Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 160 от 496 ПърваПърва ... 60110150158159160161162170210260 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,591 до 1,600 от общо 4956
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Казаното тук обезсмисля всякакви действия за всичко. Значи всеки да си прави каквото си знае и да се спасява сам. С една дума да си пази левчето да не му излезе от джоба, а ако може да "СВИЕ" левчетата на друг. Затова меда на други места е по скъп, а тук не. Но АЗ искам не да ходя там, а това да стане и тук и не да крещя като идиот по площадите, а да стане с АКЪЛ от страна на тези ОРГАНИЗАЦИИ, които все се борим да създаваме, но не да вършат нещо в полза на нас, а само на определени хора. Затова цените ще са все ниски за нас, а печалбите все високи за друг. ДЪРЖАВА НА АБСУРДИТЕ.
    Ако ти имаш някаква РАЗУМНА КОНЦЕПЦИЯ как да се поправят нещата, какви действия си предприел, за да я реализираш?

Не разбираш ли накъде бия? Кажи ти лично КАКВО СИ НАПРАВИЛ, за да си подобриш положението - твоето, пък защо не и на всички пчелари.

Да оплюваме всички можем, но само дотам. Да даваме акъли всички можем, но само дотам. Важното е обаче КОЙ КАКВИ ДЕЙСТВИЯ ПРЕДПРИЕМА. След като сме много големи акъллии, защо сами не запретнем ръкави, и да реализираме на практика собствените си акъли?

Защо си мислим, че някой друг е длъжен да реализира нашите собствени акъли?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Сори за поредният спам ,но точно затова беше " желязната завеса"--да няма с кого да се сравняваме.Ако сега ще се сравняваме с маймуните в Африка ,то ние сме най-щастливите хора на земята.
    Всеки може да се сравнява с когото си иска. Крайният резултат от сравнението обаче трябва да бъде РЕШЕНИЕ ЗА ПРЕДПРИЕМАНЕ НА ЛИЧНИ ДЕЙСТВИЯ, а не търсене на вината за собствения си провал в някой друг.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    .... Но АЗ искам не да ходя там, а това да стане и тук и не да крещя като идиот по площадите, а да стане с АКЪЛ от страна на тези ОРГАНИЗАЦИИ, които все се борим да създаваме, но не да вършат нещо в полза на нас, а само на определени хора. .......
    Аз пък искам да лежа по гръб и бананите сами да падат в устата ми. НЯКОЙ ДРУГ трябва да донесе палмовото дърво над мене, НЯКОЙ ДРУГ трябва да ми прави сянка и да ми вее с ветрило, НЯКОЙ ДРУГ трябва да налива в устата ми медовина, НЯКОЙ ДРУГ трябва да ми пее приспивни песнички ........

Аз предлагам да се събудим и да кацнем на земята. Всеки си има някакви розови сънища, но действителноста е друга, и ние трябва да живеем в нея. И в тази действителност ние самите трябва да ПРЕДПРИЕМАМЕ ДЕЙСТВИЯ, ако искаме да не умрем от глад и студ, и ако искаме да постигнем нещо повече в този живот.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    , а не търсене на вината за собствения си провал в някой друг.
    Това че не съм постигнал твоите върхове не означава ,че съм се провалил.Аз също си имам върхове.Затова не търся вина в никой ,но когато някой ме прецаква по пътя нагоре,мога да си го попържвам поне.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Бъди сигурен, че някъде по света сигурно има 2-3 милиарда човека, които с удоволствие ще дойдат да живеят в тази "ДЪРЖАВА НА АБСУРДИТЕ", където:

1. По улиците не се стреля
    2. Нашето поколение мъже все още не е ходило на война, въпреки че в цялата човешка история всеки един мъж е ходил поне веднъж в живота си на някаква война.
    3. Децата ходят на училище и си играят с пластмасови играчки, а не с истински автомати Калашников.
    4. Жените спогойно ходят до супермаркета, без да бъдат изнасилени от някого.
    5. Няма гладни хора, по скоро има предразположеност към затлъстяване
    6. Всеки има покрив над главата си, телевизор, хладилник и дори компютър
    7. ..... В този стил мога да напиша поне още 100 точки, които половината от населението на земята все още не ги е постигнало.
    Да, от твоята камбанария живота е розов, но си задаи въпроса защо бежанците бягат от България. Обиколи из селата и виж как живеят със 150 лв. пенсия и ежедневно ограбвани от цигани.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Как прекупвачите за няколко дни успяха да вземат вземат картелно решение и всички се държат.
    А пчеларите вместо да вземат решение да си отстояват тяхното, да се подкрепят и да не се поддават на манипулации, то какво.
    Един дава съвети на друг какво да прави, втори гледа да прецака и някой друг да не е само той, трети омаловажава работата по пчелина и себестойността на истинския мед.
    Жалко! Жалко!
    Ами много е просто.Сам човек взема най-лесно решение.Когато са двама решение се взема два пъти по-трудно.Трима човека-три пъти по-трудно и така нататък.Ха сега сметни колко по лесно е да се вземе някакво решение от 10 човека с еднакъв интерес и от 20 000 човека с балкански манталитет.За да тръгнат по един път тези 20 000 човека е нужно да се появи от някъде един лидер който ще ги обедини и на който ще вярват бепрекословно,който ще ги въодушеви да збравят за малко дребните си лични интереси и да застанат зад една кауза.Без такава фигура нищо няма да се промени,освен може би някакъв катаклизъм който ще ги насочи в посоката на противодействие,но и това ще е "всяко чудо за 3 дена".

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Хайде да се върнем на цената на меда. Според мене ЦЕНАТА НА МЕДА Е ДАДЕНОСТ, която не зависи от нас самите, а от едни много сложни човешки взаимоотношения, които ние НЯМА КАК ДА КОНТРОЛИРАМЕ.

Ние като пчелари се намираме по средата на един много сложен процес, който започва с изкопаването на природни ресурси и свършва в магазина със стоки за масово потребление. Веригата е много дълга, и ние сме някъде по средата. Под нас има много звена, над нас - също. Под нас има ЦЕНИ НА СУРОВИНИ, МАТЕРИАЛИ И ДМА, над нас има ИЗКУПНИ ЦЕНИ НА МЕДА. Хиляди фактори влияят както на цените под нас, така и на цените над нас. Нека да приемем, че под нас има ПОД, на който сме стъпили, а над нас има ТАВАН, който ни ограничава отгоре. Ние не можем да влияем на височината на пода или на тавана. Ние можем само да се замислим как да спечелим повече от това жизнено пространство, което ни е оставено, и което се намира между пода и тавана.

И тука вече е нашата роля. Тука всичко зависи само и единствено от нас. И решението на проблема се състои в ПОВИШАВАНЕ НА ЕФЕКТИВНОСТА на собствения ни труд и собствените ни разходи за производство. И ако тази ефективност е достатъчно висока, колебанията на височината на пода и тавана няма да ни пречат кой знае колко.

Това разсъждение е ПРАВИЛНО от гледна точка на математиката, икономиката и дори от гледна точка на ЗДРАВИЯ РАЗУМ. Решението на всички наши проблеми се състои в непрекъснато ПОВИШАВАНЕ НА ЕФЕКТИВНОСТА НА СОБСТВЕНИЯ НИ ТРУД. Пода и тавана не ни интересуват, защото не можем да им влияем. Трябва да се концентрираме в обсъждания на ПЧЕЛАРСКАТА ТЕХНОЛОГИЯ, и как тя може да бъде направена да работи с колкото се може по-малко РЕСУРСИ - пари и най-вече ТРУД, който е основно перо в нашите разходи. Именно поради тази причина аз непрекъснато пея за цената на труда, но кой ли ме слуша .....

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Ами това си е направо за нова тема -с какви пчеларски технологии добиваме най-много мед от съответната система?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Хайде да се върнем на цената на меда. Според мене ЦЕНАТА НА МЕДА Е ДАДЕНОСТ, която не зависи от нас самите,
    Това не мога да го свържа с пост № 610.Там не става ли въпрос да се повлияе с общи действия на тази даденост /цена/.

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    И тука вече е нашата роля. Тука всичко зависи само и единствено от нас. И решението на проблема се състои в ПОВИШАВАНЕ НА ЕФЕКТИВНОСТА на собствения ни труд и собствените ни разходи за производство. И ако тази ефективност е достатъчно висока, колебанията на височината на пода и тавана няма да ни пречат кой знае колко.
    Ако всички ние повишим ефективността на собствения си труд, то тавана, ще ни затисне....

Страница 160 от 496 ПърваПърва ... 60110150158159160161162170210260 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •