Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 157 от 496 ПърваПърва ... 57107147155156157158159167207257 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,561 до 1,570 от общо 4956
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Е, аз като имам добри доходи аджеба защо се блъскам тук да ви карам да не си продавате меда и искам достойна цена? Ами защото уважавам себе си и труда си. Ще ви дам и един пример. В Южна Корея когато търговците изкупят мед от даден производител му дават 9 долара на кг., а след като реализират меда му дават още 6 долара на кг.. Или общо 15 долара за килограм. Мед произведен без рамка се продава за 30 долара килограма. Корея не се намира кой знае къде. Тя се намира в нашия пояс и климата и е като нашия. Значи и флората ще е еднаква, а и меда до някъде. С какво аз съм по различен от корейците, че да ми дават тези мижави пари за труда ми? Икономика? Не. Това е кой, кога и как да прекара другия. Тоест нас.
    Всъщност, цената на меда от различни култури и местности е различна и това не е само в определени държави. Всичко зависи от това как потребителя оценява меда. Българският пчелар е много на ти с икономиката, финансите и маркетинга, че акъл няма да му даваме...
    Само за сведение, цената на дребно на детелината/люцерната в САЩ е между 2 и 3 ПЪТИ над тази от масовите култури. На едро обаче...няма такава голяма разлика. Направи ми впечатление и разпитах как точно стоят нещата.
    Един колега ми обясни и ще се опитам да преразкажа:
    С неговия скромен пчелин (разбирай хиляди семейства), продава над 80% от меда си на дребно. Каквото му остане и това е само ако му остане...го продава на фирми и ресторанти с малка отстъпка. Фирмите прекупвачи купуват най-ниското качество и после го пласират по веригите. Като го питах дали имат проблеми с цените и т.н и т.н...човека се изсмя и каза, че проблем имат преработвателите, защото меда им е с много ниско качество. Там има пазар за мед с ниско качество(разбирай мед който няма да помириша) и проблем могат да имат само пчеларите които опрашват или са направили някаква глупост от сорта на прегорял мед и това се случвало рядко. Изследвания на мед НИКОГА не е чувал да вземат от колеги, идват и направо вземат каквото им дадеш.
    Ето това е разликата. Пчеларите диктуват правилата, а не обратното.

Кой е за е*ане?!?!
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Ето това е разликата. Пчеларите диктуват правилата, а не обратното.

Кой е за е*ане?!?!
    Ами Мухозол и Матеев, който го поддържа. Вместо да устояват позицията с по - големите количества продават презглава, че единия с това си изхранвал семейството, а другия просто не му трябват пари, а и мед не му трябва и гледа да го махне за да не се спъва в него. За него няколко стотинки са все едно да играеш игра и да заложиш 1000 лева имайки милион.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията

Да ме извинят някои "умни" колеги от форума, които ме критикуваха, че съм си продал меда на 5.20, но за съжаление истината е, че аз взех РАЗУМНО РЕШЕНИЕ от гледна точка на теорията на вероятностите, а те с всичкия си "акъл" този път се оказаха прекарани. Сори, ама незнанието и некомпетентноста водят само до такива резултати ......
    НИЕ, простите колеги го продадохме на 5.50 лв. за кг.Има още ''мъничко'' от слънчогледа,но на ниска цена не го давам.Ее..., аз със всичкия си акъл ,взех това разумно решение ,макар и на светлии..инни години назад от някои ''колеги'' пчелари по икономика,отношения в новото пазарно общество,висша математика,лавиране м/у шамарите за да излезем сухи от всяка ситуация.Всеки с що– годе нормална интелигентност /а тук, във форума интелигентността е на ниво ,за сметка на правописа/ ще прецени кой се е прекарал –знаещите и компетентните или ''простите'' и некомпетентните .

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Ами Мухозол и Матеев, който го поддържа. .
    Това за въпроса с двете удивителни и двете въпросителни ли се отнася.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Това за въпроса с двете удивителни и двете въпросителни ли се отнася.
    След като съм го цитирал значи и за него се отнася. То е пределно ясно, но за тебе се налага да пояснявам пак по разбираеми причини.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Проблема не е кой на колко и защо е продал, а къде, как и при каква цена ще се реализира продукцията. Сравнения с пазарите на САЩ и др. големи държави са несравними с нашия. И да се съюзим и да се обединим, ще извием ръцете на родните прекупвачи, но на международните играчи не можем да повлияем с нашите нищожни (в световен) мащаб количества.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    То е пределно ясно, но за тебе се налага да пояснявам пак по разбираеми причини.
    Е , знаеш ме -нема се сърдиш.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    В Европа санитарните изисквания са в ПЪТИ по-високи от тези в САЩ.
    Там антибиотиците са разрешени за третиране а пчелите. Ако не се бъркам, остатъци на някои от тях (разрешените за използване) са допустими да се съдържат в меда. Тогава ЗАЩО някой да си прави труда да го изследва този мед?
    Обаче пък що се отнася до БИОпчелните (и другите аграрни) продукти изискванията са УБИЙСТВЕНИ, не като нашите е Европа, дето ги раздават надлъж и на шир. В САЩ ако отглеждаш портокали например по биологичен начин ( стотици хиляди декъри) и в някой ОТДАЛЕЧЕН КРАЙ на имота ти се намира дори ЕДИН ЕДИНСТВЕН бетонен електически стълб - няма как да ти се даде право да продаваш продукцията си за БИО. (в същото време обаче на рафтовете в хипермаркета може да се продават Био продукти от Европа, според европейските стандарти). Според американските изисквания, само продукт който сякаш е отгледан в XV век и пренесен с машина на времето в наши дни, може да бъде наречен БИО.

Иначе, останалите (за масовото население) хранителни продукти имат много ЗАНИЖЕНИ изисквания. Нощем всеки от нашето ХЕИ, сънува как попада в САЩ и раздава глоби като конрольор от гратския транспорт билети. Например за млякото, поради специфичния му начин на производство, на етикетите се обозначава процентното съдържание на гной и антибиотици ( доилните апарати, веднъж сложени на кравите, се свалят от там само при смърт на животното, откъдето и нуждата от антибиотици, които да подтискат гнилостните процеси).
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Проблема не е кой на колко и защо е продал, а къде, как и при каква цена ще се реализира продукцията. Сравнения с пазарите на САЩ и др. големи държави са несравними с нашия. И да се съюзим и да се обединим, ще извием ръцете на родните прекупвачи, но на международните играчи не можем да повлияем с нашите нищожни (в световен) мащаб количества.
    Тук мога да отговоря надълго и нашироко, но само ще кажа: ХА -ХА- ХА. Милите ТЕ наши, родни прекупвачи.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    Мисля че,решението е борса.Ами какво ще правят спекулантите, мургави и не толкова?А на колегите с малко мед, можем да купим меда,и да не ги оставяме да се унизяват.

Страница 157 от 496 ПърваПърва ... 57107147155156157158159167207257 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •