Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 185 от 683 ПърваПърва ... 85135175183184185186187195235285 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,841 до 1,850 от общо 6828
    Наблюдател
    Регистриран
    30.08.2015
    Пчеларски район
    Пловдив, община Родопи
    Здравейте! Абсолютен новак съм, а искам да се занимавам с отглеждане на пчели. Посъветвайте ме, уместно ли е сега да закупя готови и пълни кошери или поотделно кошер и отводки?

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от pepned Виж публикацията
    Здравейте! Абсолютен новак съм, а искам да се занимавам с отглеждане на пчели. Посъветвайте ме, уместно ли е сега да закупя готови и пълни кошери или поотделно кошер и отводки?
    Съвета ми е сега да наблегнеш на четенето,а на пролет да закупиш 2-3 кошера(отводки) Сега кошери не се купуват особено от пълни "новобранци"
    Пробвал ли си дали си алергичен?

И е желателно да има около теб стар пчелар отначало,че и практиката е важна не само теорията!

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от pepned Виж публикацията
    Здравей , Приятелю !
    В община Родопи има много опитни пчелари , намери ги , и виж тяхната практика .

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от bobi_cz Виж публикацията
    Здравейте колеги! И аз имам въпрос като начинаещ, след като ми предстои да третирам за вароатоза за първи път. Въпроса ми е кога точно да го направя, миналия когато направих проверка видях че все още има неизлюпено пило и майките почти не снасят яйца, само една от тях го прави. Да изчакам ли да се излюпи пилото или направо сега да им поставя лентите ? Благодаря предварително.

Поздрави от Родопите.
    Братле,подхранвал ли си със сироп?....Слагай лентите и не се бой.Единствения ти проблем е количеството и качеството на хранителните запаси.Не се плаши от диаграмите-те не "важат" за Родопите.Демек по големия ти проблем не е намаляващото пило,а Чепеларската мечка.....

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от bobi_cz Виж публикацията
    Здравейте колеги! И аз имам въпрос като начинаещ, след като ми предстои да третирам за вароатоза за първи път. Въпроса ми е кога точно да го направя, миналия когато направих проверка видях че все още има неизлюпено пило и майките почти не снасят яйца, само една от тях го прави. Да изчакам ли да се излюпи пилото или направо сега да им поставя лентите ? Благодаря предварително.

Поздрави от Родопите.

Не съм от опитните пчелари тук във форума,но според мен в момента има 2 основни неща,които да направиш,а именно:

1)Слагаш лентите срещу акари ,за да може да предпазиш пилото,от което ще се излюпят зимните пчели(аз ги сложих на 15 август и мисля,че закъснях малко)
    2)Подхранваш със захарен сироп,за да накараш майката да снася ,за да имаш повече пчели през зимата.
    Създай условия майката да създаде повече здрави пчели,които да презимуват успешно.Ако няма достатъчно свободно място за снасяне на майката,сложи изградена пита.
    Ориентировъчно в момента трябва да имаш поне около 4-5 пити с пило на различни възрасти.

Успех!

Потребител
    Регистриран
    31.05.2015
    Пчеларски район
    Родопите
    Цитат Първоначално публикувано от distedi Виж публикацията
    За да няма пило по това време на годината, може да има много причини. Например:
    - новоизградени рамки, в които майката избягва да снася по това време на годината;
    - липса на място за снасяне, поради обилно подхранване;
    - студено време (забелязах, че си от Чепеларе)
    - липса на паша
    - .....
    При теб среща ли се нещо от изброените?
    Много ви благодаря за отговорите, наистина ми помогнахте и разбрах какво да правя.
    Иначе да отговоря на колегата. При мен се срещат последните 2. Значи през ноща температурите падат и под 10 градуса, а паша почти няма в момента. Събрали бяха доста манов мед, които го премахнах.
    А пило все още си имат за люпене, явно не сте ме разбрали..... Но някъде бях прочел че когато се излюпи последното пило тогава се третира, та и затова дойте върпоса, но може би е ставало въпрос за търтиевото пило...

Потребител
    Регистриран
    09.03.2015
    Здравейте мисля да оставя магазините с рамки под плодниците на кошери ДБ и така да презимуват.Уместно ли е?Или звучи тъпо.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Debi Виж публикацията
    Здравейте мисля да оставя магазините с рамки под плодниците на кошери ДБ и така да презимуват.Уместно ли е?Или звучи тъпо.
    Напротив, така е по-пичовско!
    Working....

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от Debi Виж публикацията
    Аз понеже не съм с дълбоки дъна, ги зазимявам така и си е много добре, а и си решаваш проблема със съхранението на магазините.

Наблюдател
    Регистриран
    30.08.2015
    Пчеларски район
    Пловдив, община Родопи
    Благодаря на всички, които откликнаха на въпроса ми. Чета усилено и ще се вслушам в съветите Ви. Ще се видим на пролет!!!!!!!!

Страница 185 от 683 ПърваПърва ... 85135175183184185186187195235285 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 26 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 26 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •