Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 16 от 33 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 151 до 160 от общо 327
    Автор
    Регистриран
    19.02.2013
    Пчеларски район
    Петрич
    Аз общо взето съм доволен,от Акацията събраха малко, Кестена е към своя края, събраха от него къде по един магазин къде по два. В общи линии това е.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Ristis Виж публикацията
    Микроклимата в региона е много важен...
    Те тука е заровено кучето. При полет на пчелата от 3-3,5км, разстояние от 5-10км е от значение - микроклимат, насаждения и т.н.
    Надеждата ми е да врътна някоя рамка след седмица - две, а след това да изкарам малко и от слънчогледа наоколо. В минали години слънчогледът цъфтеше втората половина на август и въртях до към 15 септември.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Тая сутрин видях първите отворени цветчета на липата.Обикновено вадя мед след като прецъфти.Сега нека работят.Времето се затопля така , че има надежда.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Ristis Виж публикацията
    Да, доста е ветровито, аз съм в долина на река и миналата седмица например духаше много силно. Дано сега в горещините успеят да хванат нещо от по-късните липи. Съседът пчелар тотално се отказа от меда за тази година и от две седмици разделя всичко наред. Микроклимата в региона е много важен, само на 10 тина километра от нас, други пчелари се хвалят с пълни магазини.
    Ristis, аз съм в твоята община при мен е малко по-добре от при теб, но пак слабо. И аз като BateMisho го отдавам на много студените нощи. Следя прогнозата ежедневно и до скоро беше с нощни температури 6-8 гдаруса. Тази събота центрофугирах. От 10 кошера 60 литра, което е около 85 кг. За сравнение миналата година извадих от 4 кошера това количество.

Въпреки това не съм се отказал. Оставих магазините. Ливадата едва сега набира сила, времето се стопля и има усилен летеж от ранните часове (6-7), което ми дава надежди, че в края на месеца може да вадя пак някоя и друга рамка. Ако не...здраве да е

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Микроклимат!
    На Стефаново до Радомир, само веднъж е косена ливадата. Навсякъде вали, само там не вали. Тревата изгоря. Мед - какво беше това?
    Миналата година косихме 7-8 пъти.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Суша,и по ливадите и в магазините.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от vlado 9 Виж публикацията
    И на високото се очертава суша.Липата почна да съхне още неотворила цветчетата.
    Дъ-ъжд, дъжд няма-а...Имаше някога такава песен на "Диана Експрес" .
    https://www.youtube.com/watch?v=3ckxkIDAPhA
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от vlado 9 Виж публикацията
    с купешки майки ли си.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Тая сутрин видях първите отворени цветчета на липата.Обикновено вадя мед след като прецъфти.Сега нека работят.Времето се затопля така , че има надежда.
    Тая сутрин видях първите отворени цветчета на липата. Обикновено вадя мед след като прецъфти. Сега нека работят. Времето се затопля така, че има надежда.

И на високото се очертава суша. Липата почна да съхне още не отворила цветчетата.

Извинявай, че малко ти редактирах постовете. Грешките са недопустими за толкова ерудиран човек.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Сушата не е проблем за липата.Проблема се явява ниската нощна температура.Например,темпе ратурата таз сутрин на кота+50м (Видинско) беше 13градуса,а при теб на кота+1000м колко ли е била?Ниска нощна температура+ висока дневна...и цветовете "линеят"...Ниските температури не са проблем само на липата...Така мисля.

Страница 16 от 33 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •