Това сигурно е към мен.Не те упреквам ,че си го продал.Всеки сам решава кога цената го устройва.Мен също ме устройва 5,50 ,просто фирмите с които работя през последните години не предложиха толкова.Аз бях радетел да се информираме за реалните сделки ,но уви.Някои колеги сега потриват ръце /оттатък е по явно/,твърдят че са предвидили пазара още през август.Да не ги споменавам.Няма нужда да злобеят.Всички не можем да бъдем такива добри финансови анализатори.Риск губи -риск печели ,пък и кампанията не е свършила.
Пчеларите са си много добре, но все пак не са магьосници или най - малкото гадатели.Няма лоши години, има некадърни пчелари
Тази година как да изкараш повече от 20 кг в райони където пчелите нямаха вода да пият, камо ли нектар да донесат. От къде да го вземат - от камъните ли?Каквато и да е годината, който изкара средно под 20 кг на кошер трябва да ги затрие
И като го хване по 20 кг. ли трябва да е? Аз лично от тези които си написал, 5 не съм ги виждал и на картинка.Каквото и да е лятото, има рапица, драка, кориандър, слънчоглед и магарешки бодил. А някъде има и акация и липа. Все няколко трябва да хване
Защо да не го коментира? Той също продава мед и когато го изкарва с много труд, при оскъдна паша и лоши метеорологични условия, то меда трябва да бъде и по - скъп.Които няма поне три от тези паши, трябва да се ориентира към нещо друго или да се занимава с пчелите като хоби, не да коментира цената на меда
И как се получават тия здрави и силни семейства? Със захар ли? Е, ако е така то вече знам и от къде са добивите от над 20 кг.За да има мед трябват здрави и силни семейства, а не мърши.
Та тези философии не ги разтягай тук. Всички са пределно наясно с материала и само ги дразниш с глупостите си. Като искаш да си продаваш труда на ниски цени - продавай си го, но не насаждай идеи за ниски цени на меда на хората които са дали повече средства за да го добият отколкото ще вземат от него.
Ами като само от тук чакаш защо не се захванеш с нещо друго, а караш мен и другите да се захванем? Друже, ние сме се захванали с много неща и на туй отгоре и пчели гледаме с много труд и средства и един такъв като тебе като дойде да говори глупости и просто ти идва да му теглиш една ..... Защо не идеш някъде другаде да си развиваш теориите?
Не го отпъждай ,той тъкмо се включи.
Мале, мале, къде се бутам и аз при големите играчи.
"Друже, ние сме се захванали с много неща и на туй отгоре и пчели гледаме" - ама как звучи само
"Ами като само от тук чакаш защо не се захванеш с нещо друго" - защо да се захвана, нали ти казвам, че съм много доволен?
Ами като си доволен трай си, какво се месиш където не ти е работата? Ние като искаме да се вдигне цената на меда то от това ще спечелиш и ти. Но ти си единица, а ти като мрънкаш мътиш водата на хиляди, което ама хич не е добре и най накрая ще напуснеш форума с подвита опашка, защото тук няма никой да те остави да си прокламираш глупостите за намаляване цената на меда. Единственото нещо което едва си е вдигнало цената на фона на всичко е МЕДА. Само теб чакахме да дойдеш тук и да искаш да се сваля цената.
Къде съм казал, че искам да я сваля? Нали няколко поста по - нагоре писах, че 4 и нещо е малко. Аз също на тази цена нямаше да го дам и щях да чакам по - висока. Зная, че цената се е вдигнала доста последните години, за което се радвам, както писах не съм прекупвач. Не искам да се заяждам, все пак сме тук да си помагаме. Просто споделих мнения.
В момента има 23 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 23 гост (и))