В Берковица на 23.01. температурите бяха +10-11 градуса към 15 часа, и кошерите ми имаше масово облитане, което е добре, а от 25.01. до ден днешен започнаха студовете и снеговалежите. Днес температурите към 12 часа бяха - 10 градуса.
В Берковица на 23.01. температурите бяха +10-11 градуса към 15 часа, и кошерите ми имаше масово облитане, което е добре, а от 25.01. до ден днешен започнаха студовете и снеговалежите. Днес температурите към 12 часа бяха - 10 градуса.
Живей както можеш, ако не можеш както искаш.
Малко ни бяха студовете напоследък, та днеска за капак задуха и силен вятър и масово се разхвърчаха капаци на кошери и за първи път ми се случва - два кошер съборени от стойките sadsmile; sadsmile;
Хората са казали че една неприятност никога не идва сама!!!
Току що се връщам от пчелина, температурата е около 10 градуса.Сложих питки.Гледката при отваряне на плодниците ме очарова.Много пчели,много мед в плодника и почти никакъв подмор в дълбокото дъно.По стените на кошерите не забелязах следи от влага.Според мен зимуването на пчелите е преминало по най-добрия начин.Явно дълбокото дъно с мрежа 15/15 см. в предната част, работи успешно срещу влагата в кошера, както и свалянето на голямото капаче на хранилката.Имам няколко отводки в 10р. ДБ кошери с изтеглящо се дъно, но с изрязан отвор и мрежа в предната част до входа в тях също не забелязах следи от влага.Съжалявам че си забравих GSM вкъщи и не направих снимки.Успех приятели.
Силата присъства там, където работи мисълта.
Днес, при Т= +7-8 гр. в 12.00 ч., пчелите започнаха облитане. Чистих подмора през прелката - нормално количество, без притеснения! Моите имат храна, поставена предната неделя и не съм ги отварял!
Станко, на 19. 02 няма да видиш влага още 100 години да гледаш кошери! Ще я видиш на 19 април!Първоначално публикувано от stanko1972
19.02.2012г.Най после слънцето грейна.В Своге в 12.00 ч температурата на въздуха на слънце е 13 градуса.От 16 зазимени семейства всички за живи.Имам 3 бр. с разстройство.Мед всички имат достатъчно.Успех на всички колеги пчелари...![]()
Днес 19.02. за пръв път отворих двата ми кошера. Температурата беше 8 градуса и времето слънчево към 13.30ч. Пчелите не се облитаха. Поставих и питки. В единия кошер кълбото беше в предната част и посредата и преброих 7 междурамия с пчели, а в другия кълбото беше отпред но в дясаната част на кошера и преброих 6 междурамия. Друго което ми направи впечатление е като отворих капака отгоре на хранилката имаше молцови пеперуди живи. Защо така се е получило. И друго на единия кошер /първата снимка/ втората рамка от дясно на ляво има ядено от дървояд /рамката е нова/. Възможно ли е да е действал през зимата? Ето и снимчици.
![]()
![]()
![]()
Живей както можеш, ако не можеш както искаш.
В момента има 15 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 15 гост (и))