Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 162 от 496 ПърваПърва ... 62112152160161162163164172212262 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,611 до 1,620 от общо 4956
    Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Нещата които казва Матеев са си много на място,искам само да му опонирам с довода че пазарна икономика на селскостопанския сектор в Европа няма.Изкуствено се подпомагат цели отрасли в сектора,без което подпомагане цените на хранителните стоки няма да са толкова ниски колкото в момента.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    С понижаването на цената на меда, се цели да се отърси пчеларския сектор от неефективните пчелари. Тук е въпроса кой има интерес от това. Предполагам, че отговора е ясен..
    Това не е първопричина, а СЛЕДСТВИЕ на процесите, които се случват по целия свят. Пчеларите от цял свят се конкурират помежду си, за да вземат левчето на крайните потребители, които обичат да си похапват мед. В тази конкуренция няма милост към тези, които са неефективни. Всеки го иска това левче и го получават тези, които са успели да постигнат МАКСИМАЛНА ЕФЕКТИВНОСТ. Това е от полза за цялото общество, защото потребителите получават по-евтин краен продукт.

Никой, ама наистина никой няма интерес да се подпомагат нискоефективните производители - нито държавата, нито конкурентите, нито крайните потребители. Всички единодушно са съгласни, че нискоефективните производители просто трябва да фалират и да си потърсят друго поприще, където да се опитат да се справят малко по-добре. Но и на новото порище пак ще трябва ВИСОКА ЕФЕКТИВНОСТ .....

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Никой, ама наистина никой няма интерес да се подпомагат нискоефективните производители - нито държавата, нито конкурентите, нито крайните потребители. Всички единодушно са съгласни, че нискоефективните производители просто трябва да фалират и да си потърсят друго поприще, където да се опитат да се справят малко по-добре. Но и на новото порище пак ще трябва ВИСОКА ЕФЕКТИВНОСТ .....
    Тук си много прав, но реалността е друга. В момента държавата подкрепя неефективните пчелари . Пример НПП.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Нещата които казва Матеев са си много на място,искам само да му опонирам с довода че пазарна икономика на селскостопанския сектор в Европа няма.Изкуствено се подпомагат цели отрасли в сектора,без което подпомагане цените на хранителните стоки няма да са толкова ниски колкото в момента.
    Именно - ПОДПОМАГАТ СЕ ЦЕЛИ СЕКТОРИ, защото обществото има нужда от това. Не се подпомагат единични пчелари, особенно пък нискоефективните. Ако Евросъюза или България в частност решат да променят нещо в пчеларския сектор, то това ще касае ЦЕЛИЯ СЕКТОР, а не единични пчелари. Ще настъпи ПРОМЯНА В СТАТУКВОТО, която промяна ще доведе до стимулиране на едни групи пчелари и до фалиране на други групи. Като цяло промяната вероятно ще е ПОЛЗОТВОРНА ЗА ЦЕЛИЯ СЕКТОР, въпреки че ще доведе до фалити на някои пчелари, които не са се адаптирали (или не желаят да се адаптират) към новите условия.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    Тук си много прав, но реалността е друга. В момента държавата подкрепя неефективните пчелари . Пример НПП.
    Камбанарийката на тези, които вземат решенията, е друга и аз не знам всичките техни мотиви за едно или друго тяхно действие. Сигурно има намесени и личностни интереси.

Проблемът според мене е на друго място и наскоро аз се сблъсках с него. Пчеларите не знаят какво искат !!! Нали се опитах да се допитам до мнението на пчеларите как си я представят новата НПП 2017-2019 г. Активни бяха не повече от 7-8 човека, и в техните мнения имаше много много противоречия. Същото направи и Куменов във Facebook и там се получи същия резултат - 90% оплювки и 10% конструктивни предложения, които обаче си противоречат едно на друго.

Ха сега де? Как да защитиш интересите на пчеларите, когато не ги знаеш какви са тези интереси или когато те са много противоречиви? А демократичните представители в работната група сме само 2-3 човека. Всички останали са там, за да си защитят техните ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ, които за разлика от нас те МНОГО ДОБРЕ ГИ ЗНАЯТ КАКВИ СА. Това не е ли парадокс? Дори и утре МЗХ да каже на пчеларите - абе пичове, разберете си и ние ще се съобразим с вас - пак пчеларите ще се издънят. Ще се изпокарат помежду си и пак няма да стигнат до единно мнение. Активни ще са само 20-30 човека, а останалите 20-30 хиляди ще си пасуват, но после години наред ще оплюват по форумите тези 20-30 човека, които наистина са се опитали да им защитят интересите.

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Камбанарийката на тези, които вземат решенията, е друга и аз не знам всичките техни мотиви за едно или друго тяхно действие. Сигурно има намесени и личностни интереси.

Проблемът според мене е на друго място и наскоро аз се сблъсках с него. Пчеларите не знаят какво искат !!! Нали се опитах да се допитам до мнението на пчеларите как си я представят новата НПП 2017-2019 г. Активни бяха не повече от 7-8 човека, и в техните мнения имаше много много противоречия. Същото направи и Куменов във Facebook и там се получи същия резултат - 90% оплювки и 10% конструктивни предложения, които обаче си противоречат едно на друго.

Ха сега де? Как да защитиш интересите на пчеларите, когато не ги знаеш какви са тези интереси или когато те са много противоречиви? А демократичните представители в работната група сме само 2-3 човека. Всички останали са там, за да си защитят техните ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ, които за разлика от нас те МНОГО ДОБРЕ ГИ ЗНАЯТ КАКВИ СА. Това не е ли парадокс? Дори и утре МЗХ да каже на пчеларите - абе пичове, разберете си и ние ще се съобразим с вас - пак пчеларите ще се издънят. Ще се изпокарат помежду си и пак няма да стигнат до единно мнение. Активни ще са само 20-30 човека, а останалите 20-30 хиляди ще си пасуват, но после години наред ще оплюват по форумите тези 20-30 човека, които наистина са се опитали да им защитят интересите.
    Защо ни е НПП, след като обслужва неефективните пчелари (мафията в българското пчеларство)? Сигурен съм, че голяма част от пчеларите в този форум са против НПП.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Ако знаех че с поста си от тази сутрин така ще разбудя духовете и ще се излее толкова спам в темата нямаше въобще да го пускам.
    Приказки, приказки, приказки теории, неподходящи примери, изводи извадени от грешни начални точки и въобще най подходящ тук ще бъде един цитат от уикипедия:
    Демагогията (старогръцки: Δημαγωγό, от старогръцките δῆμος (демос, “хора”) + ἀγωγός (агогос, “водя”)) е стратегия за спечелване на влияние чрез въвеждане на публиката в заблуда с цел демагогстващият да я убеди в "своята правота".Тя си служи с ораторски и полемични средства, обикновено това са емоционална реторика и пропаганда, насочени към предразсъдъците, чувствата, страховете, тщеславието и надеждите на публиката.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Няма демагогия - просто различен начин на мислене. В края на краищата всеки има правото да сподели гледната си точка, а четящите темата си имат собствени глави, и могат да ги използват да отсеят тяхната си истина от позицията на техните си знания, опит, мечти и надежди.

Иначе да, възможно е да има демагогия или популизъм, и много хора ги прилагат в този форум, но аз не съм такъв човек. Аз не ви казвам това, което искате да го чуете, за да ви галя ушите или самолюбието. Аз ви казвам моето мнение, с риск да бъда намразен от посетителите на форума. Това не е демагогия - това е ЧЕСТНО и ПОЧТЕННО излагане на гледната ми точка.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Ха, ха...толкова много писане само, че някои прости пчелари защитават една цена, която едни умни прекупвачи дадоха и сега не си я отстояват. И сега ще пишем, пишем. Защо пада цената? Защото прекупвачите разбраха, че са дали голяма цена на меда и от това ще започнат много хора да гледат пчели и ще станат много кошерите. Ха, ха. И затова те сега свалят цената, че са дошли до това умозаключение. Да, ама не. Годината в началото не започна добре и се очакваше малка реколта от мед и оттук цените хвръкнаха. Даааа, но акацията направи БУМ. Натрупаха се големи количества мед и сега какво? Ще сме в загуба и давай да сваляме цените. Добре. И пак - да, ама не. Последва втория БУМ. Очакваните количества след акацията обаче са катастрофални с изключение на някои райони където слънчогледа спаси ситуацията, но дотук. Повечето изкараха едни нищожни количества качествен мед между другото, който се харчи като топъл хляб и почти изчезва вече. Сега идва един период в който едни прекупвачи се чудят какво да правят. В момент в който обявиха, че ще падат цените на меда всъщност ще трябва да ги повишат и защо? Защото мед няма. Дори на дребно се чувства по - голямото търсене и леко презапасяване. Което ще доведе още повече до намаляване на количествата и от там се сещате какво ще се получи. Писах го по - горе. Та Матеев, понякога разстоянието между пода и тавана е различно. А що се отнася за мен, какво съм направил и какво ще направя? Опитах се като теб да правя едни неща, но хората искат да си правят каквото си искат и сам виждаш сега в момента, когато ти се опитваш да правиш нещо, че всички само гледат и не правят нищо или правят който каквото си знае. Затова ти казах и преди, че само си блъскаш ангелите, а ти ми се сърдеше. Ха сега ми кажи, колко пъти ти е идвало на ума да зацепиш всичко - честно. Само едно те държи и ще ти кажа какво е то - без да ми се сърдиш. ПРОСТО СТЕ СЕ ХВАНАЛИ С ДОЦЕНТА ЗА ГУШИТЕ И СЕГА ТРЯБВА НА ВСЯКА ЦЕНА ДА ДОКАЖЕМ, КАЗВАМ ДОКАЖЕМ, ЗАЩОТО И НИЕ УЧАСТВАМЕ ДО НЯКАКВА СТЕПЕН В ТОВА, ЧЕ ТОЙ Е МАФИОТ И РАЗБИВА БЪЛГАРСКОТО ПЧЕЛАРСТВО. Затова АЗ не правя нищо и няма и да направя. Аз минах по този път. Сега стоя между "тавана" и "пода" и си реализирам сам продукцията, като се опитвам донякъде да задържам цените макар и само с писане във форума. На мен много ми е лесно да кажа: ВЧЕРА СИ ПРОДАДОХ МЕДА ПО 3лв. И МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН ОТ СДЕЛКАТА. И АЗ ДЕЦА ГЛЕДАМ. Ха, ха..... продавайте бе, какво чакате. Шефовете си дойдоха от Германия и казаха, че цените падат, а и като не разбирате от математика и икономика вие сте ...........Да, ама не. Не сме такива, а и няма да бъдем.
    Този пост е редактиран от solaris60; 24.10.2015 в 17:20.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    В момента има голямо изложение, мисля че в Испания. Като се върнат ще очакваме развръзката.

Страница 162 от 496 ПърваПърва ... 62112152160161162163164172212262 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 12 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 12 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •