Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 18 от 64 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 171 до 180 от общо 640
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от toko652003 Виж публикацията
    Мнението ми се припокрива с това на vanHanegem. Вярвам всякакви препоръки или критики ще бъдат приети, затова ще си позволя само един единствен съвет подходете наистина малко нестандартно.Това новото и представително нещо за да има най-голямата членска маса позволете НА всеки, като физическо лице да може да членува доброволно на Национално ниво стига да има рег. пчелин и в същото време това да не му пречи да членува в регионалните организации. Така ще отпадне съмнението за поредната куха Нац.организация.
    Не схващам каква е идеята. Би ли го описал по-детайлно и с пример? Какво разбираш под участие "на национално ниво"? Как си представяш структурата на такава организация? Доразвий си идеята.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Предполагам около 2/3 от пчеларите в България не членуват никъде или членуват във фиктивни(нерегистрирани в съда) дружества по места.Други не са си плащали членски внос с години и все едно не членуват никъде.Възможно е да се вземат адресите на тия хора от Националния Ветеринарен регистър(не знам точно как се води) и да им се пратят писма по пощата.Първоначално членуваш безплатно сетне плащаш някаква такса на Национално ниво за да гласуваш(е тука трябва да е предвидено един човек да може да представлява и други хора) на Общото събрание Не плащаш(отказваш се от членство) нямаш глас.Точно и ясно.Някои ще кажат къде ще се съберат хилядите членове на едно общо събрание?! те само да са хиляди място ще се намери... Прескачат се всякакви местни Общински и Областни структури, икономисва се време помещения и т.н и в същото време организацията е истинска, а Не съставена от мъртви души. Или друг начин за оповестяване дава се един адрес с бланка за членуване във всички вестници пуска се и по нац. телевизия и хората ще са осведомени.Понякога най-простото решение е най-ефективно.

Потребител
    Регистриран
    03.11.2013
    Г-н Матеев, моля да ми изпрарите e-mail, за да Ви изпратя материалите, които съм разработил за създаване на национална пчеларска организация.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Ilia Tsonev Виж публикацията
    Г-н Матеев, моля да ми изпрарите e-mail, за да Ви изпратя материалите, които съм разработил за създаване на национална пчеларска организация.
    Моля Ви да ги пратите и на мен. Колеги ми ги пратиха преснети от вестника, за което съм им много благодарен, но имам проблем с четенето.
    Мейла ми е tsc@netissat.bg
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Ilia Tsonev Виж публикацията
    Написах ти лично съобщение.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Събрание на пчеларите в Пловдив на 04.03.2014 г. - Изказване на Мария Габриел

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Събрание на пчеларите в Пловдив на 04.03.2014 г. - Изказвания на различни пчелари

Споделям мнението на Тотевски и в тази връзка имам един въпрос.
    Да предположим, че се създаде идеалната организация, без "старите вождове" или както я намирате за такава. Та въпроса ми е:
    Какво по-точно (лично и персонално) ще прави тя за мен, за да привлече интереса ми (с цел членство) към нея? Или казано по друг начин, как ще подобри пчеларският ми статут?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ако има нещо, което не ти харесва в съществуващия закон, ще имаш правото да предложиш някаква промяна - такава, каквато на тебе ти се иска. Тази промяна ще се подложи на обсъждане, и ако мнозинството от пчеларите в организацията я одобрят, тя ще залегне в плана за лобиране към правителството. И в следващата работна група към министерството тази промяна ще бъде предложена.

В общия случай това е ролята на новата организация - да бъде проводник на исканията на пчеларите, и тези искания да стигнат до най-високо ниво - до ушите на Министъра на земеделието. И после да се настоява тези искания да бъдат приети и заложени в закона и в наредбите към него. Не очаквайте 100%-ова успеваемост, защото правителството е много силно и може да си прави каквото си иска, но в тези моменти от време, когато иска да се вслуша в гласа народен, точно в тези моменти е много важно какво точно ще му каже този глас - истинските желания на пчеларите или измислиците на Ганчо Ганев.

Матеев, не очаквах такъв отговор, но съм приятно изненадан. Не ми се четат глупости от рода на:
    Ще защитаваме интереса на пчеларите.
    Ще искаме по 10 кг. захар от държавата.
    Ще искаме безплатни майки и тем подобни.

Страница 18 от 64 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •