Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 15 от 23 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 141 до 150 от общо 228
    Заслужил Автор
    Регистриран
    26.05.2014
    Хайдее, започна се с изнудването . Онзи ден се сдобих с нова центрофуга и вчера логично я закарах на обекта. И ме пресреща една свиня (и визуално и по характер), уж първа братовчедка на майка ми (ако не те пре*бе роднина, няма кой) и отдалече ме почва - "Аз да се оплача от твоите пчели - много жилят. Ожилиха ни (разбирайте прецедент за 4 години) и тримата (нея и двете й деца едното на 40г., другото на 30г.). Аз не съм съгласна пчелите ти да идват в моя двор...ти колко кошера имаш..., нямаш право да ги гледаш в населено място... и т.н.". ЕДНО ОЖИЛВАНЕ ЗА 4г. Как до сега си траяха и сега изведнъж стана сериозен проблем? Та започна се! За момента я пратих да бере гъби, пчелина ми е регистриран и с абсолютно изрядни документи. Даже е под капацитета си имам право да разположа 41 кошера, а аз имам 11. Ако се гласува поправката в закона ще се почне яко изнудване и напъни, и жалби, и на майка му разправийте! Тя не ми е пряк съсед (на ъгъл сме), така че най-вероятно ще си събера подписите, но ще има яко подливане на вода и разправий.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    По целия свят се чудят как да "върнат" пчелите,а ние в Абсурдистан как да ги изгоним.Отново нашите политици,ще откриват колелото и топлата вода.Майната им Господ да ги съди!И как тоз нашия проблем е решен във Франция или Германия например ?

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Не съм много наясно, доколкото знам по Програмата за развитие на пчеларството се кандидатства до 150 кошера. Над 150к. по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Какво си мислят вносителите на тази промяна в закона? Как ще станат нещата? Ако всички които имат повече от 10 кошера са принудени да ги изнесат на полето........ ЩЕ СТАНЕ ЕДИН ГОЛЯМ УЖАС! Не мога да си го представя! Не е възможно общинската управа да каже: Ето тук ще си разположите пчелините!?!?! Ще се наблъскат голямо количество на МНОГО МАЛКО МЯСТО! Ако всеки тръгне да се спасява сам, какво се получава? Доколкото си спомням в някоя наредба пишеше за някакво отстояние на пчелин от пчелин. Така ще се РАЗХВЪРЛЯМЕ, ЧЕ НА АРЕНДАТОРИТЕ ЩЕ ИМ СЕ ПЛАЧЕ! На нас също.
    БЕСЕН СЪМ!!! Извинете за разхърляните мисли, ще хванете идеята! Поздрави, Г. Георгиев

Потребител
    Регистриран
    14.12.2014
    Пчеларски район
    с. Градец, община Костинброд
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Аз съм още по-зле. От 3 страни са улици, а от четвъртата е друг мой имот. Ще питате какъв е проблема. Ами той е, че едната улица ме дели от гробището. Там от кой да искам разрешение?
    От Светия синод, на мен ми се е случвало, съгласувахме и с Виваком и с няколко частни компании на времето.

По отношение на протеста: да не забравите,че трябва да се съгласува и с полицията, трябва да се определят няколко души като разпоредители, които да са с жилетки, от жълтите, които си мъкнем в колите, който вади разрешителните да го съобрази. Аз ще нося няколко жилетки за всеки случай.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Относно протеста:-Гладния вика гладен съм,а Сития -не може да бъде.С плакати няма да решим проблема.Само ще напомним,че все още мърдаме тоест реанимираме!Алтернатива има и тя е ВОЙНА (с мирни средства разбира се)!

Автор
    Регистриран
    19.11.2010
    Пчеларски район
    Павликени-Сухиндол,
    В реда на мисли за съседи и съгласие , всяко УПИ си има лице към улица, някои към две, при Цветков дори три улици и ако предположим, че администрацията от парламента, ще тръгне с "рогата" напред, може да не се получи съгласие за улицата която е " публична общинска или държавна собственост", защото населението ходещо по нея не е защитено!!!Тогава какво ще правим, ако мине текст с подобна уловка за съгласие?

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    В една друга свободна държава, където са си извоювали правото дори да носят оръжие ще ви се изсмеят на сметките колко и кои съседи да питате дали може да се изпърдите в собствения си имот.

Свободата е на върха копието, а границите си ги поставяме самите ние.
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Тая тема взе да става като приказката за нероден Петко....
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Протестът на пчеларите се отлага

http://burgasdream.com/BG/index.php/...B0%D0%B3%D0%B0

шах....

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.05.2014
    Хахахаха. 04/06/2015 - оттеглен от вносителя(оттеглен)

http://www.parliament.bg/bg/bills/ID/15413/

Избори идват
    Този пост е редактиран от Aranis; 04.06.2015 в 14:04.

Страница 15 от 23 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •