Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 19 от 41 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 181 до 190 от общо 404
    VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Току що се върнах от пчелините. Днес имаше повече време за работа и на спокойствие успях да прегледам въпросните търтовки. И В ТРИТЕ ОТКРИХ МАЙКИ. Извода е че не трябва да се прибързва. Днес бяха осиротени и върху тях бяха поставени семейства със статут на резервни майки. Естествено корпусите са разделени с вестник без дупки като на едната доста силна търтовка беше поставен двоен вестник за да се гарантира достатъчно време да усети липсата на майката преди да прогризат вестника. Същото се случи и с три семейства които бяха останали без майки. Останаха 10 майки които все още не са пронесли. Много се дразня от такива, защото всяка година ги имам и опита до сега показва, че обикновено не пронасят. Давам им една седмица и ако не са пронесли ги смяням.
    Благодаря на отзовалите се.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Колкото до способа за придаване на резервна майка толкова рано, за мен е заедно с нейното семейство.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Един страничен въпрос към rosty_sz. Къпеш ли с О.К. късно есен или зиме, майките?
    Този пост е редактиран от зуница; 16.02.2016 в 16:02.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    То всеки прави така, но кажи как, начина ти, способа ти на работа? За да хванем и ние малко от маята.
    Който хванал-хванал.Няма да пиша за трети път .

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    rosty и от мен един страничен въпрос. С какво си третирал последните 2 пъти (разбира се ако не е тайна ).

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Борка, кажи си теорията! Не се прави на Градския!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    Тянка, не искам да правя прибързани изводи, затова ще изкажа предположение.Прекомернот използване на препарати с активно вещество кумафос поврежда майките, особено младите (ако семействата са правили самосмяна ).

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Кумафос до сега не съм ползвал. Тази година се каня да ползвам и тая гадост. Иначе ДА ползвам ОК всяка късна есен (края на ноември) чрез накапване през последните две години, преди това един път с фогъра и преди това със сублимация (изпаряване)

И трите търтовки не бяха маркирани, а аз маркирам задължително. Със голяма сигурност мога да кажа че към края на август всичко беше маркирано.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Кумафос до сега не съм ползвал. Тази година се каня да ползвам и тая гадост. Иначе ДА ползвам ОК всяка късна есен (края на ноември) чрез накапване през последните две години, преди това един път с фогъра и преди това със сублимация (изпаряване)

И трите търтовки не бяха маркирани, а аз маркирам задължително. Със голяма сигурност мога да кажа че към края на август всичко беше маркирано.
    Късна самосмяна ,ли ? Неоплодени ? Снощи ,докато четях ми се щеше да те питам за поведението им ! С една дума по външни признаци има ли разлика от нормално развиващите се ?

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Никаква разлика. Нормални майки с правилни размери и съотношения. Мушкат главите в килийките. Може би се движат малко по бързо из питите.

Страница 19 от 41 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •