Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 181 от 807 ПърваПърва ... 81131171179180181182183191231281681 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,801 до 1,810 от общо 8061
    Заслужил Автор
    Регистриран
    05.05.2016
    Първата година в казармата бях в школата в Плевен и не се разбирах с местните.Гледам,че и сега е така.
    Този пост е редактиран от borifototo; 10.11.2016 в 10:58.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Егати или Е га ти е правилно,че сега наблягам на граматиката във форума?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Гледам тая преградна дъска направо я разковахте.А за снимката от 14.02 нямам думи,аз толкова пчели не съм виждал в моите кошери даже май месец мога само шапка да му сваля на колегата.Единствено това съм го постигал при обединяване на 2 отвотки.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Преградната дъска служи да прегражда - а не да разгражда!....според мен едно нещо е по-добре да е преградено, отколкото да е разградено - все едно разграден двор!...така че има смисъл от преградната дъска според мен...отделно, че напролет борбата е за всеки градус вътре в кошера, и ако прегр. дъска е изпълнена грамотно, т.е да изолира на почти 100% гнездото/рамките покрити с пчели от останалото празно пространство в кошера, ще спести много мегавати на пчелите да затоплят пилото, и съответно, ако отопляват по-малко пространство, ще се износят по-малко и ще "изгорят" по-малко калории/мед, и ще им се удължи живота, и съответно ще отгледат повече пило на глава зимна пчела.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Чудя се да не открия нова тема Автомото свят

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Чудя се да не открия нова тема Автомото свят
    Според както си го написал - не няма да откриеш. Защото все още няма такава, но според това ти какво мислиш. Да - можеш да откриеш такава.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Първата ми кола беше Мустанг 2140Д и си спомням, че му слагах картони м-у предната решетка и радиатора, за да вдигне по-бързо градуси - един вид пр. дъска!...а третата ми беше ВАЗ 21013 - на нея пък на предната хром-никелова решетка, след като я отвинтвах от купето, и нанизвах от двете страни по един чохъл, който да пази радиатора от студения въздух, и след това я монтирах обратно

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Преградната дъска служи да прегражда - а не да разгражда!....според мен едно нещо е по-добре да е преградено, отколкото да е разградено - все едно разграден двор!...така че има смисъл от преградната дъска според мен...отделно, че напролет борбата е за всеки градус вътре в кошера, и ако прегр. дъска е изпълнена грамотно, т.е да изолира на почти 100% гнездото/рамките покрити с пчели от останалото празно пространство в кошера, ще спести много мегавати на пчелите да затоплят пилото, и съответно, ако отопляват по-малко пространство, ще се износят по-малко и ще "изгорят" по-малко калории/мед, и ще им се удължи живота, и съответно ще отгледат повече пило на глава зимна пчела.
    Супер разсъждения, с изключение на думичката "мегавати", която ми навява асоциации с ядрен реактор. Проблемът е, че тези разсъждения са просто една теория, нямаща нищо общо с реалноста. Проверката на тази теория е много проста - слагане на 2 електронни термометъра от по 3 лв. от двете страни на една преградна дъска. И ако покажат нещо различно, тогава ще съм склонен да ти повярвам. Дотогава обаче аз вярвам на науката и по специално - на физиката и на топлотехниката. А там такива чудеса не се случват ......

Ако случайно си спомняш, преди да започна да плещя глупости за микронуклеусите, седнах и наистина направих изследвания с елетронни термометри. Вложих точно 6 лв. в тези изследвания (2 термометъра) и цитиръх във форума конкретни резултати с конкретни цифри за температурите.

Та аз предлагам разрешаването на този безсмислен спор да бъде направено по същия начин - някой, който практикува работа с преградни дъски, нека да сложи 2 термометъра и честно и почтено да каже във форума какви са резултатите. А докато чакаме това да се случи, нека да не плещим врели-некипели защото всеки може да сбърка в собствените си илюзии, включая и аз.

Та чакаме някой да направи ЕКСПЕРИМЕНТ и да ни информира за резултатите ......

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.05.2016
    В темата за преградните дъски само си ги мериме,а резултата е - не научих нищо ново и полезно.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от borifototo Виж публикацията
    В темата за преградните дъски само си ги мериме,а резултата е - не научих нищо ново и полезно.
    Новото и полезното е различно за различните хора .......

Страница 181 от 807 ПърваПърва ... 81131171179180181182183191231281681 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •