А защо поставяте домашно направените питки в полиетиленови торбички.Какво е предимството?
А защо поставяте домашно направените питки в полиетиленови торбички.Какво е предимството?
Тази година началото на февр.правих за 9 те си сем. и няма да повторя.То беше бъркане, месене , точене та свят ми се зави и то за 9 семейства, а ако са повече не ми се мисли.След тази операция си купих готови и разбрах, че живота може да бъде и по- лесен. :D
Силата присъства там, където работи мисълта.
Ако сметнем по метода на г-н Бонев 9 кг х 2 лв. (пудра захар от Лидъл) + 3 кг х 7 лв. (собствен нереализиран мед) прави 12 кг питки за 39 лв. По тези сметки 1 кг. храна = 3,25 лева. Готовата на Евротом е 4 лв. за 1 кг , но всеки си избира с какво да подхранва.Ако една доза е 12 кг. от две дози ще се получат 24 кг или 48 питки по 0,5 кг а не по кило, както сте го описали.
Проблема се състои в това, че не знаеш какво има в ЕВРОТОМ-а, а не толкова, че се явява някаква минимална разлика в цената, но всеки си решава сам за себе си.
Вдъхновяват ме позитивните хора от които съм заобиколен.
Храната на Евротом е 100% изкуствена. Лошото е, че това не е естествената храна за пчелите, но ти гарантира, че няма да вкараш някоя болест в кошера.Първоначално публикувано от Angel_A
Медала има 2 страни.
Именно точно поради тази причина предпочитам да ги подхранвам с мой чист мед без каквито и да било допълнителни добавки.
А какво целиш с това подхранване?
Подбудително пролетно подхранване за стимулиране яйценосната дейност на майката (някои колеги практикуват разпечатване на медни пити по същата причина), но лично аз предпочитам да давам захаросан мед (специално държа 6 кошера на жълт трън и слънчоглед за да имам такъв мед който захаросва). Предпочитам да го давам по този начин понеже пчелите ми са високо в планината и си мисля, че разпечатването на пита с мед ще ми отнеме доста повече време отколкото подаване на плик със захаросан мед, а от там следователно и охлаждане на пчелното гнездо.
Симеон тодоров на лекция обеждаваше че пчлите не обичат захаросан мед![]()
А СЕГА ДЕ ???
Не че не обичат, а просто за зимата не е подходящ. Но за пролетно подхранване си е екстра, когато вече има принос на прашец и на вода.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))