Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 18 от 239 ПърваПърва ... 816171819202868118 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 171 до 180 от общо 2387
    Заслужил Автор
    Регистриран
    07.11.2010
    Цитат Първоначално публикувано от христо
    Длъжни са! И за пръсканията да уведомяват са длъжни. Освен това, не е логично навсякъде в областта да е пръскано и пчелите повсеместно да са изтровени.
    И аз мисля,така.Да кажем,че единия арендатор пръскал не както трябва,ами другите и те ли?Тук става въпрос за много голям регион.Но има нещо свързано с пръсканията,което все пак ме кара да се замисля-като оставим рапицата,зърното всяка година долу горе по едно и също време,го пръскат с хербициди с/у плевелите,но тази година около 20дни след първото пръскане имаше и второ.Досега такова второ пръскане ,поне аз не помня,за какво беше нямам идея.Годината я изтървахме,отиде тя.Но как да разберем какво стана?

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Второто пръскане тази година се наложи заради дъждовете, с фунгициди. Някои сложиха и листни торове. Пръскането с тези препарати не пречи на пчелите. А годината не я отписвай, още е средата на юни.
    Постоянно ме преследват умни мисли...но аз съм по-бърз

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Внимавай какво си пожелаваш, че може да се случи. Както 2 месеца не валя, сега паднаха хубави дъждове, че и порои. Няма причина слънчогледа да не стане. приготвяйте магазините, центрофугите, тенекиите.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    mivanov, в тая царевица дет се появи няма ни тревичка, ни мушичка. Нищо не я яде, щото не е за ядене и така може и 5 години на едно място. Че някоя година може и с дефолиант да я окъпят и втора реколта да изкарат. Американска му работа, модерен бизнес, бе се едно сме у Канзас.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.11.2010
    Цитат Първоначално публикувано от христо
    . А годината не я отписвай, още е средата на юни.
    А дано,ама първо повечето семейства не са много за медосбор,и второ както само прикапва и не вали един добър дъжд,много не му се надявам на слънчогледа.То друго няма.

Наблюдател
    Регистриран
    07.01.2011
    Пчеларски район
    Велико Търново
    Понеже ходя и на лов в този район, ми е направило впечатление, че и дивите прасета и фазани почти не я докосват.Изпадалите кочани и зърна така си изгниват на земята.

Автор
    Регистриран
    09.10.2010
    Пчеларски район
    1. общ. Левски и 2. общ. Роман
    И аз останах без летяща пчела за акацията, а нямаше рапица, но имаше пръскане със самолет. Район Плевен. Явлението засяга не само Югоизтока.
    Предпочитам да пия от извора.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Така е.Арендаторите стават все по нагли.Ще има много изгорели ниви тази година

Извадиха късмет че нямах умрели пчели пред кошерите ако имах щях да им разкажа играта! Това което се случи в нашия край не е било друга година...Да се надяваме с забраните който ще се въведат от есента това повече да не се случва. Защото както казва Петко Станчев може и да имаме нулева година ...
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Автор
    Регистриран
    09.10.2010
    Пчеларски район
    1. общ. Левски и 2. общ. Роман
    И при мен ги нямаше познатите симптоми на отравяне. За това допускам 1% някаква неизвестна причина(болест), защото в цялото село се случи това.
    Замислям се и дали арендаторите нарочно пръскат с препарати, които не дават шанс да останат доказателства(отровени пчели). От друга страна въобще не им пука за пчелите...
    Никой не е застрахован срещу нулева година и при мен се очертава.
    Предпочитам да пия от извора.

Страница 18 от 239 ПърваПърва ... 816171819202868118 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •