Ако е само до 1 декември 2015 е малко... за по големи периоди от време на този етап е фантастика.
Ако е само до 1 декември 2015 е малко... за по големи периоди от време на този етап е фантастика.
Защо произвеждаме висококачествен мед с ниска себестойност?
Отговорите са много,но според мен има една др. истина НЯМА КОИ ДА ЗАЩИТИ ВИСОКАТА ЦЕНА. И отново според мен това са износителите на този мед респективно прекупвачите,а причините са:
1, Итака печелят достатъчно и не ги интересува дали производителят е доволен
2, Няма смисъл защото ще трябва да плащат повече на производителите - ПЧЕЛАРИТЕ
3, Ако не си изпълним квотата ще внесем ниско качествен мед от др. държави и ще се изнесе като БГ
4, КАРТЕЛ /или може би с тази трябваше да започна/
Същите тези прекупвачи са хората, който трябва да рекламират и презентират качествата на БЪЛГАРСКИЯ мед, но тях не ги е грижа. За тях е важна ПЕЧАЛБАТА ИМ.Бил вложил няколко милиона в завод и техника и трябвало да се "избива" възможно най бързо, ако може от днес за утре.
Някой от вас още от миналата година ги защитават дори се опитаха да обяснят колко трудно им е на тях /А на нас дали ни е леко/, как не можело да са сключили КАРТЕЛНО споразумение, а предлаганите цени да са еднакви./Като при бензиностанциите има няма с една ст. разлика, А при МАРЕШКИ двадесет -двадесет и пет стотинки по ниска цена/Как имало несъвестни пчелари и правели шмекери и още др.
За тази цена от 4,80-4,20 единственият мед които може да предложа догодина на прекупвачите е от ЗАХАР.Дори от сега можем да сключим договор с какъв аромат го желаят Мента,Мурсалски чай, Лавандула,Хинап абе каквото се сетят
Е мога да пиша още много, но мисля че това ще ви даде насока за размисъл
Който от вас вярва, че изкупвачите на мед печелят луди пари, сега е момента и той да стане изкупвач. До 2-3 седмици ще се отвори мярка 4.2 по ПРСР, бенефициентите на която ще могат да реализират проекти до 3 милиона EUR за направата на преработвателно предприятие за преработка на животински продукти, в това число и на пчелен мед или пчелен восък. Бюджета само за този прием е 150 милиона EUR, а ще има и следващи приеми с подобни бюджети.
Аз лично много лесно мога да направя поредното преработвателно предприятие за пчелен мед, но няма да го направя, защото моята информация за потенциалните печалби е съвсем друга. Аз съм си направил проучванията, знам каква е истината, и на базата на нея взех правилно според мене бизнес-решение - отказ от направа на поредното преработвателно предприятие.
Тези от вас, които имат "друга" информация - ами давайте, правете преработвателни предприятия за мед, и след това спечелете луди пари от "огромната надценка". Сега е момента - не го пропускайте. Такъв шанс човек обикновенно има само веднъж в живота си, и ако го пропусне, после може да се сърди само на себе си.
Присъединявам се към горния призив. Сега е моментът! Използвайте го, направете нещо, и за вас добре, и картелът да падне. Сигурен съм, че и тук от форума всички ще помагаме. Богатий с парите, сюрмахът с трудът, момите с иглите, учений с умът...
Е при втора година съотношение захар/мед 1/4 или 5 едрова цена трябваше по-рано да ни дадеш насоки за размисъл. Някои хора от тук присъстващите сме гледали пчели и при 1/2 и натам също може да има насоки за размисъл. Още повече, че напоследък нещо не се чува някой да практикува без хранене/подхранване.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Тука уби мечтите на хиляди пчелари, които очакват някой да дойде и да започне да им изкупува меда по 8 лева, пък той после ако иска да си го продава и по 12.
Аз обаче, съм убеден че по-горното го казваш само "за заблуда на противника". Някъде тайно ще си направиш преработвателно предприятие и ще почнеш и ти да печелиш милиони досущ като другите прекупвачи от изкупуване на евтин българиски мед и продажбата му на четворни цени в западна Европа. Ама аз от сега да ти кажа, че на пчеларите вече прага им на поносимост да подиграват с труда им вече е стигнал лимита! Като се наговорят и спрат да продават мед, всички прекупвачи ще фалират.
Има един начин как да се повиши цената на меда, но на повечето пчелари няма да им хареса, защото е прекалено сложен да го разберат. Затова по-добре да се реве за социални помощи..... пардон, субсидии.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Колко съм профи не знам ама си изкарвам хляба само с пчеларство. Взех няколко пъти отношение по темата и пак ще повторя: Не се поддавайте на паниката и на психоатаката на изкупвачите. Спад на цените в цяла европа определено има. Евтин мед от Украйна определено е внесен. Но чак пък 4,50 - 4,80 е доста ниска цена. Аз удържах на напъна и вчера си продадох меда. Уговорката ми беше за доста над 5,50 лв./кг , но поради създалата се ситоация и невъзможноста да го съхранявам повече поради започване на тотален ремонт на помещението за мед продадох за съвсем малко под 5,50 лв./кг. Мисля че постигнах добра цена, но се и борих за нея до послвдния момент. Едно от условията на изкупвача да достигнем до тази цена е да го запазя в тайна така, че няма да отговарям на въпроси на кого съм продал и на колко точно.
Психоатаки сме свикнали да гледаме всяка вечер по телевизията. Това са рекламите, с които непрекъснато ни облъчват. Освен по телевизията ни атакуват с реклами и по вестниците, по радиото, по пощата и дори по интернет сайтовете. Предполагам всеки един от нас отдавна вече е свикнал и отдавна вече е придобил ИМУНИТЕТ ПРОТИВ ТЕЗИ РЕКЛАМИ.
Така че и аз подкрепям Rosty_sz - не се поддавайте на паниката и на евентуалните манипулации във форума, целящи объркване на вашата реална представа за това какво се случва на пазара в действителност. Вярвайте на себе си и на собствените си разсъждения. Търсете истината между изказаните изречения в постингите и ....... и ще ви кажа нещо много интересно - ВЯРВАЙТЕ НА ШЕСТОТО СИ ЧУВСТВО !!! Тука има една теория защо шестото чувство е по-вярно от здравия разум, но ще ви я разкажа някой друг път.
В момента има 15 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 15 гост (и))