http://www.kavkazka.com/А това ще са пазачите поне 2 броя
Явно греша и това което намерих е нещо от вида на японската дюля.
линк линк2
Мирише на нещо между ябълка и лимон.
Храста е на 3-4 години и е около 1м висок.
Плода има размер на голяма слива.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Не е бял маргарит влез в нета и ще го видиш има го в изобилие по паркове ,и около пътищата цъфти с дребен бял цвят и след това прави бели топчета като перли от там идва и името му.
Не знам колко ти е цялото място, но каквото и да засадиш в него за медодобива е много по-важно какво имаш извън парцела ти.
Така, че ако имаш пустеещи площи наоколо извън парцела сади и там примерно акация и всичко друго, което ти излиза без пари.
Примерно пауловнията пише в темата за нея, че се размножава от клонка с вкореняване във вода...
Да, от тази липа се омотват пчелите....но не знам за след това дали има някакви други проблеми.
Успяхте да ме притесните ,че Сребролистна липа е опасна за пчелите .Вълчанмоля дасподелиш повече подробности относно как влияе на пчелите и какви са последствията след това
Милен Михов
Чел съм, че е възможно да обърка пчелите и да се държат като пияни.
В соковете на дървото имало вид опиат и било възможно да повлияе на човек дори.
Имам такава липа на 4м от пчелина и такова държание не съм виждал, но и аз не съм там 24/7.
А меда е много добър...само от него си извадих да имам и не се е захаросал поне до днес.
@delpi Мястото е около 2дкр.
Целта е да го направя подходящо за пчели, но и да мога да му променя предназначението.
Няма пусти земи на близо, но има градина с праскови на 2м и другото вече са смесени култури.
Значи, това се получава много, ама много рядко: силния аромат на липата опиянява пчелите и някой падат от цвета като пияни-дрогирани. След няколко минути се оправят и отлитат. Мисля, че го има описано в литературата това състояние. Меда който вадя, от нея е любим на клиенти те ми; дори ми казват имаш ли от напарфюмирания мед.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))