Не се вижда особено добре, но ако се вгледа човек...
https://www.youtube.com/watch?v=VIfN...ature=youtu.be
Аз ги правя без талашита и не съм имал проблеми.Лепя ги с монтажна пяна,стават много здрави.Веднъж едно сандъче падна от 2-ри етаж на къщата и никакви поражения.Вътре пчели нямаше де
При нас масово рояци, доста хартисаха и за горския фонд
Извадихме рапицата. Започва хубаво затопляне и ще дооберат, каквото има все още от акацията.
Дано вече не мислят за секс, че то си е кофти работа така масово, а и всички резерви се стопиха![]()
Сега по 24 Май успях да направя основен преглед и никак не останах доволен...Само 1 е в роево настроение - което е добре
, но останалите с много пило и малко мед в магазините. Крайните рамки в маточниците замедени на 100 %, а останалите пити с доста дебел венец над пилото - на някой пити стига до 2/3 от площа. Времето си оказа влияние - дъжд, доста вятър със слънце и студени нощи. Липа в района почти никъква, а слънчото е още на педя над земята (много му е рано за цъфтеж). Сега трябва да избирам
или да въртя мед с пилото или да се стягам с инвентара за много отводки и противороеви действия.
Колеги които имат пчелини в горите в района по техни приказки се скъсаха да въртят акация, а аз на открито...гледам в земята с наведена глава. Явно в гората е по-завет и вятъра не им е оказвал голямо влияние на летежа.
Мед няма , но за сметка на това имам отделни бройки със по 5-6 пити прашец! Всичко е задръстено!
Според мен има и друг момент - дребните и средните майки се оплождат по-късно в сравнение с едрите - едрите майке се оплождат и пронасят за около 7-8 дни от излюпването си, а останалите до 2 седмици...имах една майка, беше толкова дребничка, че не успя да се оплоди месец, търтеите явно не са я забелязвали като лети и се е надявала на тяхното внимание, сигурно са я мислили за обикновена пчела!!!
В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))