Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 15 от 82 ПърваПърва ... 513141516172565 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 141 до 150 от общо 819
    Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Хей няма ли кой да ме регне в този вашия общия чат- хайде па ще ви кажа защо ви измират пчелите-шегувам се разбира се. :D

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Като погледнеш отгоре рамките, виж колко междурамия са ти запълнени с пчели, по средата са повече, в краищата са по на рядко. Зависи много от външната температра и от силата на семейството и от това по кое време на деня ги преглеждаш, защото по обед има доста пчели извън кошера.
    А колкото до разделянето на семейството, ако целта ти е да ти събере мед, по-добре не го разделяй. Ако целта ти е да увеличаваш семействата, можеш вече да го разделиш, вече има търтеи, а и колкото и да е студено, времето скоро ще се оправи. Според мен засили максимално семействата за пашата, вземи меда от нея и после си направи отводки, като можеш да си купиш оплодени майки.
    Иначе прехвърлянето е лесна работа. Изместваш стария кошер в страни, слагаш новия на неговото място и рамка по рамка прехвърляш в новия сандък.

днес днес се видях с колегата Станко. много точен и свестен тип е. обясни ми и ми показа много неща. понаучих нещо. най важното е че вече съм по наясно какво трябва да правя следвъщият път когато отворя кошерите. Станко благодаря ти най сърдечно. Дано има повече такива пичове.

ANIBAL
    Guest
    Цитат Първоначално публикувано от gillan
    днес днес се видях с колегата Станко. много точен и свестен тип е. обясни ми и ми показа много неща. понаучих нещо. най важното е че вече съм по наясно какво трябва да правя следвъщият път когато отворя кошерите. Станко благодаря ти най сърдечно. Дано има повече такива пичове.
    Станко не е тип,а колега!!!

Станко не е тип,а колега!!![/quote

приемам критиката. Извинявам се но просто имам по различен начин на говорене и изказване.Но е факт че е ПИЧ. Дори и сега размишлявам върху това което сподели с мен. много неща ми обясни и показа.и най важното е че ми вдъхна увереност, която като начинаещ нямах.

колеги днес вече направих по пълен преглед на кошерите. на кошер отделих по около 30 мин.
    1. единия е по силен от другия.
    2. така и не видях пило никъде. ако е това дето е със жълти капачета имаше, или пък е прашец... НЕ ЗНАМ.. за търтиево пило съм сигурен че имаше.
    3.не знам дали си въобразявам но според мен сега в кошерите има доста по малко пчели отколкото преди.
    4.така и не видях майки, макар че както казах отделих по половин час на кошер.
    5. младите пчелички ако са с по хубав цвят от старите има доста. гледам че едните се различават от другите. малко по пухкави са, и имат поголям жълт отенак. носят прашец
    6.питите на кошерите са стари много черни ми се струват.и не всики килиики са запечатани. в 50 процента от тях има мед, търтиево пило, това с жълтите капачета ( пило или прашец. не знам със сигурност) другите 50 процента си стоят така празни.
    7. около обяд имаше много пчели по самата прелетна дъска и по предната част на кошера. други по същото време летяха безборно пред самите кошери.
    8.пчелите носят прашец и то доста здраво. и в двата кошера
    9. единия кошер има пчели по всички рамки. а на вторият има на 10-11 от рамките.
    засега не знам какво друго да каза като поосмисля и ми оегнат нещата в главата ще допиша нещо ако сега съм забравил.
    10. И НАЙ ВАЖНОТО. СЛЕД ВСЯКО ОТВАРЯНЕ НА КОШЕРИТЕ В ГЛАВАТА МИ СЕ ЗАРАЖДАТ,ВСЕ ПОВЕЧЕ И БЕЗБРОИ НОВИ ВЪПРОСИ НА КОЙТО НЕ НАМИРАМ ОТГОВОРИ. изчетох доста литература тези дни. книги, стари списаня още от 70-те и 80-те. весници, сайтове и форуми. и в главата ми стана някав ад. колкото повече чета толкова повече въпроси без отговори имам.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Мога да те посъветвам да помолиш някой колега даги прегледа и дати обясни основните неща на место ! wink;
    Невсичко с две бузи е лице !

http://www.google.bg/imgres?imgurl=h...1t:429,r:8,s:0

питите ми буквално изглеждат като тазни на снимката. за мен това е пило. ако е пило съм спокоен за кошерите ми.нека просветлените да кажат

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    http://www.google.bg/imgres?imgurl=h...1t:429,r:8,s:0

питите ми буквално изглеждат като тазни на снимката. за мен това е пило. ако е пило съм спокоен за кошерите ми.нека просветлените да кажат
    Да това е пило.Изгледай филмчетата които ти казах.Другата седмица мисля да слагам магазините и на останалите.Ще дойдеш и ще ти покажа някои неща на място.
    Силата присъства там, където работи мисълта.

гледам ги и са ми много полезни. хората в магазина в берковица ме посъветваха да им сложа по една пита да действат пчелите по нея.с удоволствие ще дойда на пчелина ти. Мястото е страхотно и добре спретнато.Пък и наи важното е че обясняваш добре и на разбираем език.А и както казах вдъхна ми кураж голям за прегледа който извърших днес по кошерите.
    Благодаря ти Станко.

Страница 15 от 82 ПърваПърва ... 513141516172565 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •