Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 16 от 47 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 151 до 160 от общо 463
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Влажността и тук намалява .
    От стари пчелари знам, че е по-добре да си на влага, отколкото на течение.
    Тук сме свикнали на влагата, само да не е студено.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    И ние сме свикнали на влагата, затуй ни викат гларуси. Макар, че отвреме навреме отмъкваме и по някоя луканка.....от балконите!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    И ние сме свикнали на влагата, затуй ни викат гларуси. Макар, че отвреме навреме отмъкваме и по някоя луканка.....от балконите!
    Вашия леден климат не ми го хвали.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Малиии, то това близо до Габрово. Дано този студ не забави работата на втората развъдна с още една година. Че математиката не лъже.
    Колега тя новата развъдна не е само в Габрово. А и по-глеми студове е имало и пчелите са оцелявали.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Не е лесно да вземаш за 1 пчеличка ( Майката) 20-30-50-100-200лв. Търговията не е само реклама.
    Напротив !!! Търговията е 1100 % реклама,реклама и пак реклама .Ако не вярваш ,задай си въпроса –какво ядеш и пиеш ? Хляб,колбаси, мляко,тънка ичкия, млечни производни, варено–пушени меса и .....................................всичко. Разтърчи се по Гугалчето,Ако то не успее да ти отговори –питай.Защо ги купуваме и ядем и пием? Амии..иии ,реклама,това е .Давим се от реклама.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от jorors Виж публикацията
    Колега тя новата развъдна не е само в Габрово. А и по-глеми студове е имало и пчелите са оцелявали.
    Между другото в Габрово тази зима температурите са по-топли отколкото в равнините на Северна България. Чак ме е срам, че някъде другаде в България има повече сняг и повече студ. Други години не е било така, но тази година явно е сбъркана.

Ето например през последната седмица най-ниската регистрирана температура беше -16.6 градуса. Като гледам как колеги пишат за -25 или дори -30 градуса - чак ги съжалявам.

Capture.JPG

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Напротив !!! Търговията е 1100 % реклама,реклама и пак реклама .Ако не вярваш ,задай си въпроса –какво ядеш и пиеш ? Хляб,колбаси, мляко,тънка ичкия, млечни производни, варено–пушени меса и .....................................всичко. Разтърчи се по Гугалчето,Ако то не успее да ти отговори –питай.Защо ги купуваме и ядем и пием? Амии..иии ,реклама,това е .Давим се от реклама.
    Ами аз знам какво ям и пия. 95% домашно производство. Е пазарувам....някой неща, не отричам. Ама претендирам, че осъзнавам и преценявам какво купувам. А тук СЪВСЕМ друга ми беше мисълта......ама карай.
    П.П. Аз съм малко “рашай“ - само вземам и не давам. Каквито и ще реклами да ме заливат.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Ами аз знам какво ям и пия. 95% домашно производство. Е пазарувам....някой неща, не отричам. Ама претендирам, че осъзнавам и преценявам какво купувам. А тук СЪВСЕМ друга ми беше мисълта......ама карай.
    П.П. Аз съм малко “рашай“ - само вземам и не давам. Каквито и ще реклами да ме заливат.
    Вальо,наистина ще се радвам ако консумирате у дома 95% домашно приготвени хр.продукти,макар че това е невъзможно.Условията са такива,трябва да се самоизолираме–като Амишите в Щатите.
    Този пост е редактиран от Гогол; 25.01.2016 в 22:46. Причина: допълване

Цитат Първоначално публикувано от jorors Виж публикацията
    Разбира се че не е. И ви пожелавам успех. Без какпа ирония в думите ми.

Предполагам че, Матеев ще е основния двигател заради мащабите му. А според него при -30 всички пчели умират, та само предположих че при -28, ще загинат над 90%, та за това изразих съмнението си.

А относно дейността ви, наистина се надявам да предложите по-качествен продукт. Времето ще покаже.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Ами аз знам какво ям и пия. 95% домашно производство.
    Ми.....НЕМА. Има само МЕД. Кво да прайм......
    А, сега де?!
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Страница 16 от 47 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •