"Законо е врата у полье!"- шопска мъдрост. Който не вярва да се огледа около себе си.
"Законо е врата у полье!"- шопска мъдрост. Който не вярва да се огледа около себе си.
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
Не знам дали стрелба или бой ще помогне, но бих му паркирал задника пред входа на кошера и почукал на вратата. Нека после доказва кои пчели са го е...и, извинете, ужилили и дали не е мазохист.
Отивам аз да местя едни кошери, въпреки натрупалия сняг и гледам, любимите ми два кошера ги няма, но пък най-силният си бе на мястото. Учудих се защо не са посегнали на него. Помислих си, че е умрял и затова са го оставили или пък... просто сънувам. Този филм, т. е. сън, съм го сънувал вече поне 5-6 пъти. Направих опит да се събудя и успях! Оказа се, че е само сън.
Колкото до правото да се използва оръжие за защита на частната собственост, много лесно може да се злоупотреби с него. Човек може да застреля всеки, който нещо не му е симпатичен и после да каже, че онзи се е опитал да краде нещо. Можеш да гръмнеш и някое циганче, което се е качило на черешата ти и е набрало една шепа череши, само защото мразиш циганите. Пък според европейските директиви не е равностойно заради една кражба да отнемеш човешки живот. Може би трябва като ти откраднат кошер, да отвърнеш със същото - да отидеш да им откраднеш и на тях един кошер.Също като в Стария завет - око за око, зъб за зъб. А може и повече - като ти откраднат един кошер, дай им още един безплатно.
Проблемът е когато извършителят е неизвестен. Тогава и да искаш, не можеш да го гръмнеш.
![]()
"It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
Sam Levenson
За пък ако разбера кой ми е шетал в пчелина, не дай си Боже да се случва, нищо няма да направя. Веднага.
Ще почакам, ще погледам, ще поснимам и после ще поканя един приятел да отидем на гости на пчелина на крадеца. Изцяло с топли чувства.
Приятелят ми се казва г-н Молотов.
Ако не му стигне гостито на пчелина и у тях ще отидем...
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
[QUOTE=Bee Varna;33718]Май нещо във вид на едра морска сол вкарана в задните части на крадеца ще помогне за запометяване на господни заповеди. За съжаление на крадеца, няма как да пише жалба за това, помислите как звучи - получих осоляване на задни части от изтрела с ловна пушка на територия на чужд пчелин в момент на кражбата на кошери. Кой ще приеме такава жалба?[/QUOTE
ООООО.Поварвай ми,крадеца може да те осъди на повече пари колкото ти струват кошерите,само ако го докоснеш дори.Познат преди 2 години хваща с баща си крадец,бам 2 шута в краката да го съборят,и да го затиснат докато дойте полиция.Сега крадеца е с 12000лв обезщетение и си свирка.Това е най тапата държава в цял свят!!!Затова ви препоръчвам да ги заравяте на дълбоко а не да званите на полицията,...там файда няма.
[QUOTE=rosimir83;33768]================================================== ==== На човек да не му пипат кошерите,или трябва да е някоя мутра и останалите във района около пчелина да знаят че не е добре със главата :D.Или просто да не се занимава с пчеларство.Няма управия в тая държава.
ЗЛОСТОРНИК СЪСИПА 68 КОШЕРА
Злосторник е съсипал пчелин с 68 кошера в местността „Криви рог” край Берковица. Според жалбата подадена от 34-годишният Е.И., който направил пчелина по Европроект, кошерите били преобърнати и ограбени на 16 февруари между 18 и 23.30 часа. Има заподозрян за стореното, полицията в Берковица го издирва, уточниха от пресслужбата на ОД на МВР.
Кражба на пчелни семейства
В събота в полицията е получено съобщение за извършена кражба от частен имот в село Добрин, община Крушари.
Установено е, че между 25 януари и 15 февруари неизвестен е проникнал в имота. По данни на тъжителя е извършена кражба на 34 пчелни семейства, без кошерите. По случая се работи в условията на досъдебно производство по описа на Второ РУП Добрич.
Този пост е редактиран от tsc1; 18.02.2014 в 18:40.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Тази история с двата шута няма как да я повярвам.Точно в България да осъдиш някого, трябва добре да си го наредил, да извади медицинско и травмите да са сериозни.Вероятно бащата,сина са си изтървали нервите и да са му нанесли видими физически щети.В случая имаме два закононарушителя- крадеца и бащата, сина ако са използвали неправомерна сила.На запад може да те осъдят само ако докоснеш някого и той го приеме за агресия.Достатъчно е да се обади в полицията и предиви обвинение,наема адвокат,след което се стига до дело, което може да спечели.
Относно новата кражба, жалко за човека и неговия труд.
В статията говорят за скрити чипове в рамките и кошерите. Май това е моята идея, и тя вече е стигнала до доста високо ниво. Ако повече пчелари направят като мене и започнат да крият чипове в кошерите и в рамките си, тогава може би крадците най-после ще се озаптят.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))