Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 189 от 677 ПърваПърва ... 89139179187188189190191199239289 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,881 до 1,890 от общо 6768
    Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    И азмислех да му кажа за марля, тензух. Ама нали не мога да давам съвети............ А може и найлонче да сложи върху меда вместо марля. Или пък захаросания мед да го направи като питка и да го сложи в плик за фризер и вместо над рамките, да го сложи в хранилката.

Автор
    Регистриран
    05.06.2015
    Пчеларски район
    Лом
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    И азмислех да му кажа за марля, тензух. Ама нали не мога да давам съвети............ А може и найлонче да сложи върху меда вместо марля. Или пък захаросания мед да го направи като питка и да го сложи в плик за фризер и вместо над рамките, да го сложи в хранилката.
    Защо да не можеш да даваш съвети? Човека попита за мнение...
    Не виждам нищо лошо като му се напише някое мнение или съвет, пък той сам да си преценява... Принципа ако не се довери на мненияте е един- проба-грешка.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от ivan.k Виж публикацията
    здравейте колеги,искам мнение от по опитните. подхранване със захаросан мед в хранилката грешка или не.
    Много голяма грешка. Вече времената се промениха и почти всеки опитен пчелар с над 100 кошера го казва, като златно правило.
    "Вземеш ли нещо от кошера не се връща" Така се разнасят болестите, хората които не са патили слагат още, но който се опарил спазва правилото.
    И аз им слагах мед и не съм имал проблеми, но от тук на татък няма да поемам излишен риск.

Автор
    Регистриран
    05.06.2015
    Пчеларски район
    Лом
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Много голяма грешка. Вече времената се промениха и почти всеки опитен пчелар с над 100 кошера го казва като златно правило.
    "Вземеш ли нещо от кошера не се връща" Така се разнася болестите, хората които не са патили слагат още, но който се опарил спазва правилото.
    И аз им слагах мед и не съм имал проблеми, но от тук на татък няма да поемам излишен риск.
    Привет Ники. Не съм съгласен с теб...., предполага се, че този мед с който мисли да подхрани в хранилката е от тези кошери добит.Друг е въпроса, ако го е купил от някъде.
    А Ние сигурни ли сме с купените храни какво внасяме в семействата си? Честно да ти кажа не ми се мисли...
    Ние все пак не сме хирурзи и не си сменяме ръкавиците при всяка една манипулация.Работиш на пчелина, след малко отиваш да вземеш нещо от склада и т.н. Има ли зараза-няма спасение. Опазил ни Господ всичките.
    Ако не си съгласен с мен ще спорим на по кафе или бира когато ида към Монтана

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Значи имаш пчелин с 100 кошера от които 1 се разболява и вместо да останеш с 99 кошера ти разнасяш болестта от болния и оставаш с 50 кошера.
    Аз си казвам моето мнение, всеки сам си преценява.
    Иначе ако имаш време ще поспорим когато кажеш Аз вече приключвам с инвентара за новата година имам 10-15 дена за работа, така че ще имам свободно време.

Автор
    Регистриран
    05.06.2015
    Пчеларски район
    Лом
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Значи имаш пчелин с 100 кошера от които 1 се разболява и вместо да останеш с 99 кошера ти разнасяш болестта от болния и оставаш с 50 кошера.
    Аз си казвам моето мнение, всеки сам си преценява.
    Иначе ако имаш време ще поспорим когато кажеш Аз вече приключвам с инвентара за новата година имам 10-15 дена за работа, така че ще имам свободно време.
    Явно мисленето ми е такова, защото все още не съм достигнал тази бройка., шегувам се.
    Всеки си има стратегия и начин на работа.
    Браво за справянето с инвентара. Аз сега съм на етап преподреждане на пчелина.Лошо е че вече се облетяха, но леко полеко ще си заемат мястото така както на мен ми се иска.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Когато се гледат много кошери винаги се прави компромис при работата с пч.семейства(не с всички).И именно,компромисите водят след себе си необходимоста от "задължителни" третирания и профилактики.Също заради компромисите,битува мнението,че не трябва да се връща това,което е извадено от кошера,а и финансовия момент не е за пренебрегване..

Автор
    Регистриран
    05.06.2015
    Пчеларски район
    Лом
    Вода...., колко много е важна в този етап от развитието на пчелното семейство.
    5.jpg6.jpg

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    До Иван.к, споко бате. Болести се разпространяват не само чрез меда. И болестите си ги има във всеки кошер (вразлична концентрация) без значение с мед или захар храниш. Ако все пак те притеснява разпространението на болести, гледай да подхранваш винаги с по-ланшен мед. Или с мед от преди 3 години да речем. П.П. А иначе всичко опира до цената. ПРимер: (мислех да не го давам, ама айде...) Питат ме Защо не слагаш купена изкуствена храна? Тя струва 2лв. , а меда е 5лв. Къде ти е изгодата? Пък аз питам: Защо не си храниш овцете със слама? А търсиш люцерна???? П.П. Овцата и агнето от нея ни е по-важно и ги храним качествено. А пчелата......храним я с най-евтиното. Иначе и тя (пчелата) ни е много важна.......

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    След няколко дни студ, днес след обяд пекна слънце за 1 час и веднага напълниха поилките. Направиха хубаво облитане с млади пчели и ми насраха яко колата. И миналата година пак така след голямото изобилие от прашец, консумират го усилено и става така.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри нова.jpg‎   нова2.jpg‎   нова3.jpg‎  
    Този пост е редактиран от Nik_m; 29.02.2016 в 20:53.

Страница 189 от 677 ПърваПърва ... 89139179187188189190191199239289 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •