Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 17 от 64 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 161 до 170 от общо 640
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    А те не четат ли "Пчеларски вестник" ???
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Утре вечер и ти ще го четеш. Там са публикувани основните принципи, а не всичко със запетайките...

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Totevski Виж публикацията
    Нека започнем от малко по-далеч...........
    Колега много си прав и да не се чудиме че интереса бил слаб, някой по нагоре беше отговорил, че срещата (май беше?) била в работно време и за това залата била почти празна (пчеларите били на работа?). То сега ако истинските заинтересованите от промените пчелари са заети, то какво остава за лятото?

Потребител
    Регистриран
    03.11.2013
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Четат го разбира се, но не бих желал хората с които ще бъдем съмишленици за изграждане на нещо важно и полезно за пчеларите да пренасят в "работната група" на г-н Михайлов добри идеи, от каквито при тях има остър дефицит. Тепърва ще има още много рацоинални предложения, които би следвало да останат за новата национална пчеларска организация, създавана без старите вождове. Вероятно ще се заформи създаване на поне две конкурентни организации - едната иновативана, отърсена от старите пороци ориентирана към редовите пчелари и към техните проблеми и другата - от настоящите председатели на така наречените "национални" пчеларски организации, ориентирана към личните интереси на своите ръководства. Тази втората организация е път за никъде. Затова смятам, че на тези хора не бива да се помага.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Totevski Виж публикацията
    Нека започнем от малко по-далеч. Говори се за ниската активностна българските пчелари. Да погледнем какви са БГ пчеларите. Нямам точни данни,но около 70-80% пчеларстват на любителски принцип, хоби, любов към пчелите ивадене на някое и друго кило мед за вкъщи. Та тези хора за какво им епритрябвала каквато и да е пчеларска организация. Бай Иван в село Х с неговите5 кошера дори не е и чувал, че има такова животно като пчеларско дружество. А иняма нужда от такова. И такива са хиляди като него. Това си е просто любителскопчеларстване. Баща ми на село като сее 200 кв. м. картофи, гледа 10 кокошки и 1коза, да не би да членува в браншовата организация на картофопроизводителитеили тази на млекопроизводителите. Същото е и с пчеларстването като хоби. Некаси го кажем направо - такова пчеларстване няма нужда от каквато и да еорганизация.
    Прав си за много неща, но човек и "половин" семейство да отглежда, то той трябва задължително да си го регистрира в БАБХ(не е задължително да ходи да се регистрира като ЗП, и съответно да плаща осигуровки и данъци), и да са под ветеринарен контрол - в противен случай то се превръща в потенциален инкубатор наолести в района. То това и сега го им в закона за пчеларството, но липсва механизъм за приложение и контрол...

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2013
    http://youtu.be/TK7pTJ0A-8c
    Аз чета това което пишете горе, не съм видял някой от вас да го каже открито пред камера, някой взе че повтори и нарисува и поизмисли допълнения към това което съм казал за основа на това сдружение!!!! Да погледне запис от Плевен. Илия Тцонев, уважавам ви но и сега повторя стига разговори празни и ти Ван Хаген, заемитес с работа, не плюйте, моят меил garaj2000@mail.ru пратите концепция, аз я чета на парчета кадето падне и кадето виждам но съм на мнение че докато не се введе ред на областно ниво всичко ще бъде въздушно и нелегитимно. Ето ви моето исказване, кажите Вие които пишете тук какво каза аз според Вас? Ван хаген ако си толкова отворен то трябва да знаеш, Михайлов в накаут, и да го биеш няма никаква файда. Друг е враг. А съвета ми от тук да минете в зала и да вземете дума, що то има момент когато питат кой иска още дума и всички сидят и мълчат. Бездумни активисти които приди малко спирали мен и крещали че не само аз трябва да говоря, каде са те, крещащи? Мо же би ти също провокатор на Мишо, щом хитро подгряваш публика тук във форума и събираш инфо кой и какво намерен да прави от тази работна група. Цонев при мен има села по общините кадето има един пчелар и той членува в общинско дружество, има общини без пчелари, и за това аз започвам да говоря от общинско дружество. Някой мен чул? Подкрепил? Застанал до мен? Нещо освен да ме наплюл като ВанХаген с м-нет за Мишо? Аз казах още в Плевен какво трябва да направим и го правя в моята Област. Не зависимо от това дали ще има или няма тази организация. Но Вие сами знаете какво казвате за себеси и това става факт, аз няма да се боря за вас против вас самите, не ми е целта в живота. Всяко обединение и действие става по доброволен начин и с желание от всички страни. Сега ще правя един експеримент. Ще събера на една маса хора от всички организации във Варненска област, говоря за председатели на дружества и ще помоля да изберем Областен председател на който ще подчиняваме всички заедно и който ще испълнява наши общи решения. Не да действа самостоятелно а само с решение на събрание. Така искам да обединя Областни дружества в едно. Всяко дружество ще има неговото задължение спрямо останали и ще отговаря за това пред всички. Тогава ще видим как и по какъв начин започнат да стават нещата. Вие имате 10 вожда в село с 5 пчелара и опитватес да ми кажете какво да правя! Хора аз го правя отдавна, без Вашите подигравки!!! Благодаря на всички пчелари от Варненска област които от сърцето ми подкрепят и помагат, които вярват в кауза и я подкрепят, които тръгнали да се обединяват и търсят начини за това. А тези които ми плюят, елате на едно обучение в училище кадето АЗ РАСКАЗВАМ НА ДЕЦАТА ЗА ЖИВОТА И ПОЛЗА НА ПЧЕЛИ и тогава съдите мен и действията ми. Елате и вижте как правилно се бори с растителна защита, как се иска от държавни институции неща за пчелари, но вас ви няма когато трябва да подкрепите с действия а не думи, когато вместо да си отидете на пчелина или да постоите пред телевизора трябва да направите нещо за други и от вас да мине това. Вие винаги заети за всичко особенно ако трябва да дадете от себеси и материално, тук вие приличате на мъгла която исчезва при появата на слънце. Вие искате членският ви взноз да е минимум и да получите максимум без да идвате и членувате, всеки от вас зает но не тук във форума, тук сте герои! Тук сте могъщи воини за истина или истински провокатори, кои сте вие и какво направили за обща кауза а не за себеси? Не това че го казваш в микрофона и се кефиш от това, а реално, колко хора вие убедили да се присъединят към пчеларска организация? Съобщили ли на ОДБХ за нередовен пчелин писмено с ваше име и подпис? Подали сигнал до официален ветеринарен лекар срещу пчеларя който има американски гнилец и е познат ви? Поискали ли сте обратна информация от кмета за препис от животновъдни обекти на общината, ходите ли редовно и учавствувате ли истински в работа и сбирки на общинско дружество? Започните от себеси, не плюйте тези които го правят. Проявите активност и мислите, има и други денове след този и трябва да мислите как ще живеете тогава. Ето ви пример Варненска златна пчела - мой пилотен проект в училище Захари Стоянов. Аз лично го направил с моите средства. Никой не ми дал нищо за да ми помогне, до мен беше двама пчелари и един търговец и един преработвател. Това беше бомба която се превърна в областна инициатива, до момента в почти всички общински училища направени такива уроци. 549 деца получили в подарък мед земелка и чаша мляко, има и расказ за пчелите. Има много пчелари присъствали на това събитие но има общини кадето просто неможах да се свържа с никой, а има и такива общини кадето пчелари просто не искали да помагат, що то имали работа, стояли на пазара и продавали мед. Та се върна на тема

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2013
    Поканих тогава Матеев от златна пчела председател, на всички казах че ние заедно го направили, но когато дошъл на збирката на дружество бях в шок, на мен ми казали че те не вземали таково решение и че те подготвяли подобно мероприятие а аз ги испреварил, общо взето след това аз проведох цялата компания и почти я приключих, остана ми още 250 деца от няколко училища. А те останали само на приказка. И от горе плюят мен. Заместник на ЯНКО ЯНКОВ Каракашев крищи че аз е никой, не е така, Каракашев аз бунак, този който дава от себеси за всички и не търси обратно нищо! Този който бяга и се моли на такива като тетб и пчелари от Златна пчела да не пречат за обединяване на пчелари в областа. Аз бунак защо то не си гледам кисията а я развързах за всички. Не говоря за моето и не търся за себеси. АЗ ЗАМЕСТНИК НА ЛИГИТИМЕН ОБЛАСТЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ ДО МОМЕНТА НА НЕГОВОТО ПРЕИЗБИРАНЕ. Аз действащ пчелар и си гледам пчелите като всеки от вас. И на мен ми се иска да забия на тая работа и да си гледам живота. Има само едно но, ако го направя то ще дойде Ганчо Ганев и неговата свита и тогава към Земеделие наистина мога да не ходя, няма да има за редови пчелар нищо. Така че действайте без да говорите много и тогава съдите мен. Ето ви предложение, проверка на патриотизм, на Ваша лоялност. Членски взнос да бъде 1 лев на кошер! За благотворителни цели от всеки пчелар по 1 кг мед и 300 грама восък. Участие в общински дружества и активност при събиране на дружество. Всяко дружество да бъде закрепено към определено училище, всяко дружество с участие на всекимесечен пчеларски пазар и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УЧАСТИЕ В ФЕСТИВАЛА НА МЕДА, задължително участие в планиран Швейцарски пазар, обединяване на Областно ниво с благотворителни огранизации, и още има много какво трябва да правим. Готови ли сте да го направим ? Не на думи без действия а с действия без много думи? Готови ли сте да испъдим от област всички национални организации и да запазим членските взноси в самите пчеларски дружества, да вземаме решения от долу на горе и горе да ни отчитат извършено, да видим!!! Който направил нещо за обща кауза на пчелари и смята че не съм прав в това което пиша - пръв да хвърли в мен камък!!!!!

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    @Bee Varna,
    Предлагам ти да се върнем на идеята, която развихме заедно на лични във Феисбук и да се опитаме да я реализираме.
    Всеоще си мисля, че в нея има много хляб.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Около два часа ми отне да чета постовете на ВАРНЕНСКАТА ПЧЕЛА и то защото се споменава моя ник (не съвсем правилно). От тях разбрах (но не съм сигурен), че съм провокатор, работещ за М. Михайлов. Уверявам ви, че не познавам тази персона и никога не съм я виждал, освен от клиповете във форума. От действията на Михайлов е очевидно, че той е "трянския кон" на Ганчо Ганев в организацията. Отричам статуквото и защитавам съображенията на Илия Цонев (когото също не познавам) изложени в горния му пост.
    Working....

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Мнението ми се припокрива с това на vanHanegem. Вярвам всякакви препоръки или критики ще бъдат приети, затова ще си позволя само един единствен съвет подходете наистина малко нестандартно.Това новото и представително нещо за да има най-голямата членска маса позволете НА всеки, като физическо лице да може да членува доброволно на Национално ниво стига да има рег. пчелин и в същото време това да не му пречи да членува в регионалните организации. Така ще отпадне съмнението за поредната куха Нац.организация.

Страница 17 от 64 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •