Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 162 от 683 ПърваПърва ... 62112152160161162163164172212262662 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,611 до 1,620 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Lukarov Виж публикацията
    Здравейте. Аз ползвам дървесни гъби. Намирам, режа на филии и суша. Лесно се разпалва. Паля и при намаляване на пушека, добавям малко гъби. С дървесните гъби паля пушилката само веднъж.

П.С. Това не е реклама. Не продавам гъби...
    Някой в по предишни постове сподели, че били токсични.

П.П. Има много видове дървесни гъби.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Fomes%20fomentarius%2000009[1].jpg
Прегледи:      226
Размер:	145.4 KB
ID:	4662

За да сме точни, че някой току виж сложил кладница.

Автор
    Регистриран
    08.03.2015
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Някой в по предишни постове сподели, че били токсични.

П.П. Има много видове дървесни гъби.
    Точно по тази причина никога не бих работил с гъби тъй като незнам дали и на мен няма да навредят. Според мен за един млад пчелар корите за яйца са перфектни, а за голям пчелин немога да дам насоки и съвет

Наблюдател
    Регистриран
    03.10.2014
    Пчеларски район
    Dupnica oblast Kustendil
    Не различавам дървесните гъби. За мен всички са еднакви и режа наред. Димят много силно и в началото опушвам внимателно. Чел съм, че няма отровни дървесни гъби или може би съм чул. Ще се поразровя, и ще пиша.
    За Кладницата пише, че се яде.
    Този пост е редактиран от Lukarov; 12.07.2015 в 18:19. Причина: допълване

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Много рядко паля пушалката(вече е и счупена), а още по-рядко я използвам, но...
    Използвам изгнило дърво или парчета чам и листа от орех. Листата от орех ако са зелени правят много добър пушек и гори с часове, но трябва да намериш съотношението.
    Това изгнило дърво което ползвам, може да ме изкара цял ден. Изгнила круша е, но мравките си бяха направи колония в нея и има мирис на ръжда. Цвета е червен, но нямам снимки на този компютър.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2012
    Пчеларски район
    Шумен
    Всеки който се отоплява с дърва може да си спести много труд,като ползва дървесни кори за пушалката си.Единственото условие е да са идеално изсъхнали.В повечето случай,когато са сухи са почнали сами да се отлепват от дървесината.Нарязват се или се начупват на по малки късове и пушалката се пълни малко над половината с тях.Останалата част се пълни с изсъхнала дървесина догоре,за да могат да се разпалят корите.Веднъж разпалени добавяте само кори,колкото са по дебели толкова по дълго изкарва пушалката.Така заредена пушалката издържа поне 1,5-2 часа активно ползване.Ако я напълните с кори догоре след като са се разпалили , и я оставите на място без да я ползвате изкарва и до 4 часа,след което само добавяте кори и продължавате работа.Аз ползвам кори от бяло меше,но може да се експериментира и с други видове.

Забранен
    Регистриран
    14.04.2013
    Пчеларски район
    Троян
    Черупки от орехи също са добро гориво,но трябва да се разгори с някаква гнила дървесина първо.

Автор
    Регистриран
    20.06.2015
    Аз във моята пушилка ползвам обикновен картон ПРОГЛЕМ ЛИ Е ?

Наблюдател
    Регистриран
    08.06.2015
    Здравейте Колеги ,Новак съм в пчелараството и ми се случи следната случка имам отводка на 10 ДБ от юни която храна подхранвам през 3-4 дни със захарен сипор в сравнение с другите ми 3 отводки тя се развива най-добре и Когато отидох миналата сряда на преглед всичко беше добре и сложих 7 рамка да градят и когато отидох в събота на тази рамка имаше заложени маточници ,търсих майката но не е намерих ,та въпроса ми е дали съм задънил кошера като съм го подхранвал а не съм сложил още рамки за градеш и те са решили да се роят или съм наранил майката или просто нещо е станало с нея, в събота сложих 8-ма рамка и вчера отидох по обяд да проверя дали пак ще намеря майката видях че и новата рамка са започнали да градят но майка не видях.Има ли съмнения за притеснение.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Цитат Първоначално публикувано от thegame999 Виж публикацията
    Аз във моята пушилка ползвам обикновен картон ПРОГЛЕМ ЛИ Е ?
    Що да е проблем? Ако не те жилят, си е баш добре.
    И аз ползвах в началото кори от яйца и парчета велпапе, но след като извадих 30тина жила от себеси, реших да сменя тактиката и вече ползвам изгнило дърво и пчеларски пелети. Пушекът е мнго добър, гъст и много малко трябва, за да се приберат пчелите в корпуса.

Между другото, в английския ибей продават гориво за пушалки - ленти велпапе навити на руло с диаметъра на пушалката...

Страница 162 от 683 ПърваПърва ... 62112152160161162163164172212262662 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •