Hive clean ми хареса с това, че кара пчелите да се само почистват, нещо от рода на пудрата захар. Не е толкова препарат да убива акара а дразни пчелите и дезориентира акара, което позволява на пчелите да се справят с него.
Примерно ако има 100 акара в кошера ще паднат под 8.
rosty, според мен контролното третиране е ала бала .2014 г. Имах 6 кошера в двора. Третирах ги всичките. Петте бяха добре, а шестият имаше над 150 акара на контролния лист .А в крайна сметка не можеш да третираш контролно всички.
Дядо ми е набор 1920 г., след войната става фотограф в държавната болница в Пловдив. Там с кой е говорил, с какъв професор забравих, та си изяснява колко са вредни антибиотиците. Освен антибиотици явно е решил, че всички лекарства са вредни понеже никога не го видях да употребява лекарства. Разболявал ли се е? Естествено, случи се 2-3 пъти за 30 г., това е времето през което го наблюдавах. Лекуваше се по много оригинален метод. Завие се през глава, лежи 2-3 дена и става напълно здрав, през това време нито яде нито нищо. Почина на близо 90 г. Помислете върху това сведение.
Този пост е редактиран от 212x; 18.02.2016 в 04:10.
За това спор няма. Така се случва при основните третирания, на някои почти не падат акари, а от други стотици. Подробността е че акара е имал време да се развива месеци наред. В момента ситуацията не е такава. Имаме ефективно (надяваме се ) есенно третиране, може и да имаме и късно есенно което предполага, че акара е бил под голям натиск преди зимния сезон. След това не се е размножавал.
Така или иначе пробите ако не се взимат от всички кошери няма гаранция за опаразитеноста. Това обаче си е огромен труд при повече семейства и заради това просто трябва да се ползват препарати за третиране с доказан ефект, а не разни глупости които напоследък излизат една след друга. Взимането на проби от "представителна " извадка дава някаква представа за свършената работа, но пълна сигурност няма.
Хората спряха да третират тотално ние сега в големи подробности изпаднахме
Не уточних , имах впредвид второ зимно третиране с ОК .
Имам чувството, че чета материали за концлагерите.![]()
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))