Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 15 от 21 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 141 до 150 от общо 4230

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Аз пък си ги купувам от частен разсадник от едно съседно село. Препоръча ми ги колега пчелар, който има няколко десетки декара овошни градини. Ако "утре" нещо не е наред - те ще са си там, и в селото и в разсадника, нещо което не е много сигурно за продавачите по пазарите, освен ако не са ни познати. А пък и на място дават доста по-изгодна цена в сравнение това което е на пазара. Друго предимство което не е за пренебрегване - изваждат ти ги от пръста и до час-два си ги засадил, докато по пазарите не се знае кога точно са извадени, дори в големите магизини съм виждал раззеленили се овошни дръвчеат(през пролетта).

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Аз пък си ги купувам от частен разсадник от едно съседно село...
    Ако не е тайна би ли споделил, кое е селото и къде се намира разсадника.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Niki1313 Виж публикацията
    Ако не е тайна би ли споделил, кое е селото и къде се намира разсадника.
    Разсадника се намира в началото на с. Ястребово, общ. Русе.

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	357A3717-6986-4D72-9069-003EBE376897.PNG
Прегледи:      584
Размер:	253.2 KB
ID:	5307

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	8FE68752-73D3-48ED-867E-8043DC10A22A.PNG
Прегледи:      580
Размер:	172.3 KB
ID:	5308

Автор
    Регистриран
    08.12.2011
    Според мен майки на една и съща възраст,горе доло с еднакви качества .И семейства поставени при едни и същи условия.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от grand_pn Виж публикацията
    Според мен майки на една и съща възраст,горе доло с еднакви качества .И семейства поставени при едни и същи условия.
    Имам 2 отводки от г-н Матеев от миналия сезон. Гледани са по един и същи начин и двете, слагал съм им и на двете винаги в един и същи ден рамки с основи, подхранване по един и същ начин, ротация на корпусите винаги еднакво и сега единия беше в роево, като е на 2 корпуса и магазин с малко нектар в него, а другия е без роеви намерения засега на 2 магазина и може да се наложи скоро да му слагам и трети, в случай, че не ми остане време да ги центрофугирам.
    При пчелите има мед, защото има ред!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от grand_pn Виж публикацията
    Това е едно от предположенията, защото миналата година масово подменях генетичния материал по всичките си пчелини с цел да се подготвя за официалната развъдна дейност и да се оттърва от всички жълтеещи семейства. Наистина по майчина линия над 50% от семействата ми са с почти идентични гени (3-4 различни супер-линии), но по бащина е каквито търтеи е имало там в небето.

Не може да се говори за напълно еднакви семейства в генетично отношение, защото по време на главния пролетен преглед имах семейства както с по 5-6 междурамия с пчели, така и с по 20-25 междурамия. Средното беше на ниво 9-11 междурамия, но имах и рекордьор с 25 междурамия.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Това е едно от предположенията, защото миналата година масово подменях генетичния материал по всичките си пчелини с цел да се подготвя за официалната развъдна дейност и да се оттърва от всички жълтеещи семейства. Наистина по майчина линия над 50% от семействата ми са с почти идентични гени (3-4 различни супер-линии), но по бащина е каквито търтеи е имало там в небето.

Не може да се говори за напълно еднакви семейства в генетично отношение, защото по време на главния пролетен преглед имах семейства както с по 5-6 междурамия с пчели, така и с по 20-25 междурамия. Средното беше на ниво 9-11 междурамия, но имах и рекордьори с по 25-27 междурамия.
    Кога го прави тоя главен преглед !!! Че толкова много междурамия с пчели.
    Милен Михов

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Ей това рибарите и пчеларите са голяма работа

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Едното ми предположение е , че в този пчелин може пролетта да идва една седмица по-рано и семействата да са били по-напред в развитието си. Под развитие освен големината на семейството имам предвид и жизнената сила на пелите. Дали в района на този пчелин няма повече ранна растителност богата на пращец?

Второто ми предположение е да си напипал пчели с повече карникови гени. Миналата година си купих една отводка, която тази година изоставаше в развитието ( в сравнение с кошерите от местни майки). Тъкмо бях обявил тази майка за негодна, и в един момент като тръгна обилен прашец и същата така включи турбото, че кошера започна бързо експоненциално развитие. Сега ако почне една седмица дъжд, този кошер 100% ще влезе в роево. Ако твоите майки са имали подобен ген, това би могло да е обяснение.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Някъде съм чел, че карниката пести сили, когато пашата е слаба, за разлика от италианките.

Страница 15 от 21 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 13 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 13 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •