Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 15 от 36 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 141 до 150 от общо 354
    Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    Капково напояване?
    Прав си и това го мисля но ще е във времето.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    http://www.kavkazka.com/А това ще са пазачите поне 2 броя

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Явно греша и това което намерих е нещо от вида на японската дюля.
    линк линк2
    Мирише на нещо между ябълка и лимон.
    Храста е на 3-4 години и е около 1м висок.
    Плода има размер на голяма слива.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Не е бял маргарит влез в нета и ще го видиш има го в изобилие по паркове ,и около пътищата цъфти с дребен бял цвят и след това прави бели топчета като перли от там идва и името му.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от distedi Виж публикацията
    Всичко, което мислиш да засадиш, е хубаво да цъфти по различно време. Относно дърветата - Пауловния, Акация, Кестен, Липа, Албиция, Гледичия, Див орех, Софора, Еводия... Плодни дръвчета около кошерите могат да създават проблеми - гниещите плодове привличат оси, а когато някой плод падне върху капак на кошер - пчелите се дразнят. Лавандулата в естествен враг на молците. Ако засадиш в двора, това ще окаже влияние на популацията им. Хубаво е да имаш и Маточина. Най-лесно ще ти бъде, ако засадиш многогодишни растения, за да не се занимаваш всяка година с градинарство Внимавай и с растенията, които са опасни за пчелите - Сребролистна липа, Есенен минзухар... Щом пчелинът ще е там, където живеят хора, задължително помисли за поилки.
    Това са нещата, които аз бих направил. Желая ти успех!
    Това с Липата моля да ми го обясниш! От над 15г. садя само този сорт и не съм забелязал такова нещо! От нея вадя най- ароматичния мед. Ако говорш за временно опияняване от нея на пчелите по време на цъвтеж това е друго нещо!

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Не знам колко ти е цялото място, но каквото и да засадиш в него за медодобива е много по-важно какво имаш извън парцела ти.
    Така, че ако имаш пустеещи площи наоколо извън парцела сади и там примерно акация и всичко друго, което ти излиза без пари.
    Примерно пауловнията пише в темата за нея, че се размножава от клонка с вкореняване във вода...

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Да, от тази липа се омотват пчелите....но не знам за след това дали има някакви други проблеми.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Успяхте да ме притесните ,че Сребролистна липа е опасна за пчелите .Вълчан
    моля да
    споделиш повече подробности относно как влияе на пчелите и какви са последствията след това
    Милен Михов

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Чел съм, че е възможно да обърка пчелите и да се държат като пияни.
    В соковете на дървото имало вид опиат и било възможно да повлияе на човек дори.
    Имам такава липа на 4м от пчелина и такова държание не съм виждал, но и аз не съм там 24/7.
    А меда е много добър...само от него си извадих да имам и не се е захаросал поне до днес.

@delpi Мястото е около 2дкр.
    Целта е да го направя подходящо за пчели, но и да мога да му променя предназначението.
    Няма пусти земи на близо, но има градина с праскови на 2м и другото вече са смесени култури.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    Успяхте да ме притесните ,че Сребролистна липа е опасна за пчелите .Вълчан
    моля да
    споделиш повече подробности относно как влияе на пчелите и какви са последствията след това
    Значи, това се получава много, ама много рядко: силния аромат на липата опиянява пчелите и някой падат от цвета като пияни-дрогирани. След няколко минути се оправят и отлитат. Мисля, че го има описано в литературата това състояние. Меда който вадя, от нея е любим на клиенти те ми; дори ми казват имаш ли от напарфюмирания мед.

Страница 15 от 36 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •