Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 15 от 29 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 141 до 150 от общо 285
    Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Много баби , келево дете...
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2013
    Тогава вземи всичко в своите ръце" Спартак" и действай. А аз ще си стоя на пчелина при пчелички с голямото удоволствие. А на пролет ще мислим в какво да направим отводки.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2013
    Като пчелари ние изцяло зависими от цената на пчелни продукти. Наше развитие в пчеларство зависи в голяма степень от финансиране по европейски и национални програми. Когато режат и без това никакъв бюджет институции сознателно убиват сектор за здравето на който крищат постоянно от високите трибуни. Двете неща не се свързват в едно. От една страна европа говори за опазване и увеличаване на сектора а на практика убива същия сектор в държава надарена от господ с уникална растителност и прекрасно географско и климатично расположение. На тяхното място трябва да насочат своето внимание към пчеларските възможности в България. Тук се произвеждат едини от най качествени пчелни продукти. При правилно отношение и финансиране на сектора Европа може да получи въсококачествени пчелни продукти. Някаде нещо куца в информация която ни дават по вестници и телевизия.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Ха та като стана дума за национални програми във вторник преди заседанието по закона ще има и заседание по програмата. За съжаление та не съм включен, но има човек, който да защити пчеларите, но пак само един. Ще се реже с касапския нож. 2,1 милиона са надписали на пролет умните глави, като пишеха програмата. Изришно бях описал в предложението което им пратих в сичко в % от общото финансиране, защото знаех, че парите ще бъдат намалени. Те също го знаеха, но въпрек и всичко нашариха някаква си там програма .

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2013
    Учуден ли си? Имаш ли данни за хора учавствували в трите три годишни програми които повече нямат право да кандидатстват за отводки и кошери?

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Варна, на мен лично не ми трябва и един лев субсидия и затова си стоя при пчелите.Запомни ! От Европа нищо добро не очаквай.Приятел, фондовете с пари в Европа не са за обикновените хора...
    Препрочети постовете на Йрданов, с думи прости - право в " десятката" е набарал истината, ама се намериха " Хора" дето не им се нрави голата истина...
    Хайде , остани си с здраве Варна и помни , че не всичко е пари.
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Работата на работната група започна. Днешното заседание премина в едночасови безсмислени скандали основно по чл1. ал1. Мина се по спорове кой да представлява пчеларите пред министерството, като тезата, която първоначално поставиха от МЗХ и категорично се отстояваше от Стефанов и доцента беше организацията да е само една.Михайлов се опита да се аргументира, че трябва организациите да са повече, но Стефанов се беше запънал като магаре на лед. В крайна сметка поисках думата (въпреки, че докато говорех Стефанов продължаваше да намила как пчеларите трябва да бъдат вкарани само в една организация)и с аргумент, че пчеларя по този начин се лишава от правото на избор влязъх в кратък спор с доцента. Явно съм представил убедителни аргументи, защото след кратък размисъл по казаното от менн, доцента и представителите на МЗХ приеха моята теза. Така пчеларството ще се представлява от национално представени организации,, които са покрили критериите за представителност. За тях ни оставиха да помислим малко до следващия път. Не бе прието предложението тези организации да са чисто пчеларски. Въпреки, че и Михайлов и аз се опитахме да защитим тази теза останхме сами.Михайлов дори се опита да аргументира защо дори и майко производителите не трябва да са в нашия бранш, с което си навлече гнева на доцента. На следващата среща ще се опитам отново да поставя този въпрос, тъй като така или иначе пак ще трябва да преминем през него. Относно регистрацията самото МЗХ предложиха облекчената процедура т.е регистрираш се само в БАБХ и от там всико да става по служебен път. Идеята за регистър и електронна индетификация се хареса, дори от БАБХ ме увериха, че вече има изграден такъв и ме помолиха да доразвия идеята за да се включи в поправките към наредбите към закона. За чиповете ме увериха, че те ще са предмет на поправка в наредба 27 и също го имали в предвид, защото не съм първия, който поставя този въпрос. Попитах дали все пак, като не е част от закона тези чипове ще имат правна стойност и ме увериха, че ще имат такава. Следващата седмица разискванията ще продължават, като най-тежките и проблемни текстове ще се обсъждат тогава. И понеже доцента нещо се изпъна, че то ние няма какво повече да обсъждаме то друго не трябва да се променя, От МЗХ го контритаха, че не тук е мясото да защитав лични интереси и щом има предложения ще трябва да бъдат обсъдени. Въпреки, че като знам как са навързани едва ли са посрещнали с възторг това, което предлагаме и ще се опитат да шунтират тези преложения. Проведох предварителни разговори с двамата представители на общините относно исканите от МЗХ промени в отстоянията на пчелините и то за късмет единия от тях се оказа пчелар и ветеринарен лекар. Коментирахме на дълго и на широко исканията на МЗХ за промени и стигнахме до единодушното решение да предложим да се запази сегашното положение, а това е важно, защото Мариета Нейкова постави за размисъл въпроса дали не трябва да се помисли за някакви ограничения за пчелините в регулация, защото имало много оплаквания.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Браво. До тук три победи.
    От написаното разбирам, че има чуваемост и истински дебати. Това е много важно, защото тези срещи можеше да минават чисто проформа.
    Твоето предложение раздадено ли е като цял текст на другите участници?
    Имаш ли информация от срещата по програмите от кои пари са рязали?

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Идеята за регистър и електронна индетификация се хареса, дори от БАБХ ме увериха, че вече има изграден такъв и ме помолиха да доразвия идеята за да се включи в поправките към наредбите към закона. За чиповете ме увериха, че те ще са предмет на поправка в наредба 27 и също го имали в предвид, защото не съм първия, който поставя този въпрос. Попитах дали все пак, като не е част от закона тези чипове ще имат правна стойност и ме увериха, че ще имат такава.
    И регистъра и електронната идентификация за да влязат в наредбата в детайли, в закона трябва да има някакъв отправен текст, па макар и с едно изречение. Иначе ще Ви изпързалят!!! Обяснете им на тези хора, че текста в ЗАКОН има доказателствена сила в съда. Наредбите са много лесно атакуеми от добър адвокат. Доказва ти, че наредбата се разминава със закона и съда кляка, тъй като закона е определящ.
    Да не си казваме после, след година-две: "Е оти ги ручахме жабетата?"
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Разбрах притесненията. Ще го има в предвид като се гласува текста. Относно програмата резнато е от всякаде по малко. Пределните цени на кошери и отводки са намалени. Мярка А е отрязана с 2/3, парите за лекарства са намалени от 2800000 на2500000. Отрязани са и научнитепроекти.

Страница 15 от 29 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •