Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 16 от 64 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 151 до 160 от общо 640
    Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Къде да я прочетем?
    В "Пчеларски вестник".
    Като се прибера в Русе ще я сканирам и кача, ако някой не ме изпревари, пък и авторът й пише в по-горните постове...

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ами аз разбирам едно единствено нещо - зала за 200 човека беше напълнена едва на 10-15%. Тоест изключително ниска посещаемост, което говори и за изключително ниска пчеларска активност. Всеки един пчелар от страната е недоволен от съществуващото положение с Ганчо Ганев и другите вождове, но в същото време не иска да си мръдне пръста, за да подобри собственото си положение. В залата дефакто присъствуваха малко на брой любопитни, дошли да видят какво ще се случи, и още по-малко на брой активисти, решили да станат и да направят някакво изказване.

Изказаха се само няколко човека и срещата приключи 1 час преди определения краен срок.

Основното време за изказвания беше използвано за прочитането на доклада на Димитър Бонев, и за 3-4 мои изказвания. Изказаха се и още 4-5 човека и това е. Между другото доклада на Бонев за пчеларските проблеми беше превъзходен. Ще го помоля да го публикува във форума, за да може да го използваме като база при бъдещите наши искания към Вождовете или към НППО или директно към министерството.

Всичко е снимано от мене на 2 видеокамери. Сега обработваме материала (приближаваме кадъра, че камерите бяха надалеко) и след това ще ги кача в тубата. Предполагам, че до няколко часа ще имате възможността да видите заснетия видеоматериал.
    Според мен ниската посещаемост се дължи; че работен ден. Аз и много други пчелари сме на работа!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Ilia Tsonev Виж публикацията
    ..........Аз обаче съм против те да ползват моите разработки без мое съгласие, а такова на тях никога няма да дам! За мен те вече са хора от миналото на пчеларството. Смятам, че освен да му нанесат вреди, те нищо друго не могат да направят. Ако е необходимо мога да се обоснова за това твърдение.
    Нещо не се връзва. Ако искаш да помогнеш на пчеларите, трябва да им я подариш тази концепция, и те да си я обсъждат или редактират както си искат. Ако искаш концепцията да си остане твоя, дръж си я заключена в някое чекмедже. Така стоят нещата в този форум и в Българското пространство. Който иска да помага, прави го напълно доброволно. Жертва се за останалите напълно доброволно. Подарява им всякакви материали напълно доброволно. И дори не получава едно Благодаря, за сметка на което пък получава незаслужени критики от разни провокатори. Такава е ролята на Българския пчелар-активист, и точно с такава роля сме се нагърбили аз, Бонев и още няколко човека. Ако искаш да влезеш в групата на благодетелите - заповядай - ще бъдеш добре дошъл.

Ако концепцията ми я дадеш, аз веднага ще я публикувам, и ще я подложа на обсъждане. Ще ти благодаря публично и наистина ще съм ти признателен, но дотам. И след това ще се захвана да редактирам там, където не ми харесва. Същото ще го направят и други активисти. Имай предвид че това ще се случи и с всеки друг документ, който ми го дадеш ти или някой друг твой колега. Концепции и устави са ми обещали и други хора. Самият аз също имам под ръка няколко, но от други браншове.

Няма как - така трябва да се действува сега, а и за в бъдеще. Активистите трябва да се жертват за останалите, влагайки много собствени пари и време, без да очакват благодарност от когото и да било. Този форум съществува именно благодарение на такива принципи. Както сам виждаш стотици активисти във форума за загубили колосално време, подарявайки знания на останалите. Модераторите и администраторите губят много лично време, за да го поддържат в изрядно състояние. Аз пък освен всичко друго губя и пари, за да го хоствам и за да поддържам сървъра и резервните бекъпи и разни други системни дейности, които се извършват от специалисти с високи заплати. И всичкото това се прави напълно безкористно - от мене и от останалите активисти във форума. Ако искаш и ти да се включиш - заповядай, но това делене на мое и твое придава малко горчив привкус на подаръка ти. Ако за в бъдеще ще имаш някакви претенции, по-добре не ни я давай тази концепция.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Иначе да - трябва да започнем с концепция и след това с устав. И наистина някой трябва да даде нещо готово, за да не започваме от чистата нула. И ако никой друг не даде нещо подходящо, аз ще запретна ръкави и ще преработя концепцията и устава от една друга моя асоциация, която се оказа много жизнеспособна и стабилна и се радва на голям брой членове и почитатели, които са доволни от нейната дейност, от борбата и със законодателството, и от безплатните услуги, материали и информационни бюлетини, които те регулярно получават на мейлите си.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ето го клипа от срещата на работната група в София на 27.02.2014 г.

