Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 188 от 677 ПърваПърва ... 88138178186187188189190198238288 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,871 до 1,880 от общо 6768
    Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Да и аз започвам така да мисля какво да правим с слабите а и силните впослдствие има опасност да станат слаби (след 2-3 роя)
    Ха хаааа много ви е страх от роене................

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Ха хаааа много ви е страх от роене................
    -Татко купи ми котенце.....
    -Не...то ще сере по ъглите.
    -Тогава тигърче...
    -Не!!! Тогава ние ще серем по ъглите!!

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Макар и с виц някакъв.....си отговаряш почти сам, кое е по-голямото зло. А пробвал ли си да видиш дали роят....... Или само те е страх от роене.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Значи страх ме е от роеене а си се роят и тази година пак са насадили в близост рапица

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    И моя пчелин е в северозапада та аз бях в чуденка дали инверт или питки мислих че заради топлото време и цъфналите джанки има много пило и малко мед, но вчера направих осведомителен преглед според мен положението е 2-3 седмици избързало от нормалното. Но лично аз мисля че положението със запасите не е трагично просто защото 50-60% от кошерите са средни по сила и с запаси 20ина % много силни без достатъчно запаси и 20%обратното малко пчели много мед.Аз други години ги третирах всичките под един показател и след това на основния преглед правех изравняване както на пчели така и на мед
    като от силните взимах пило давах на слабите и от тах мед за силните средните не закачах и след изравняването започвах подбудително подхранване с захар сироп 1към 1.Това вършеше работа много години но кошерите бяха от 4 до 6 бр.и разликата между силни и слаби не се усещаше сега миналата година и тази при по голям бр. кошери 30бр. разликата по се усеща (3бр. супер слаби ).
    Та сега се чуда дали правилно съм постъпвал с това изравняване дали не е погрешно.
    Мършата си е мърша, дори временно да я засилиш. Аз съм противник на това изравняване, а мършавите отиват в графата за смяна на майка - колкото по-рано, толкова по-добре.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Мършата си е мърша, дори временно да я засилиш. Аз съм противник на това изравняване, а мършавите отиват в графата за смяна на майка - колкото по-рано, толкова по-добре.
    Започвам да мисля че това е правилното решение защото от зимата излизам с 50-60% средни кошери и ако няма рапица за акацията я хващам май пак с толко.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Миналата година през фЕВРУАРИ обединих един слаб с кекава късна отводка с млада майка резултата за слънчогледа бе супер. Но незнаех дали е случайност.

Наблюдател
    Регистриран
    11.04.2015
    Пчеларски район
    с. Врачеш, общ. Ботевград, обл. София
    здравейте колеги,искам мнение от по опитните. подхранване със захаросан мед в хранилката грешка или не.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от ivan.k Виж публикацията
    здравейте колеги,искам мнение от по опитните. подхранване със захаросан мед в хранилката грешка или не.
    Не е грешка.

Автор
    Регистриран
    05.06.2015
    Пчеларски район
    Лом
    Цитат Първоначално публикувано от ivan.k Виж публикацията
    Не е грешно както ти казва колегата, а аз мога да допълня, че можеш да сложиш по една марля или тензух върху меда в хранилката, че от топлината меда се разтапя и пчелите залепват за него и си умират в хранилката.

Страница 188 от 677 ПърваПърва ... 88138178186187188189190198238288 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •