Да не се хващаме за думите, имах предвид “кристализира”![]()
Да не се хващаме за думите, имах предвид “кристализира”![]()
Ами и на мен така ми се струва, но какво е станало с майката това не мога да си обясня. И наистина нямаше яйца , то май това се и чудих , как така.
Значи на 24-ти май като взех акациевия мед, това което направих е че махнах една черна пита и сложих още една бяла основа, и май още една черна... Повече не съм го пипал.... Но не знам какво може да е станало с майката. Значи наистина нямаше нито един роеви маточник, бяха само на средата на питите. Маточниците имаше няколко запечатани и други захранени без да са запечатани.
Аз питах нашите , 20на дни не бях тук, не е като да е имало нещо като роене, или просто не са видели , вече не знам) ... Но не мисля че е моя грешка, поне в този случай... Аз нещо се бях ядосал вчера, как така нищо не разбирам и все ми се случва по някоя изненада.
Даже аз нямаше да забележа, ако не беше колегата Трендафил да ме кара да снимам. Аз видях че има някакво намаляване на пчелите .., но ми се видя и при другите това нещо. Може би трябваше след акацията, 2 седмици след това, просто да направя някаква проверка за всеки случай. Но аз не обичам да ровя
Значи при мен слънчогледа вече е в разгара си, виждам ги жълти и са започнали гледам и по летежа. Иначе относно въпросния кошер, вие като ми казахте черни пити и че се е задръстил още пролета. Обаче сега се сещам и нещо друго. В скромния ми опит като пчелар, винаги когато се получава така, майката нещо не е наред. Така преди години един кошер, му вадих пити и центрофугирах мед и то вместо пило, пак напълниха с мед. Ама тогава не знаех и го оставих така. На другата година като го отворих, нямаше почти никакви пчели останали и беше загинал. Това засега ми е единствената жертва. Този много ми заприлича на него. Обаче как така става тоя номер, да е осиротял ... Не трябва ли да си сменят сами майката. Нещо не мога да си отговоря на загадката.
Не знам как ще излезе но има интересна прогноза след сряда , с намаляване на температурите и валежи. Дотогава ще е печка. Около 32-34 градуса за района на плевен.
В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))