Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 17 от 24 ПърваПърва ... 71516171819 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 161 до 170 от общо 235
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Какво те кара да мислиш че този който е правил тази схема разбира повече от пчелите как трябва да е подредено гнездото? Аз правих опити подобни на твоите и тези който като им "редих" по скоро разбутвах гнездото се развиваха много по зле от тези на които не им е "подредено". Един кошер ако не може да си подреди гнездото какъв мед очакваш от него. Единственото нещо което според мен е добре да се направи в момента е да се постави храна в близост до пилото, аз предпочитам това да го направя с питка на този етап а към края на март надраскани пити с мед, първоначално до пилото а в последствие между пилото.

Потребител
    Регистриран
    27.10.2014
    Пчеларски район
    Югоизточен регион
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Какво те кара да мислиш че този който е правил тази схема разбира повече от пчелите как трябва да е подредено гнездото? Аз правих опити подобни на твоите и тези който като им "редих" по скоро разбутвах гнездото се развиваха много по зле от тези на които не им е "подредено". Един кошер ако не може да си подреди гнездото какъв мед очакваш от него. Единственото нещо което според мен е добре да се направи в момента е да се постави храна в близост до пилото, аз предпочитам това да го направя с питка на този етап а към края на март надраскани пити с мед, първоначално до пилото а в последствие между пилото.
    Схемичката я правих аз. Сега всички пишат за стесняване на кошера и си мислех ,че това представлява,
    питите около кулбото които нямамт мед да са отдалечът от него, а на тяхно място да се сложат такива с мед. Но явно не е атака. Ако не е проблем може ли една схема на кошер преди и след стесняване. Сайта е многе лесен за работа http://beechess.com/index.php?option...id=136&lang=bg А, за питките за сега съм им сложил около два килограма на всеки кошер.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Не всички пишат за стесняване, аз не стеснявам и семействата се развиват много добре. Вземи 2 семейства еднакви по сила едното го стесни другото не и виж ефекта.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Цитат Първоначално публикувано от pchelata-Z Виж публикацията
    Здравейте, да не отварям нова тема ще пища тук.
    Попаднах на едно клипче от преди 5-6 дни, автора използва 10% разтвор,но при нас няма от тази разфасофка.Питането ми е мога ли да удвоя количеството разтвор но от 5% или няма да има същия ефект?Прилагам и клипчето.Предварително се извинявам на автора че, не съм изисквал неговото разрешение,но предполагам че,щом е качено в интернет пространството няма да е проблем.
    http://www.youtube.com/watch?v=Atr_NLgsBZo
    Може да си купиш йод на кристали от някой магазин за лабораторни материали и да си го разтвориш в спирт най-добре, така ще си направиш каквато си искаш процентна концентрация. Аз си купих 100 грама йод на кристали за 18 лв. от тук http://www.alians-him.eu/

Потребител
    Регистриран
    27.10.2014
    Пчеларски район
    Югоизточен регион
    Не всички пишат за стесняване, аз не стеснявам и семействата се развиват много добре. Вземи 2 семейства еднакви по сила едното го стесни другото не и виж ефекта.
    До тук добре, но нали сега между кълбото и медът има празни пити, без мед. И те ли да си останат на мястото или да им разменя местата с пити с мед. Имам предвид това както е на прикачените файлове.

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	454545.JPG
Прегледи:      421
Размер:	54.7 KB
ID:	3635Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	7887878787.JPG
Прегледи:      420
Размер:	63.0 KB
ID:	3636

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз го написах това в преден коментар. В края на март премествам пити с мед (разпечатани или надраскани) първоначално до пилото а като се оттоли между пилото, но не стеснявам. В момента има питки над пилото.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Еее, разни хора, разни идеали. Пчелите ако имат техен си мед, защо им даваме нещо друго? Всичко опира до умения, условия, възможности, цели, всеки сам да си отговаря.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Потребител
    Регистриран
    27.10.2014
    Пчеларски район
    Югоизточен регион
    Аз го написах това в преден коментар. В края на март премествам пити с мед (разпечатани или надраскани) първоначално до пилото а като се оттоли между пилото, но не стеснявам. В момента има питки над пилото.
    Благодаря, ще следвам този план.

Потребител
    Регистриран
    27.10.2014
    Пчеларски район
    Югоизточен регион

Това го направих вчера, но ми направи впечатление, че на всички кошери има много малко пило, да речем по пет см2. А, като чета из форума това направо си е пълна трагедия. Иначе пчели си има много, повечето са на шест или седем междурамия, е има и на три,четири. Днес купих стартовит и лентички от сръбските "супер стрип" но тази година опаковките са червени, а не сини. Добре ли ще е да започна с доза от 500г. през три или пет дни, със захарен сироп 1:1 плус стартовит. Овошките започнаха да цъфтят,а рапицата расте усилино вече е около тридесет и пет сантиметра. Лентичките ще ги сложа при първа възможност. Правилен ли ми е плана или .........

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Това, че си решил да си вкараш КУМАФОС ("супер стрип") в кошерите е твой избор. Опитай поне да махнеш лентичките месец преди да сложиш магазин.Така се предполага , че "кумафос"-а който ще ядеш ще е по-малко.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Страница 17 от 24 ПърваПърва ... 71516171819 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •