Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 17 от 50 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 161 до 170 от общо 494
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    А защо поставяте домашно направените питки в полиетиленови торбички.Какво е предимството?

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Тази година началото на февр.правих за 9 те си сем. и няма да повторя.То беше бъркане, месене , точене та свят ми се зави и то за 9 семейства, а ако са повече не ми се мисли .След тази операция си купих готови и разбрах, че живота може да бъде и по- лесен. :D
    Силата присъства там, където работи мисълта.

Наблюдател
    Регистриран
    29.09.2010
    Ако сметнем по метода на г-н Бонев 9 кг х 2 лв. (пудра захар от Лидъл) + 3 кг х 7 лв. (собствен нереализиран мед) прави 12 кг питки за 39 лв. По тези сметки 1 кг. храна = 3,25 лева. Готовата на Евротом е 4 лв. за 1 кг , но всеки си избира с какво да подхранва.Ако една доза е 12 кг. от две дози ще се получат 24 кг или 48 питки по 0,5 кг а не по кило, както сте го описали.

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Проблема се състои в това, че не знаеш какво има в ЕВРОТОМ-а, а не толкова, че се явява някаква минимална разлика в цената, но всеки си решава сам за себе си.
    Вдъхновяват ме позитивните хора от които съм заобиколен.

Цитат Първоначално публикувано от Angel_A
    Проблема се състои в това, че не знаеш какво има в ЕВРОТОМ-а, а не толкова, че се явява някаква минимална разлика в цената, но всеки си решава сам за себе си.
    Храната на Евротом е 100% изкуствена. Лошото е, че това не е естествената храна за пчелите, но ти гарантира, че няма да вкараш някоя болест в кошера.

Медала има 2 страни.

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Именно точно поради тази причина предпочитам да ги подхранвам с мой чист мед без каквито и да било допълнителни добавки.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    А какво целиш с това подхранване?

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Подбудително пролетно подхранване за стимулиране яйценосната дейност на майката (някои колеги практикуват разпечатване на медни пити по същата причина), но лично аз предпочитам да давам захаросан мед (специално държа 6 кошера на жълт трън и слънчоглед за да имам такъв мед който захаросва). Предпочитам да го давам по този начин понеже пчелите ми са високо в планината и си мисля, че разпечатването на пита с мед ще ми отнеме доста повече време отколкото подаване на плик със захаросан мед, а от там следователно и охлаждане на пчелното гнездо.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Варненски
    Симеон тодоров на лекция обеждаваше че пчлите не обичат захаросан мед

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    А СЕГА ДЕ ???
    Не че не обичат, а просто за зимата не е подходящ. Но за пролетно подхранване си е екстра, когато вече има принос на прашец и на вода.

Страница 17 от 50 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •