сега като ми поодлежаха нещата в главата се сетих че не видях никъде незапечаттано пило
сега като ми поодлежаха нещата в главата се сетих че не видях никъде незапечаттано пило
Споко, щом носят прашец, значи има незапечатано или открито пило. Ако не са ти го показвали, няма как да го видиш, защото все още не "виждаш". Бъди благодарен на Станко и го почерпи нещо и се върти около него. Но само от него взимай съвет, не и от други пчелари, защото така няма да се объркаш още повече.
Гилънаа знаеш ли как изглежда незапечатано пило - защото стана ясно вече,че доскоро не си знаел как изглежда запечатано? wink;
п.п.колегата за един ден ще те ограмоти толкова,колкото тука няма да успеем за месец - така че,спокойно ще ти се прояснат нещата.
Еееее, толкова ли сме тъпи бе колега? :DПървоначално публикувано от kando
така е колеги но в интерес наистината понаучих много неща тук в форума, отколкото от книгите, весниците и списанията който прочеох и прочитМ ОЩЕ/ ДА ФАКТ Е ЧЕ КАКТО КАЗВАТЕ ВСЕ ОЩЕ НЕ ВИЖДАМ ама ще се ошлаифам. на принципа съм ако се захвана с нещо да го правя качествено.тези дни ще станат готови новите кошери който си поръчах. че мойте са много зле, а аз искам да е хем хубаво на окото а и да е добре за самите жителки на кошерите.та като станат готови ще ги преместя в новите им домове. старите кошери ще ги отремонтирам.един приятел тези дни каза че ще ми подари и тои 2 кошера, баба му гледала пчели някога а на него сега не му трябват. та ще ми подари кошерите и 30ина книги. мисля следващия път като отворя кошерите да направя и снимки и ще ви ги покажа на какво дередже са.защото аз виждам и мисля едно а то се оказва съвсем друго
Това е , щом имаш мерак, ще станат нещата. Само не бързай.
можеш ли да поясниш с кое да не бързам колега???/ че вече съвсем се обърках. единия кошер е по слаб. дайте акъл какво да направя та да го засиля.да сложа ли днес по 1 пита да градият? че мойте са много стари с почти черен цвят.да продължавам ли със сиропец да им давам същевремнно, че не им давах последните 4-5 дена
За да го засилиш не бързай с градежа , ако има нужда дори може да посвиеш коша, или да понамалиш отвора на входа ако си го отворил напълно.Гледай да не оставяш голям обем от пространство , празен понеже трудно се топли и бавно се развива.Ако продължаваш да имаш пити за разпечатване разпечатвай ги , но не бързай да добавяш нови в коша, ако ли нямаш подхранвай със сироп , но в рамките на разумното , да не вземеш от мерак да залееш рамките със сироп и място да не остане.Първоначално публикувано от gillan
Поздрави!
п.п
Щом имаш желание ще постигнеш това което искаш , остави хората да си говорят каквото си искат.
благодаря ти колега още утре се заемам ако времето позволява.
п.п. тези 2-3 пити дето ще ги махна за да стесня плодника къде да ги оставя? някъде в къщи ли или по добре зад преградната дъска
Ако още са годни, зад преградната дъска. Но ако са стари и черни, направо ги претопявай. Прегледай форума, някъде беше писано за "мацерирането", така ще извлечеш най-много восък от тях. Ако още има мед по тях, разпечати го всичкия и ги постави зад дъската за почистване и после ги топи.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))