Да да, как ли пък не повярвах че в Украйна и Аржентина ще подадат истински мед на 2.5 евро. Може да има някакви количества некачествен мед и търсят някой да го купи.
Да да, как ли пък не повярвах че в Украйна и Аржентина ще подадат истински мед на 2.5 евро. Може да има някакви количества некачествен мед и търсят някой да го купи.
Аз съм от тези, които приемат мнението за манипулативно. Освен ако не подкрепите това твърдение с конкретни факти - достоверна статистическа информация.
Защото и най-беглата справка опровергава това по отношение на проучване в един от големите световни играчи - САЩ: http://www.ahpanet.com/?page=HoneyMarketReport
От там е видно, че цената на меда се увеличава непрекъснато през периода 2005 - 2013.
Питам аз след като има толкова евтин мед в Украйна, защо американците го отказват, а в същото време в цената на техния пазар е най-висока от 10 години? Там ако пазарната икономика не бачка и тея "хиени" за да не внесът по евтиния продукт за да реализират печалби значи аз съм...... Приказки за малките деца.
Аз пък се чудя как китайския мед може да пристигне на цена по-ниска от тази на захарта и китайците пак да са на сметка?!
Колко ли пъти български мед е бил хващан да не отговаря на стандартите (антибиотици, изосуит....) за да се стигне до сегашното положение никой вече да не иска да го ползва за подобрител.....
Пчелите в Сърбия, както и тези в България, може и да произвеждат мед, НО стоката не е една и съща. По същия начин румънската Дачия, италинския Фиат и американския Форд Мустанг, за потенциалния купувач имат различна привлекателност.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Мечти, мечти господине Апитрейд за падането на цената. Ето ви линк за складовите цени в САЩ за последните 10 години.http://www.honey.com/honey-industry/...nth-wholesale/ Цените са за паунд, умножете по 2.2 за да получите цената в килограм. Има един фундаментален факт, който не вкарва пчелния мед на стоковите борси в Чикаго и Лондон, а той е че винаги търсенето надвишава предлагането. Когато купиш такава стока винаги се продава с добра печалба, говорим за качествен натурален продукт. Знаем много добре за картела в Германия, той ви събира по това време на годината и ви дава квоти и цени за следващия сезон 2016г. Благодаря ви че ни осведомихте за директивите, които са ви дали Ханс и Петер, да натискате цената на долу и да не разчитате по-средата на кампанията цената да се вдига. Има противоречие в поста ви с много добрата реколта в БГ и това че още не сте изпълнили квотата за 2015 г. Ако имаше истина в това щяхте да сте претъпкани от мед и да свалите цената още август, а не да държите все още цена от началото на сезона. Ето ви и линк на какви цени се плаща на пчеларите меда в САЩ за август между 1.6 и 2.5 долара за паунд, къде видяхте падане на цени.http://www.ams.usda.gov/mnreports/fvmhoney.pdf
Здравейте,
Включвам се отново по темата, тъй като последното мнение е насочено към нас, и смятам да е за последно, защото усещам, че по някаква причина отношението е негативно и явно не можем да си говорим по нормален начин, като продавачи и купувач. Между другото, отдавна не можем да се начудим с колегите на отношението на някои пчелари - например обажда се някой в офиса, пита каква е цената на меда - отговаря му се 5.20. Следва нещо от рода " За 5.20 елате да се снимате с него", някоя балканска пикантерия за капак и затваряне на телефона. В същото време, в нашата фирма най-отговорно можем да заявим, че през годините никого не сме излъгали, не сме обещали дадена цена и след това променяли в последния момент и т.н. С доста неща се занимавам и досега не съм чувал и виждал никой да има такова отношение към клиентите си и да ги възприема за врагове по някаква причина. В конкретния случай аз пиша тук с добри намерения, давам ви информация, без да съм длъжен да го правя - можеше и само да кажем на каква цена купуваме и дали купуваме и толкова.
Та да се върнем на темата: г-н Куров, откакто сме член на ЕС, квоти няма. Има търсене и предлагане - Ханс и Петер, както ги наричате, са хората, които купуват Вашия продукт и от тях идват парите, които получаваме за труда си, както Вие, така и ние. Те не спускат директиви - просто обявяват цената и условията, при които са склонни на сделка. Понякога, както в настоящия момент, при никакви условия не са склонни на нови сделки, защото изчакват пазара да се стабилизира на някакви нива. Относно документите, които сте публикувал - все пак голяма част от нашата работа е да следим какво се случва по света, така че това не е нищо ново. Сметнете отново цената за внесена полифлора в САЩ от Аржентина, light amber (каквато по същество основно е и нашата полифлора). На Украйна цената е по-висока, но не забравяйте, че става дума за месец август, а сега е средата на октомври. Казвате, че си противореча и че е трябвало да свалим цената още през август - не сте прав, защото през август Ханс и Петер все още не са знаели за това развитие на нещата и купуваха мед на високи цени. Сега някои от тях, които са купили повече тогава, се държат за главите и стискат палци понижението да спре, защото конкурентите им могат да си напълнят складовете на много по-ниска цена.
Та в общи линии това е картината - всеки сам си преценя как да тълкува нещата, времето ще покаже кой крив - кой прав. Жалко обаче, че не можем да водим нормален разговор и някои хора са настроени към нас не като партньори, а като противници.
Поздрави на всички и успехи в пчеларството от екипа на Апитрейд.
Едно нещо не разбирам,за какъв внос говорите от Аржентина,като там още не е почнал сезона!
Иначе ви разбирам напълно.Вие сте просто една брънка от веригата до крайния потребите,вашата функция е просто да уедрите определено количество,от производителите да съберете продукцията до определено количество което сте договорили за определена цена,като си калкулирате някаква печалба.На вас ви дават цена ,правите си сметката и давате цена на нас.Който иска,който не ,си търси другаде.
Това наистина е много жалко, но според мен изкупвачите имат по-голяма вина за това. За мен е радостно, че поне една фирма във ваше лице се опитва да контактува с нас по по-нормален начин. На последната реколта бях твърдо решил да се свържа с вас и да работим, НО цената която предложихте беше твърде ниска към момента на обаждането ми. Няма как в името на експеримента да жертвам няколко хиляди лева. Смятах да попитам във вашата тема, но може и тук
Цената която предлагате зависи ли от количеството предложен мед или е твърда и няма никакво значение колко мед ви се предлага? Аз лично оставам с впечатление че за вас няма значение дали ви се предлагат 1 тон или 10 000 тона.
Казвате че винаги си спазвате договорките за срок цена и т.н. Възможен ли е вариант за вбъдеще да започнете да сключвате договори с пчеларите при взимане на пробите в които писмено да се описват договорените условия?
Ако не сте съгласни да работите с такива договори то ще възприемате ли негативно ако пчеларя си извика още няколко фирми да си вземат проби и накрая да продаде на фирмата която предложи най-добри условия при ясни резултати от изследванията на меда? Не искам да възприемате моите въпроси като провокация, а по скоро като подсказка какво търсим ние пчеларите и какво можете да направите за да се отличите от другите.
Много ще се радвам ако получа отговор.
Благодаря.
Изключително точни и на място предложения,за което адмирации.Това трябва да се наложи и да стане практика.Не мога да разбера как някой от изкупвачите на мед в БГ идват с обещания за коректност,точност и бла бла.. и искат от теб да държиш меда докато дойдат,а в последствие може да минат и месеци без да те потърсят или въобще да не те потърсят.Пазиш си стоката за тях,разчиташ и се надяваш на тези пари а получаваш един х..Аз на 26-ти август дадох проби на Апимел,след 20 дни им се обадих да питам дали е излязла пробата и се оказа че ме няма в списъците им,после се обадих на оберон и така се получи че техния човек който взема проби е бил нашия град същия ден.Дойде човека взе проби и даде обещания-пробите излизат до 10 работни дни на 1000% веднага след този срок звъним за насрочване на вдигане на меда и това обикновено става до 5 дни.Е вече мина повече от месец и никой не ми звъни,егаси.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))