Хоппа - сега видях, че съм качил само първия от 4-те клипа. Моя е грешката - извинявайте. Сега пускам да се качи един общ клип, обединяващ всичките 4, но понеже е с дължина 2.8GB, вероятно ще се качва чак до утре сутринта. В момента прекодираме и клиповете от вчера, но те са с дължина 12GB и става страшно бавно. Ще е цяло чудо, ако до утре вечер успея да ги кача в You Tube.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Пуснах пълната версия да се качва. Когато е готова, ще се появи и клипа по-долу ще заработи.

Автор
    Регистриран
    12.01.2014
    Пчеларски район
    Троянски Балкан
    Нека започнем от малко по-далеч. Говори се за ниската активностна българските пчелари. Да погледнем какви са БГ пчеларите. Нямам точни данни,но около 70-80% пчеларстват на любителски принцип, хоби, любов към пчелите ивадене на някое и друго кило мед за вкъщи. Та тези хора за какво им епритрябвала каквато и да е пчеларска организация. Бай Иван в село Х с неговите5 кошера дори не е и чувал, че има такова животно като пчеларско дружество. А иняма нужда от такова. И такива са хиляди като него. Това си е просто любителскопчеларстване. Баща ми на село като сее 200 кв. м. картофи, гледа 10 кокошки и 1коза, да не би да членува в браншовата организация на картофопроизводителитеили тази на млекопроизводителите. Същото е и с пчеларстването като хоби. Некаси го кажем направо - такова пчеларстване няма нужда от каквато и да еорганизация.
    На тази база нека си зададем въпроса каква трябва да бъдеедна добра пчеларска организация. Тя трябва да защитава интересите и да помагана тези, които имат нужда от нея. Тази организация трябва да бъде напрофесионална основа, за да има ефект от нейната дейност. Регистрираниземеделски производители с изискване за определен брой пчелни семейства,регистриран пчелин и т.н. Посочените по-горе 70-80% от БГ пчеларите си иматопределена работа, определени доходи от нея. Новата организация трябва дапомага на пчеларите, за които пчелартсването е професия, с него издържатсемействата си. Те имат нужда от такава организация. А имаш ли интерес за нещо,ще си и активен, за да го постигнеш. Просто времената са такива, интереситедвижат всичко. Още Чърчил в казал, че няма вечни приятелства, има вечниинтереси. И ако има общи интереси в една такава пчеларска организация, то темного по-лесно ще могат да се постигат.
    Говорим за имиджа на БГ пчеларството, за нивото му наразвитие. Ами със 70-80% любителско пчеларство за какво ниво говорим. Старикати, които гледат как да прецакат някого, как да „барнат” някоя и другастотинка повече ( сещам се за восъка, който бяха продали на Матеев) – за какъвимидж говорим. С отварянето на европейските програми „куцо и сакато” започна даотглежда пчели. Защото надушва далаверата... И зачестиха кражбите на кошери. Защо? Всеки знае отговорът. И най-лошотое,че системата го позволява. Вместо тези пари да отидат при хора, които наистинаимат нужда и ще им помогнат да развият своят бизнес, те отиват придалавераджии.
    За да се дигне нивото на пчеларството в България, то трябвада стане бизнес. Да, точно така – бизнес. С необходимата техника, новитетехнологии, качество и хигиенни изисквания. Просто времената са такива. Няма яПартията, да определя цената на меда, да дава по 10 кг. захар на кошер и т.н.Но за жалост много хора въздишат по онова „славно” време. Сега има пазарнаикономика и тя определя правилата. Но...живеем все пак в България и тук нещата са малко изкривени. Тук може да сеналага монопол узаконен от държавата – майкопроизводството. Тук може да има икартелни споразумения, които да определят цената на меда и останалите пчелнипродукти. Пак тук, в България европари могат да получават хора, които са насветлинни години от пчеларството.
    И новата българска пчеларска организация трябва да се боритова да не се случва. Българският пчелар има нужда именно от това – да работи внормална среда, да му се помага и най вече да не му се пречи.
    Аз до сега никъде не съм членувал. Не ме е интаресуваланикаква организация, защото от каквото аз имам нужда, тя не може да ми го даде.Кухи пчеларски организации в БГ дал Господ. Но кажете колеги, на кого с каквоса му помогнали? Организирали лекция – книги и пчеларски материали в нетахиляди; организирали някакво „мероприятие” – ами всеки може да се събере сприятели и да си организира същото „мероприятие”. Апропо, сещам се сега –колеги пчелари в Троян ми разказваха защо понякога ходят на сбирките наместната организация – ами всеки е взел по шише троянска сливова и отиват да севидят на по чашка... Българският пчелар, този който иска това да му е бизнесане иска такава организация.
    Сега в тунела започва да мержелее някаква светлинка. Поне досега на думи всичко е ОК. Нека не убиваме още в зародиш една добра идея. Да йдадем шанс да се развие. Ако тази нова пчеларска организация се изгради иработи по начина, който само щрихирах по-горе, то аз горещо ще я подкрепя.Защото ние имаме нужда именно от нея. Възможно е и нищо да не се получи,добрите идеи и намерения в даден момент да се изродят. Тогава просто ще сепревърне в n+1 –табезсмислена структура. Ще псуваме под мустак поредните „ганчовци” и ще сеопитваме всеки да се спасява по единично.
    И пак ще се върнем там, от където тръгнахме..

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    В "Пчеларски вестник".
    Като се прибера в Русе ще я сканирам и кача, ако някой не ме изпревари, пък и авторът й пише в по-горните постове...
    Идеята ти е благородна, защото "Пчеларски вестник" не се намира на всяка будка за вестници, но не добра. Право на автора е, щом чете този форум да го направи той, ако приема, че четящите и пишещите са достойни за този жест. Останалото го е казал Матеев по-горе.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Идеята ти е благородна, защото "Пчеларски вестник" не се намира на всяка будка за вестници, но не добра. Право на автора е, щом чете този форум да го направи той, ако приема, че четящите и пишещите са достойни за този жест. Останалото го е казал Матеев по-горе.
    Уважавам автора, но не и авторските права, тъй че утре вечер ще ги четеш...

Потребител
    Регистриран
    03.11.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Нещо не се връзва. Ако искаш да помогнеш на пчеларите, трябва да им я подариш тази концепция, и те да си я обсъждат или редактират както си искат. Ако искаш концепцията да си остане твоя, дръж си я заключена в някое чекмедже. Така стоят нещата в този форум и в Българското пространство. Който иска да помага, прави го напълно доброволно. Жертва се за останалите напълно доброволно. Подарява им всякакви материали напълно доброволно. И дори не получава едно Благодаря, за сметка на което пък получава незаслужени критики от разни провокатори. Такава е ролята на Българския пчелар-активист, и точно с такава роля сме се нагърбили аз, Бонев и още няколко човека. Ако искаш да влезеш в групата на благодетелите - заповядай - ще бъдеш добре дошъл.

Ако концепцията ми я дадеш, аз веднага ще я публикувам, и ще я подложа на обсъждане. Ще ти благодаря публично и наистина ще съм ти признателен, но дотам. И след това ще се захвана да редактирам там, където не ми харесва. Същото ще го направят и други активисти. Имай предвид че това ще се случи и с всеки друг документ, който ми го дадеш ти или някой друг твой колега. Концепции и устави са ми обещали и други хора. Самият аз също имам под ръка няколко, но от други браншове.

Няма как - така трябва да се действува сега, а и за в бъдеще. Активистите трябва да се жертват за останалите, влагайки много собствени пари и време, без да очакват благодарност от когото и да било. Този форум съществува именно благодарение на такива принципи. Както сам виждаш стотици активисти във форума за загубили колосално време, подарявайки знания на останалите. Модераторите и администраторите губят много лично време, за да го поддържат в изрядно състояние. Аз пък освен всичко друго губя и пари, за да го хоствам и за да поддържам сървъра и резервните бекъпи и разни други системни дейности, които се извършват от специалисти с високи заплати. И всичкото това се прави напълно безкористно - от мене и от останалите активисти във форума. Ако искаш и ти да се включиш - заповядай, но това делене на мое и твое придава малко горчив привкус на подаръка ти. Ако за в бъдеще ще имаш някакви претенции, по-добре не ни я давай тази концепция.
    Уважаеми г-н Матеев, аз съм разработил материалите си за пчеларите, а не за да си ги държа. Имам много сериозни възражения срещу "вождовете" на старите "национални " пчеларски органиизации. Тяхната борба е да си осигурят служебна победа пожизнено да стоят най-отгоре на пчеларите. Познавам ги много добре от много години и не бих искал именно те да се възползват от моя труд и да си осигурят светло бъдеще. Между тях има много изкусни плагиати и с охота ще засмучат всичко, което може да им помогне да се задържат на ръководни позиции. Аз с удоволствие ще сътруднича с всички, които работят за пчеларите, но без участието на ръководителите от стрите национални пчеларскиорганизации (от така наречената "работна група"). В името на пчеларството и на пчеларите съм вложил много безкористни усилия. Определено желая да помогна на редовите пчелари, но не желая да помагам на псочените "ръководители".

Страница 16 от 64 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •