В скромния ми опит като пчелар, винаги когато се получава така, майката нещо не е наред. Така преди години един кошер, му вадих пити и центрофугирах мед и то вместо пило, пак напълниха с мед. Ама тогава не знаех и го оставих така. На другата година като го отворих, нямаше почти никакви пчели останали и беше загинал. Това засега ми е единствената жертва. Този много ми заприлича на него. Обаче как така става тоя номер, да е осиротял ... Не трябва ли да си сменят сами майката. Нещо не мога да си отговоря на загадката.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Значи при мен слънчогледа вече е в разгара си, виждам ги жълти и са започнали гледам и по летежа. Иначе относно въпросния кошер, вие като ми казахте черни пити и че се е задръстил още пролета. Обаче сега се сещам и нещо друго. В скромния ми опит като пчелар, винаги когато се получава така, майката нещо не е наред. Така преди години един кошер, му вадих пити и центрофугирах мед и то вместо пило, пак напълниха с мед. Ама тогава не знаех и го оставих така. На другата година като го отворих, нямаше почти никакви пчели останали и беше загинал. Това засега ми е единствената жертва. Този много ми заприлича на него. Обаче как така става тоя номер, да е осиротял ... Не трябва ли да си сменят сами майката. Нещо не мога да си отговоря на загадката.
    Когато се излюпи новата майка, често пъти тя убива старата и след това излита за осеменяване. Ако не се върне по някаква причина - клъвната от птица или влезе в друг кошер, резултатът ще е точно такъв.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    . Нещо не мога да си отговоря на загадката.
    Знаеш ли,колко литература трябва да прочетеш-многократно,за да си отговориш на "загадките"...

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    Знаеш ли,колко литература трябва да прочетеш-многократно,за да си отговориш на "загадките"...
    Аз съм любознателен и доста чета. Но явно книгите които имам са неподходящи или не съм обърнал внимание ...

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Не знам как ще излезе но има интересна прогноза след сряда , с намаляване на температурите и валежи. Дотогава ще е печка. Около 32-34 градуса за района на плевен.

Страница 19 от 21 ПърваПърва ... 91718192021 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •