Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 172 от 193 ПърваПърва ... 72122162170171172173174182 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,711 до 1,720 от общо 1925
    Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Ами да кажем на базата на това , че рекламираш разни неща, пък като цъкнах на линка ти нищо не се отваря. Дава 404. Его де е. Хубаво е човек като иска да прави нещо, да си прегледа нещата дали са му наред и тогава да се занимава със странични работи .. Не се заяждам ... Просто казвам какво ми прави впечатление.

П.С - от моите компетенции също е далеч, но ми се струва кофти как хората вместо да ги обединява един форум, те се разделят на базата на някаква толкова странична тема, че няма накъде. Лошото не е това че се пише, а това че няма да се постигне нищо от цялото това писане.

Аз бих ви попитал, какъв е резултата от цялото това писане и каква му е идеята ?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Добре де, явно тази тема е далеч от компетенциите ви и има ли смисъл да я коментирате?. Защо не коментирате по темите с пчелите, как са при вас нещата, какво правите. Гледам няма никакви коментари. Не се занимавате с пчели ли ? Или не желаета да споделяте нищо. Нали е пчеларски форум, нещо явно ми убягва.

П.С - айде Стоян пише, но Зуница не съм виждал да пише нещо за пчели. Това мъж ли е жена ли е ?
    Човек във всяка една дейност като напредне баш много много не дава акъл що разбира, че с тоя де говори трябва да има определено ниво на знания и опит за да обсъждат даден казус тоест оти да се аби залудо като няма да има файда на изток имат поговорка , че когато ученика е готов се намира учител.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Човек във всяка една дейност като напредне баш много много не дава акъл що разбира, че с тоя де говори трябва да има определено ниво на знания и опит за да обсъждат даден казус тоест оти да се аби залудо като няма да има файда на изток имат поговорка , че когато ученика е готов се намира учител.
    Много добре. А я ми кажи, какъв е критерия за "напредне баш много" ?

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    И двамата са мъжкари и майстори пчелари, но в момента малко са заети, че си мерят пишките.
    Да бе с това женско име и "мъжкар".
    Що не ходи да си мери пишката с унгарския евродепутат, ами реве като трансджендър, че някой го заливал с помия?
    "Да живее международното положение!" - Филип Трифонов
    "С възникването на гардеробите, хаосът е бил подреден в тях и е възникнал порядъкът и порядъчния човек."

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    ... Аз бих ви попитал, какъв е резултата от цялото това писане и каква му е идеята ?
    Така-а... За да не се оказва човек неподготвен и да се чуди, е добре да е прочел поне половината от написаното във форума в който се включва.
    А относно темата.За мене тя беше умишлено пусната с цел създаване на конфликтна ситуация.Началото на дадената тема беше дадено с квалификации, твърдения и явни инсинуаци с цел на някой да не му издържат нервите. Та това за темата и авторите.Мисля , че жънат добри плодове на труда си.Да карат все така.
    п.п. Ако искаш да събереш информация за пчеларството? То забрави за тая тема.Атрактивна е, но е безполезна за пчеларската наука.Поне събира зяпачи.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Много добре. А я ми кажи, какъв е критерия за "напредне баш много" ?
    Човек във всяка една дейност като напредне - баш много много не дава акъл.
    Извини ме за граматиката. Страхувам че, че не ме разбра пчеларството не е кой знае каква философия но все пак си има етапи на развитие и човек в по напреднал стадии дори и да каже нещо правилно може да бъде прогрешно разбран. Отне ми години четене да разбера защо някой мозък казва нещо а друг мозък друго за един и същ казус.Пчелите за мен са хоби и просто с четенето за тях ми е релакс.

П.П.Разбра ли онзи ден защо Демари слага майката в долния а Кашковский в горния корпус?
    П.П.Или защо наще пчелари дават напролет захарен сироп за стимулиране а сибирските пчелари го им за връх на глупостта и дебилщината?
    П.П.Или защо едни пчелари увиват зимат пчелите с вскакви щуротии да им е топло а други ги оставят на отворено дъно на 100%?
    П.П.Или защо едни пчелари се борят с роенето като с мечка стръвница а други ги оставят да се роят?
    П.П.Или защо едни ползват свищеви майки а други роеви а трети пренасят личинки?
    П.П.Или защо едни пръскат пчелите през седмица с ОК по няколко пъти годишно а други само веднъж в годината?
    П.П.Или защо едни ползват строителни рамки а други не?

П.П.Мога още 50 такива въпроса да задам ма има ли полза?

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Добре де. На мен ми се струва че сте по-добри от това да водите такива разговори. Но пък съм го забелязал и по-други места. Ако ви е кеф да си почешите езиците и да загубите малко време да се поплюете ... Може би и това е ок. То май всички хора сме така . Но май даже и форум да е, се трупат излишни негативни емоции, които дават ли нещо на хората ? Това ми е интересно ..

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Да бе с това женско име и "мъжкар".
    Що не ходи да си мери пишката с унгарския евродепутат, ами реве като трансджендър, че някой я го заливал с помия?
    Боже! Боже!Тоя се е влюбил в унгареца. То всяка втора дума му е за него.От Путин се отказа .Явно името му навява непривлекателни за него асоциации.Сега се е вторачил в унгареца.Пиши му на тоя бре! Обясни му се.Може пък да те огрее.
    п.п.Ако не беше толкова UP щеше да знаеш що е то "зуница".Ама с тоя си интелект трудно ще се справиш с тая непосилна задача.Господ светлина да ти даде! Ама с тоя комунистически атеизъм не щеш да се помолиш.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Добре де. На мен ми се струва че сте по-добри от това да водите такива разговори. Но пък съм го забелязал и по-други места. Ако ви е кеф да си почешите езиците и да загубите малко време да се поплюете ... Може би и това е ок. То май всички хора сме така . Но май даже и форум да е, се трупат излишни негативни емоции, които дават ли нещо на хората ? Това ми е интересно ..
    Ми има енергийни вампири и те са сред нас обикновено се возят в градския транспорт като огладнеят да цокат енергия, но предполагам на повечето хора стреса им е много и кога някой вземе да философства нещо де ти си мислиш, че не е така влизаш в спор не, че ще убедиш дървения философ в правотата на твоята теза защото не се знае дали самия ти не си дървен философ. Лао дзъ казва: Аз знам, че нищо не знам. Но колко човека са нивото на израстване на Лао Дзъ за Буда и Христос да не говорим

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Човек във всяка една дейност като напредне - баш много много не дава акъл.
    Извини ме за граматиката. Страхувам че, че не ме разбра пчеларството не е кой знае каква философия но все пак си има етапи на развитие и човек в по напреднал стадии дори и да каже нещо правилно може да бъде прогрешно разбран. Отне ми години четене да разбера защо някой мозък казва нещо а друг мозък друго за един и същ казус.Пчелите за мен са хоби и просто с четенето за тях ми е релакс.

П.П.Разбра ли онзи ден защо Демари слага майката в долния а Кашковский в горния корпус?
    П.П.Или защо наще пчелари дават напролет захарен сироп за стимулиране а сибирските пчелари го им за връх на глупостта и дебилщината?
    П.П.Или защо едни пчелари увиват зимат пчелите с вскакви щуротии да им е топло а други ги оставят на отворено дъно на 100%?
    П.П.Или защо едни пчелари се борят с роенето като с мечка стръвница а други ги оставят да се роят?
    П.П.Или защо едни пръскат пчелите през седмица с ОК по няколко пъти годишно а други само веднъж в годината?

П.П.Мога още 50 такива въпроса да задам ма има ли полза?
    Виж сега, за теб няма, за мен всяка информация е добре дошла. Както ти казах аз съм пчелар по неволя. 2017-та един рояк се заселил и така почнах. По - въпросите

Не защото никога не съм имал досега силни семейства и тази тема ми е още сравнително далечна.

Аз не давам захарен сироп, само преди акацията за малко дни, когато нямат достатъчно мед и не могат да летят заради лошо време. Преди това разпечатвам за стимулация. Те винаги имат мед.

Моите кошери са стари, дето съм ги наследил, нямам мрежесто дъно. Но не слагам затоплящи материали. Както е сандъка така зимуват, отгоре са с табли или таванки. това е

Роенето още не съм го разгадал, имам идеите вече, но аз не произвеждам и не купувам майки.

При мен майките са Роеви или от самосмяна. За първа година правя отводка с евентуално свищева и утре ще видя какво е положението.

До последната година не бях накапвал ОК, докато не направих тест септември и не видях че има акар. Затова сложих веднъж ноември.

За строителните рамки го пише в литературата. Лично, единственото нещо за което бих ползвал строителна рамка , е за да хвана малко акар, но ми е съмнително. Аргументите по тази тема съм ги чел и другите.

За 5 години аз не съм загубил нито едно семейство, затова питах как да правя така че да не се увеличават, ако може. Защото всяка година стават повече

П.С - излъгах, всъщност си загубих най-първото семейсто, защото то накрая остана със съвсем малко след медосбора, майката беше стара. Аз не знаех какво става и така го оставих и на другата година като го отворих нямаше нито една пчела.в

Но отговора е че на повечето въпроси не им знам отговора. ...

Страница 172 от 193 ПърваПърва ... 72122162170171172173174182 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •