Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 18 от 21 ПърваПърва ... 81617181920 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 171 до 180 от общо 4230

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    При мен май ще спестя подхранването.Паша има все още.Основния проблем сега при мен са осите толкова не съм виждал никога.Под всеки кошер мой да намериш по 3-4 умрели.
    Много са агресивни.
    Слагай капани мед и оцет , влизат като слепи вътре
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Кой 9, че да знам и аз?
    Нека Данчо каже,мен ме разбра..

VIP Автор
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Нека Данчо каже,мен ме разбра..
    Честно да ти кажа, но трудно му се разбира начина на пчеларстване. Например - от къде градят пчелите в тръвната? Вече загубих съня си да мисля в/у такива сложни въпроси.

Потребител
    Регистриран
    18.02.2015
    Не се вижда особено добре, но ако се вгледа човек...
    https://www.youtube.com/watch?v=VIfN...ature=youtu.be

Автор
    Регистриран
    11.11.2016
    Пчеларски район
    Айтоско
    Аз ги правя без талашита и не съм имал проблеми.Лепя ги с монтажна пяна,стават много здрави.Веднъж едно сандъче падна от 2-ри етаж на къщата и никакви поражения.Вътре пчели нямаше де

Наблюдател
    Регистриран
    01.05.2015
    Пчеларски район
    Свищовски район
    При нас масово рояци, доста хартисаха и за горския фонд
    Извадихме рапицата. Започва хубаво затопляне и ще дооберат, каквото има все още от акацията.
    Дано вече не мислят за секс, че то си е кофти работа така масово, а и всички резерви се стопиха

Автор
    Регистриран
    03.03.2016
    Пчеларски район
    обл. Ловеч
    Сега по 24 Май успях да направя основен преглед и никак не останах доволен... Само 1 е в роево настроение - което е добре , но останалите с много пило и малко мед в магазините. Крайните рамки в маточниците замедени на 100 %, а останалите пити с доста дебел венец над пилото - на някой пити стига до 2/3 от площа. Времето си оказа влияние - дъжд, доста вятър със слънце и студени нощи. Липа в района почти никъква, а слънчото е още на педя над земята (много му е рано за цъфтеж). Сега трябва да избирам или да въртя мед с пилото или да се стягам с инвентара за много отводки и противороеви действия.
    Колеги които имат пчелини в горите в района по техни приказки се скъсаха да въртят акация, а аз на открито... гледам в земята с наведена глава. Явно в гората е по-завет и вятъра не им е оказвал голямо влияние на летежа.

VIP Автор
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Ивайло_Иванов Виж публикацията
    Сега по 24 Май успях да направя основен преглед и никак не останах доволен... Само 1 е в роево настроение - което е добре , но останалите с много пило и малко мед в магазините. Крайните рамки в маточниците замедени на 100 %, а останалите пити с доста дебел венец над пилото - на някой пити стига до 2/3 от площа. Времето си оказа влияние - дъжд, доста вятър със слънце и студени нощи. Липа в района почти никъква, а слънчото е още на педя над земята (много му е рано за цъфтеж). Сега трябва да избирам или да въртя мед с пилото или да се стягам с инвентара за много отводки и противороеви действия.
    Колеги които имат пчелини в горите в района по техни приказки се скъсаха да въртят акация, а аз на открито... гледам в земята с наведена глава. Явно в гората е по-завет и вятъра не им е оказвал голямо влияние на летежа.
    Не е съвсем тъй с горите. Аз съм почти в горски терен и днес едва излизаха, вчера и онзи ден ще сцепят прелките. Няма такива количества. Но все пак има и добри райони.

Наблюдател
    Регистриран
    19.06.2013
    Пчеларски район
    Свищов
    Мед няма , но за сметка на това имам отделни бройки със по 5-6 пити прашец! Всичко е задръстено!

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Според мен има и друг момент - дребните и средните майки се оплождат по-късно в сравнение с едрите - едрите майке се оплождат и пронасят за около 7-8 дни от излюпването си, а останалите до 2 седмици...имах една майка, беше толкова дребничка, че не успя да се оплоди месец, търтеите явно не са я забелязвали като лети и се е надявала на тяхното внимание, сигурно са я мислили за обикновена пчела!!!

Страница 18 от 21 ПърваПърва ... 81617181920 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •