Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 17 от 21 ПърваПърва ... 71516171819 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 161 до 170 от общо 4230

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Nature or nurture - Природа или възпитание.
    Природа - Генетично ми е заложено да съм с определен цвят на косата, определен цвят на очите, ръст и т.н. ТОЧКА!
    Възпитание - В същото време мога да си боядисам косата, да си сложа лещи и да си купя по-високи обувки.
    Още по-силен пример - В последните години все повече и повече говоря и пиша на английски и все по-малко и по-малко на български. Често се случва на български да не мога да се изразя, някой колеги са забелязали.
    Това е промяна в средата, която се отразява върху индивида. Генетично може да ти е заложено едно, но промяната в средата да наклони везните в друга посока. Това е и много силен механизъм за адаптиране и оцеляване.
    Смятам, че при пчелите е същото, но поради краткия си живот, те разчитат повече на природата, отколкото на възпитанието. Всички знаем, че можем да научим пчелите да намират наркотици и експлозиви, а защо да не можем да ги научим на други трикове. Ограничава ни само природата, тоест генетичните предразположености, а срещу тях можем да използваме селекцията.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.06.2014
    Пчеларски район
    с. Черни осъм, общ. Троян
    Пътя, най- лесно ще бъде поправен от автогрейдер, но не знам колко взема на час. Просто го минава веднъж в едната посока и това е.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Грейдера ще го изравни но нивото ще остане ниско и на следващия дъжд......
    Чукам си главата и аз всяка година с едно 200 метра черен път до единия ми пчелин. първо го заравних при правенето на пчелина. Още първата зима любимците ми с дървата ми направиха такива коловози че ново заравняване беше невъзможно. Изместих пътя в страни. Отново заравних е едни 15 метра които няма кака да се преместят в страни поеха 4 Татри насипен материал и още 10-тина кубика чакъл за финал. Още на следващата година се намери малоумник който да мине с трактора с ремаркето пълно с кравешки лайна за да ги изхвърли на близката поляна. Това естествено при топене на снега когато почвата е супер мека. Благодарение на скрити камери в гората които сигнализираха движение успях да го хвана на място. Последва скандал и ...... Хайде пак чакъл, много труд и т.н. Много си ме кефи тоя пчелин ама ......
    После да сме излизали извън населените места.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    На всякъде е така, станал съм любител състезател по offroad!

Потребител
    Регистриран
    27.12.2013
    Пчеларски район
    Плевен
    Ситуацията е доста контрастна дори в едно населено място. Вчера колега с 10-на кошера дойде да си купи една тенекия за домашни нужди.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от ГАЛДИМ Виж публикацията
    Ситуацията е доста контрастна дори в едно населено място. Вчера колега с 10-на кошера дойде да си купи една тенекия за домашни нужди.

Ако завали днес и утре може да завъртим по едно магазинче.Паша има още

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Общо взето положението не е добре при мен.Наблюдавам драстично намаление на меда в плодниците.Още два кошера загуба,меда там пчели няма.Наблюдавах също голям летеж което за мен не е хубаво по това време на годината.

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2015
    Пчеларски район
    общ.Левски,обл.Плевен
    Вярно е че този мед е най хубав!Съдя по отзивите на жената,детето,майка.Най го обичам с мекици или пържени филии.Зимно време с чай и ромче.

Автор
    Регистриран
    08.12.2011
    Задава се все по топло време,кой каквото извадил извадил. До скоро хранихме за да не умрът от глад, а сега трябва да се продължи за да не останат без пило.
    Поне при мен обстановката е такава.
    Ако умът ми може да си го представи, а сърцето ми да го повярва, то аз мога да го постигна!!!
    -Мохамед Али

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    При мен май ще спестя подхранването.Паша има все още.Основния проблем сега при мен са осите толкова не съм виждал никога.Под всеки кошер мой да намериш по 3-4 умрели.
    Много са агресивни.

Страница 17 от 21 ПърваПърва ... 71516171819 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •