по мярка 6.3 ЗА 5 г са също 100 кошера по 20 на година
От съвети в земеделието регион Габрово на тези който са им изготвени проекти по 6-3 са тръгнали да снимат по пчелините, но това е просто тяхно задължение .
А не е ли нормално първо да излезе класирането, а след това проверките?Май цялата работа е сбъркана още в зародиш!
ДФЗ и НССЗ са две отделни структури в системата на земеделието и всеки си прави проверките. Не бъркайте двата щата![]()
Така е,но съветите да бяха правили проверките преди да пишат проектите-сега е късно,а и от тях какво зависи?
НССЗ не е контролиращ орган т.е. не може да извършва проверки. Това което зависи от тях те са го направили - проекта + някаква оценка доколко е реалистичен...
ДФЗ прави предварителна проверка да установи това което е написано като наличност дали съществува, и дали кандидата наистина се занимава със земеделие в т.ч. пчеларство - т.е. дали проекта не е спекулативен.
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
Който е изряден, какво има да го притеснява кога и колко пъти ще го проверяват?! Ако първо класират и после проверяват, и след проверките се окаже, че има едни 10-20% нередовни, КВО ПРАЙМ СЯ! На мен ми дадоха инфо, че ще има около 500 резерви след първото ранкиране от 2000 проекта........ Значи ДФЗ поназнайва кво и що....![]()
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))