Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 15 от 64 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 141 до 150 от общо 632
    Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    , до сега нападение от молци вътре в кошерите съм имал само на много слаби отводки и запасни майки.
    Че,те това си е постижение .Ще бъде отлично ако точно там не ги допускаш,те са най –уязвими .В стаята е лесно–дали сяра или делиция ,или нещо по –модерно ,ги унищожаваш .Майката е при тях да не ги допуснеш.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Hive clean ми хареса с това, че кара пчелите да се само почистват, нещо от рода на пудрата захар. Не е толкова препарат да убива акара а дразни пчелите и дезориентира акара, което позволява на пчелите да се справят с него.
    Примерно ако има 100 акара в кошера ще паднат под 8.

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    rosty, според мен контролното третиране е ала бала .2014 г. Имах 6 кошера в двора. Третирах ги всичките. Петте бяха добре, а шестият имаше над 150 акара на контролния лист .А в крайна сметка не можеш да третираш контролно всички.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Че,те това си е постижение .Ще бъде отлично ако точно там не ги допускаш,те са най –уязвими .В стаята е лесно–дали сяра или делиция ,или нещо по –модерно ,ги унищожаваш .Майката е при тях да не ги допуснеш.
    Прав си ама борбата с молеца е като вица:
    Шоп за пръв път вижда фойерверки и разпалено ги описва пред приятелите си:
    – Нема, нема, нема... па току си ебе майката!

Потребител
    Регистриран
    06.11.2015
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Много ми е интересно ти, Слави боледувал ли си някога? И понеже знам отговора ще задам следващите въпрос, ходил ли си на лекар? Някога правили си си изследване с някаква медицинска техника? Приемал ли си лекарства?
    Странно, на всички въпроси отговора е ДА.
    Те пчелите някакви насекоми оставяме ги на естествен подбор обаче за нас лично естествения подбор нещо не е добра алтернатива а?

В интерес на истината се надявам повече хора да си оставят семействата на естествен подбор. Така семействата ще намелеят значително и може би ще се вдигне цената на пчелните продукти.
    Дядо ми е набор 1920 г., след войната става фотограф в държавната болница в Пловдив. Там с кой е говорил, с какъв професор забравих, та си изяснява колко са вредни антибиотиците. Освен антибиотици явно е решил, че всички лекарства са вредни понеже никога не го видях да употребява лекарства. Разболявал ли се е? Естествено, случи се 2-3 пъти за 30 г., това е времето през което го наблюдавах. Лекуваше се по много оригинален метод. Завие се през глава, лежи 2-3 дена и става напълно здрав, през това време нито яде нито нищо. Почина на близо 90 г. Помислете върху това сведение.
    Този пост е редактиран от 212x; 18.02.2016 в 04:10.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от boris Виж публикацията
    rosty, според мен контролното третиране е ала бала .2014 г. Имах 6 кошера в двора. Третирах ги всичките. Петте бяха добре, а шестият имаше над 150 акара на контролния лист .А в крайна сметка не можеш да третираш контролно всички.
    За това спор няма. Така се случва при основните третирания, на някои почти не падат акари, а от други стотици. Подробността е че акара е имал време да се развива месеци наред. В момента ситуацията не е такава. Имаме ефективно (надяваме се ) есенно третиране, може и да имаме и късно есенно което предполага, че акара е бил под голям натиск преди зимния сезон. След това не се е размножавал.
    Така или иначе пробите ако не се взимат от всички кошери няма гаранция за опаразитеноста. Това обаче си е огромен труд при повече семейства и заради това просто трябва да се ползват препарати за третиране с доказан ефект, а не разни глупости които напоследък излизат една след друга. Взимането на проби от "представителна " извадка дава някаква представа за свършената работа, но пълна сигурност няма.
    Хората спряха да третират тотално ние сега в големи подробности изпаднахме

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    Не уточних , имах впредвид второ зимно третиране с ОК .

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Имам чувството, че чета материали за концлагерите.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от 212x Виж публикацията
    Дядо ми е набор 1920 г., след войната става фотограф в държавна болница в Пловдив. Там с кой е говорил, с какъв професор забравих, та си изяснява колко са вредни антибиотиците. Освен антибиотици явно е решил, че всички лекарства са вредни понеже никога не го видях да употребява лекарства. Разболявал ли се е? Естествено, случи се 2-3 пъти за 30 г., това е времето през което го наблюдавах. Лекуваше се по много оригинален метод. Завие се през глава, лежи 2-3 дена и става напълно здрав, през това време нито яде нито нищо. Почина на близо 90 г. Помислете върху това сведение.
    Това се нарича Сух Пост. И ти да се разболееш в момента, недей яж и пий и за три дена си здрав. Практикувам го от 9 месеца.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Това се нарича Сух Пост. И ти да се разболееш в момента, недей яж и пий и за три дена си здрав. Практикувам го от 9 месеца.
    Важно е да останете и живи, не само здрави.

Страница 15 от 64 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •