Абсолютно си прав, но ако ми предложиш основи от абсолютно чист восък, със сигурност няма да си купя преса.
Абсолютно си прав, но ако ми предложиш основи от абсолютно чист восък, със сигурност няма да си купя преса.
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
Към колегите ,които сами си произвеждат основи от супер чист восък ,следния въпрос: Какви ви са наблюденията ,основите имат ли провисване? Мисля че Матеев беше писал за чупливост.Вашите чупливи ли са?
Да, интересно ще е да прочетем някои ТАЙНИ, за да улесните нас-мъчениците.
Провисването дали се влияе от чистотата на восъка ? Или от обтелването, не зная, но ще разбера.
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
Моята е купена от Георги Вавов от Сливен засега съм доволен.Е стават малко по тежки 90-92гр но поне знам че си ползвам моят восък а не Церазини и др.боклуци.Основите си ги правя от 100% чист восък и засега не съм имал провисване.А за предлагането на основи ако си събера достатачно восък за мен тая година и имам излишен защо да не направя повече основи и да предложа,поне ще знам че предлагам 100% чисти восъчни основи.
Винаги съм купувал основи .От какво са не ме интересува.Важното е да ги градят добре и да не провисват.Попадъл съм на ментета ,дори и от известен производител.Беше в началото на производството му ,затова няма да го спомена.Повече от него няма да купя ,още повече ,че имаше мнение от колега за лошо качество.Писал съм ,че навремето основите не бяха жълти ,но ги градяха отлично.Сега модата е супер жълто.Това лято ще видим за какво става въпрос.За сега съм с "пчела 2010" Горна Оряховица.
Най -добрата разделителна смес ?
10 % разтвор на мед в мека вода !!!!
Да. продължавай
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))