Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 15 от 39 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 141 до 150 от общо 494

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Моя начин е следния.Въпреки наличието на добро количество мед (около 12кг мед на кошер)аз им поставих питки от мед и пудра захар.Питките са над 1кг и са разточени колкото рамки (8-10) има в кошера.Те са увити в тензух и поставени върху рамките следва найлон, платно и покрива.Всички знаем че след като семейството започне развитие температурата в кошера се вдига и се получава конденз.Питката попива конденза и по този начин отстранява излишната влага от кошера.В същото време,поемаики влагата тя омеква и по лесно се приема от пчелите.Следващото хранене ще е в края на февруари като в питката добавя прашец и в същото време разпечатвам пита с мед.

ANIBAL
    Guest
    Моите поздравления Алексей!!!
    Ето това се случва когато им дадеш питки или тесто/твърда храна/.Това е нещото ,което много от нас не допускат.Браво на теб.Много опасения и рев за нищо.Щяло да умре семейството, когато се пробуди с тесто.Щото пилото искало много ядене.Почваш вече да ме удивляваш със своята оригиналност.Приеми отново моите поздравления за професионалното мислене и обяснение.Ползата от твоето начинание е безспорна.Ранното пробуждане на семейството има положителен ефект върху целия изход от зимуването.Тази храна е достатъчна за усилване на животоспасяващите нагласи на семейството.Не мисля,че има някакво негативно отражение.Условията на нашата страна го позволява.Искам само да допълня,че и кошера трябва да отговаря за това.Все пак е важно за безпроблемното поднасяне на храната.И конструкциите на кошерите трябва да са пригодени за това.Ще допълня още,че има и още допълнения към такива неестествени операции.Нещо от рода на затопляне на кошера отвътре.Има отдавна известни практики по това.Целта е развитие на семейството за прихващане на първите паши от природата.Много от нас ги е страх да постъпят така.Но аз знам от опит ,че си струва.Поне в разнообразието на продекцията.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010

Re: отговор

Цитат Първоначално публикувано от pa4o
    Може да има ,а може и да няма. Понякога семейство може да умре от глад и при наличие на доста мед в кошера.Това се случва при развитие на пило и последващо повратно застудяване.Тогава сем. може да умре на
    пилото.
    Така е , но това е вече при други условия !
    Невсичко с две бузи е лице !

Коста, стига си говорил с загадъчност и недомлъвки. Поне 20 пъти спомена за променена конструкция на кошера. Ами кажи ясно какво имаш в предвид. Не е нужно хората да гадаят замислите ти. Така не им помагаш. Ако искаш да споделиш нещо, кажи го направо. Иначе по-добре си замълчи.

ANIBAL
    Guest
    Конструкциите на кошерите си определя всеки сам.Но, колкото до моите, те притежават табла ДЪЛБОКА ,която позволява безпрепятствено да се достига до пчелите през мразовитите дни.Аз лично не правя и сериозни прегледи през този ранен за пчелите период.Само осведомителен преглед е достатъчен за да видя и разбера какво им е нужно.Лично ти си видял завършека на моите кошери.Снимката беше на телефона ми.Ако са в полет и носят нещо е допълнителна информация.Въпрос на опит.Слагам полиетилен задължително върху тези табли.Дори и да има конденз, то той е твърде високо над пчелите.Затова и не се притеснявам от този факт.ИМА ВЪЗДУШНА ВЪЗГЛАВНИЦА.Отделно е предимството ,че можеш да сложиш и адсорбиращи материали.Това е голям плюс за тези табли.Всички знаете ,че храня много рано или почти през цялата зима.Тези табли са ми необходими.Нямам проблеми от сорта -Къде слагате тези питки като няма разстояние.

Потребител
    Регистриран
    22.01.2011
    Здавейте колеги на 15 януари подхраних с питки от мед пудра захар и сухо мляко;Чудясе февруари пак ли питки да им дам или готова подвуда БЛАГОДАРЯВИ

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Колко според теб е достатъчно?

ANIBAL
    Guest
    Цитат Първоначално публикувано от sisi_bs
    Искам да попитам нещо,ако си зазимяваме кошерите с достъчно запаси от мед,ще има ли смисъл да се подхранва по това време на годината и изобщо до март месец???Не говоря за пудбудително подхранване ,а за спасително от липса на запаси.
    Това за какво храни пчеларя, определя само той!!!А за твоя информация, тестото се слага -ЗА ДА МОЖЕ СЕМЕЙСТВОТО ДА ПРЕМИНЕ В ДРУГА ФАЗА!Тя е също определена само от пчеларя!По природа пчелите точно тогава имат нагласа да започнат нов живот.Еволюцията е посочила момента.Разбирам подбудите ти,но те не съвпадат с моите намерения.Целите ги определят.

Наблюдател
    Регистриран
    28.09.2010
    Както бе намекнато от колегите, преоритетни са целите които си поставяш, при ранното зимно подхранване. Но, едно е важно да знае всеки пчелар: Започне ли с него/подхранването/ той стимулира семейството за ранно развитие. При наличие на малки и средни запаси, това задължително налага да се продължи с подхранването и то без периоди на прекъсване. Иначе може да се окаже, че март месец е останал без..... семейства.А иначе сухото мляко според мен е ... излишно.
    Защо ли? Ами, то няма как да компенсира и не компенсира липсата на белтъчини. Това може да направи само прашеца, а стецифичните витамини и комплекси от витамини - пак прашеца и прахообразните витаминни препарати

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.11.2010
    Дайте съвет,как да дам кристализирал мед вместо питки за да не се разтече?Ако го сложа в хранилката дали ще се качат там?

Страница 15 от 39 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •