Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 15 от 17 ПърваПърва ... 51314151617 ПоследнаПоследна
Резултати от 141 до 150 от общо 165
    Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    С това доказваш моите твъдения, че това са едни от най-добрите майки и, че пчелите сами избират най-доброто яйце-ларва! Което бива отглеждано при най благоприятни условия!

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Лежака за сега е с 2 майки.След десетина дена махам преградата(ХР)....за слънчогледа ще остане една майка със 18-19 рамки пило....

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    А на пролет....... ето...макар и с закъснение(трябваше преди 2 седмици да центрофугирам)
    два въпроса от кухнята,където пише "без" без основи ли са рамките (демек еко),и фибрана плътен ли е, или има мрежа? Инак евала, сега го подготвям и аз този филм за догодина.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Да без основи,НО не прави това до края на акацията.Бяха изградени и замедени,но се позабавих с две седмици и.....Осем магазинни рамки от лежака се превърнаха в строителни рамки въпреки,че в плодниковите отделения има СР.И миналата пролет се получи същото.Загубих 12кг мед,но пък добих два литра търтиево млечице и малко всък.С това забавяне очаквах да сваря лежака в роево,но за пореден път се убедих в предимството на августовските майки.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Въпреки отнетите 4р. пило и изтръскването на всички пчели от магазините(пред отводка) при изваждането на акацията,МЕЗОНЕТА се отчете с още една тенекия липа и разнотревие и вече е на кота 75кг.Вчера го включих на пета за слънчогледа-оставих го да си избере майка,като махнах ХР,а на нейно място поставих ВО.Следващо отваряне след месец.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Браво !
    А , някои казват ,че лежака си е изпял песента .

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    Здравейте,

Благодаря Ви за мненията. Йорданов, наясно съм с лежака до толкова до колкото съм могъл да намеря информация. Изчел съм няколко пъти темите във форума. Даже съм си разпечатил по-важните неща според мен. Тогава все още не можех да се оправям (толкова добре с компа, не че сега мога, но поне не викам домашните да ми напишат нещо), Брат ми писа на ЛЕЖАКОВ когато има възможност да се срещнем, той отговори на всички във форума. Не можах да се срещна с него въпреки голямото ми желание. Всичко това което съм написал е продиктувано от невъзможността да пътувам до кошерите когато искам. Опитвам се да намеря начин, да имам силно семейство, с възможности.
    Реми, може би не съм се изразил достатъчно ясно: Искам плодника ми да е на студено разположение на питите, а магазините на топло. Това е продиктувано от една информация в главата ми, която не знам от къде съм чул или прочел. Майката не се качва в магазина когато питите (рамките) са разположени напряко на плодниковете. Смята че има прекъсване на питата. Това е мотивът ми за това разположение. Смятам че майката няма да се качва в магазина. Това би облекчило работата ми.

Поздрави, ВЕСЕЛО ИЗКАРВАНЕ НА ПРАЗНИЦИТЕ, И МНОГО УСПЕХИ В ЛЮБИМОТО НИ ЗАНИМАНИЕ!
    Г. Георгиев
    Здравей Bobi-M9598 малко късно но все пак...с ханеманова рашетка вертикално в плодника мисля че решаваш проблема а ако имаш магазин и перпендикулярно разположение на магазина отгоре трябва да стане?
    Успех

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Лежака пак се отчете доволно пусна над 40кг.Горните магазини бяха пълни наполовина,но първия ред......Таз година,въпреки сушата,е рекордна за лежака-120кг.
    За съжаление снимката пак е голяма и ще трябва време....

Потребител
    Регистриран
    16.09.2013
    Здравей колега , искам да попитам следното :
    Лежака подходящ ли е за отглеждане на пчели в планината на 1200 м. н. в. като пашата е почти само ливадна , и в каква конфигурация ще е подходящ за работа ?
    Благодаря за отговора предварително.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Немога да бъда категоричен,но на 1200м ми се струва,че пчеларството няма да е рентабилно.На тази височина мисля,че лежака трябва да е 16рамков с две майки и макс 1етаж магазини.На високо нощите са хладни и ми се струва,че дебелината на стените трябва да е поне-4см задна стена,а предната може и 2,5см.Село Гинци,под прохода Петрохан е на 1100м виждат се кошери,но...........май са само за "реклама".Прохода е на 1400м-там не съм виждал медоносна пчела..И изобщо на 1200м развитието на пч.сем ще изостава от цъфтежа на мед.разстителност в по-ниската част на района.Ако пчелите се отглеждат под 1000м.,спокойно могат да се качват и на по високо.Развитието на семействата трявбва да изпреварва или съвпада със цъфтежа на основната паша.Както казах в началото-немога да бъда категоричен.....Мнението на колегата Зуница ще бъде по миродавно...

Страница 15 от 17 ПърваПърва ... 51314151617 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •