Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 16 от 57 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 151 до 160 от общо 564
    Потребител
    Регистриран
    22.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Станко Ставров
    Днес си купих и тази машинка.Абрихт-Щрайхмус на Еинхел.Вал с 2 ножа и ширина на рендосване 152мм, мотор 1.28кв, 9000оборота в минута.Цена в Практикер 549лв в Бриколаж -559вл.

Може и тези

http://www.onlinemashini.bg/brand/woodstar
    Колеги,
    Някои работили е с тази машинка, харесал съм си я. Има всички останали малки дърводелски даже и малък банцинг на макита. Та само с ел ренде ми е трудно да правя дебелините еднакви. Да споделя че нямам опит с дървообработването.
    Лесно ли се работи с това чудо, че съм го виждал само в магазина?

Автор
    Регистриран
    14.05.2012
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov
    Я аз да пробвам. Голямото е план-ренде. Тясно-високите - римсовник. Тия с врътките отстрани мисля че в наше село им викаме "чифте". Тия двете с обичайния вид са гладик. За малкото и идея си нямам.

Чакаме тежката дума на професионалистите.

Голямото знам че му викат още Планя

Автор
    Регистриран
    14.05.2012
    Цитат Първоначално публикувано от lubol
    Днес си купих и тази машинка.Абрихт-Щрайхмус на Еинхел.Вал с 2 ножа и ширина на рендосване 152мм, мотор 1.28кв, 9000оборота в минута.Цена в Практикер 549лв в Бриколаж -559вл.

Може и тези

http://www.onlinemashini.bg/brand/woodstar
    Колеги,
    Някои работили е с тази машинка, харесал съм си я. Има всички останали малки дърводелски даже и малък банцинг на макита. Та само с ел ренде ми е трудно да правя дебелините еднакви. Да споделя че нямам опит с дървообработването.
    Лесно ли се работи с това чудо, че съм го виждал само в магазина?

Изглежда добре в магазина но според мен само там.Не съм работил с подобна играчка но съм чувал че не върши добра работа,ако си решил да си купуваш подобна машина провери на старо някоя по професионална мисле че ще си по доволен от нея отколкото новата джобна машинка.

Потребител
    Регистриран
    22.01.2012
    Аз имам един абрихт с циркуляр, широчината на абрихта е около 300 мм, ел. двигателят е 2.2KW но да си призная ме е страх да работя с това чудо. Не че тази играчка е безопасна, но поне така ми изглежда. Иска ми се да я видя някъде работеща.

Автор
    Регистриран
    14.05.2012
    Цитат Първоначално публикувано от lubol
    Аз имам един абрихт с циркуляр, широчината на абрихта е около 300 мм, ел. двигателят е 2.2KW но да си призная ме е страх да работя с това чудо. Не че тази играчка е безопасна, но поне така ми изглежда. Иска ми се да я видя някъде работеща.
    Имаш ли снимка на абрихта който имаш, в какво състояние е може би има нужда от заостряне на ножовете и настройка на нивото на ножа, ако захваща много и не е остър ножа дъската подскача и е опасно.Все пак е нужно да имаш някакъв опит някой да ти покаже как се работи ако нямаш такъв.Няма страшно когато внимаваш много и си спокоен и знаеш как се работи с машината.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Не е така. Машината е доста опасна. Дори и да внимаваш пак не е 100% сигурно че няма да пострадаш. Повярвай ми много е неприятно, а още повече е болезнено. От как си осакатих пръста обикалям тая машинария от далече, а това беше преди две години.

Почетен Автор
    Регистриран
    25.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Димитър Бонев
    Не е така....От как си осакатих пръста обикалям тая машинария от далече, а това беше преди две години.
    Зная как боли,патил съм я и аз,но само с обикаляне и гледане не става,човек трябва все някога да се реши,като иска сам да си прави нещата.Има една приказка-"който го е страх от мечки да не ходи в гората".А колегата е много прав:
    Цитат Първоначално публикувано от mityo79
    ....Няма страшно когато внимаваш много и си спокоен и знаеш как се работи с машината.

Потребител
    Регистриран
    22.01.2012
    Нямам снимка сега, но ще я снимам. Имам някаква представа какво и е мога да фрезовам плотовете, че ми се струват че не са равнинни. И явно ще трябва малко обучение за работа с нея. Или по вероятно ще се я поправя и ще си стои в единият ъгъл. Казвам го защото по сигурен се чуствам като държа инструмента(оберфреза, ел. ренде и др.), а не детайл. И много внимавам с малкият банцинг, с него съм спокоен за разлика от циркулята. Пчеличките ще ме извиняват, но ще има ръбчета .

Автор
    Регистриран
    14.05.2012
    Не е така. Машината е доста опасна. Дори и да внимаваш пак не е 100% сигурно че няма да пострадаш. Повярвай ми много е неприятно, а още повече е болезнено. От как си осакатих пръста обикалям тая машинария от далече, а това беше преди две години.

Казват че дърводелец с 10 пръста няма wink; та и аз така, изплаших се да помислих че ще загубя пръста но се случи защото бях малко невнимателен и прекалено натисках една дъска челно и тя се завъртя и хоп пръсчето отидеее sadsmile; от тогава съм много внимателен и работа по спокойно с машината не прилагам излишна сила.Човек трябва да е куражлия въпреки това което му се е случило, в противен случай няма кошерчета

Автор
    Регистриран
    14.05.2012
    Не е така....От как си осакатих пръста обикалям тая машинария от далече, а това беше преди две години.
    Цитат Първоначално публикувано от buci59
    Зная как боли,патил съм я и аз,но само с обикаляне и гледане не става,човек трябва все някога да се реши,като иска сам да си прави нещата.Има една приказка-"който го е страх от мечки да не ходи в гората".А колегата е много прав:
    Цитат Първоначално публикувано от mityo79
    ....Няма страшно когато внимаваш много и си спокоен и знаеш как се работи с машината.

Напълно си прав колега, подкрепям те изцяло

Страница 16 от 57 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •