Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 16 от 82 ПърваПърва ... 614151617182666 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 151 до 160 от общо 819
    сега като ми поодлежаха нещата в главата се сетих че не видях никъде незапечаттано пило

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Споко, щом носят прашец, значи има незапечатано или открито пило. Ако не са ти го показвали, няма как да го видиш, защото все още не "виждаш". Бъди благодарен на Станко и го почерпи нещо и се върти около него. Но само от него взимай съвет, не и от други пчелари, защото така няма да се объркаш още повече.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Гилъна а знаеш ли как изглежда незапечатано пило - защото стана ясно вече,че доскоро не си знаел как изглежда запечатано? wink;

п.п.колегата за един ден ще те ограмоти толкова,колкото тука няма да успеем за месец - така че,спокойно ще ти се прояснат нещата.

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от kando
    Гилъна а знаеш ли как изглежда незапечатано пило - защото стана ясно вече,че доскоро не си знаел как изглежда запечатано? wink;

п.п.колегата за един ден ще те ограмоти толкова,колкото тука няма да успеем за месец - така че,спокойно ще ти се прояснат нещата.
    Еееее, толкова ли сме тъпи бе колега? :D

така е колеги но в интерес наистината понаучих много неща тук в форума, отколкото от книгите, весниците и списанията който прочеох и прочитМ ОЩЕ/ ДА ФАКТ Е ЧЕ КАКТО КАЗВАТЕ ВСЕ ОЩЕ НЕ ВИЖДАМ ама ще се ошлаифам. на принципа съм ако се захвана с нещо да го правя качествено.тези дни ще станат готови новите кошери който си поръчах. че мойте са много зле, а аз искам да е хем хубаво на окото а и да е добре за самите жителки на кошерите.та като станат готови ще ги преместя в новите им домове. старите кошери ще ги отремонтирам.един приятел тези дни каза че ще ми подари и тои 2 кошера, баба му гледала пчели някога а на него сега не му трябват. та ще ми подари кошерите и 30ина книги. мисля следващия път като отворя кошерите да направя и снимки и ще ви ги покажа на какво дередже са.защото аз виждам и мисля едно а то се оказва съвсем друго

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Това е , щом имаш мерак, ще станат нещата. Само не бързай.

можеш ли да поясниш с кое да не бързам колега???/ че вече съвсем се обърках. единия кошер е по слаб. дайте акъл какво да направя та да го засиля.да сложа ли днес по 1 пита да градият? че мойте са много стари с почти черен цвят.да продължавам ли със сиропец да им давам същевремнно, че не им давах последните 4-5 дена

Цитат Първоначално публикувано от gillan
    можеш ли да поясниш с кое да не бързам колега???/ че вече съвсем се обърках. единия кошер е по слаб. дайте акъл какво да направя та да го засиля.да сложа ли днес по 1 пита да градият? че мойте са много стари с почти черен цвят.да продължавам ли със сиропец да им давам същевремнно, че не им давах последните 4-5 дена
    За да го засилиш не бързай с градежа , ако има нужда дори може да посвиеш коша, или да понамалиш отвора на входа ако си го отворил напълно.Гледай да не оставяш голям обем от пространство , празен понеже трудно се топли и бавно се развива.Ако продължаваш да имаш пити за разпечатване разпечатвай ги , но не бързай да добавяш нови в коша, ако ли нямаш подхранвай със сироп , но в рамките на разумното , да не вземеш от мерак да залееш рамките със сироп и място да не остане.
    Поздрави!
    п.п
    Щом имаш желание ще постигнеш това което искаш , остави хората да си говорят каквото си искат.

благодаря ти колега още утре се заемам ако времето позволява.
    п.п. тези 2-3 пити дето ще ги махна за да стесня плодника къде да ги оставя? някъде в къщи ли или по добре зад преградната дъска

Ако още са годни, зад преградната дъска. Но ако са стари и черни, направо ги претопявай. Прегледай форума, някъде беше писано за "мацерирането", така ще извлечеш най-много восък от тях. Ако още има мед по тях, разпечати го всичкия и ги постави зад дъската за почистване и после ги топи.

Страница 16 от 82 ПърваПърва ... 614151617182666 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •