Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 146 от 496 ПърваПърва ... 4696136144145146147148156196246 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,451 до 1,460 от общо 4956
    Потребител
    Регистриран
    23.08.2013
    Пчеларски район
    Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    ... Така на практика ние нямаме развит вътрешен пазар и остава единствения вариант - износ.
    Какъв вътрешен пазар при 2 милиона човека население, 80% от които с няколкостотин лева месечна заплата ??!!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от petrov_mm Виж публикацията
    Колега, тези неща не ги пиша да се заяждам. Просто ми писна, било тук или във фейса, да се пише само "за бога колеги не си продавайте труда за без пари" и това беше когато цената беше 5,30 - 5.50 лв. Сега за 4 и нещо наистина е малко. Просто цената беше добра и го дадох понеже само от там чакам. Не мога да кажа на банката, енергото или в магазина, че чакам меда да стане 6-7 лв. Дано да случите на хубава цена. И 6 лв. да стане меда тази година няма да ме е яд. Все пак нямам десетки тонове, че да спечеля толкова много. А за тези колеги който коментират постоянно цените в магазините в другите държави, нека и те да вдигнат цените на дребно, не да го дават по 7 лв. да видим колко ще продадат.
    Това сигурно е към мен.Не те упреквам ,че си го продал.Всеки сам решава кога цената го устройва.Мен също ме устройва 5,50 ,просто фирмите с които работя през последните години не предложиха толкова.Аз бях радетел да се информираме за реалните сделки ,но уви.Някои колеги сега потриват ръце /оттатък е по явно/,твърдят че са предвидили пазара още през август.Да не ги споменавам.Няма нужда да злобеят.Всички не можем да бъдем такива добри финансови анализатори.Риск губи -риск печели ,пък и кампанията не е свършила.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Ако под другия имаш предвид мен, то аз съм тук всеки ден или през ден от 2011 г. Тук бях и когато Матеев купи форума и Гилана се разсърди и направи група пчелин. Винаги съм намирал полезни съвети и теми във форума. Това, че не плямпам много не значи, че не посещавам форума. Ама като ти гледам регистрацията и мненията доста се е писало, дано да е било нещо смислено поне.
    Пък за другото мнение, че година десет храни, не съм съгласен. Няма лоши години, има некадърни пчелари. И при най - лошите зими при правилно зазимяване може без смъртност. Каквато и да е годината, който изкара средно под 20 кг на кошер трябва да ги затрие и да се откаже (освен, ако не прави голям прираст). Каквото и да е лятото, има рапица, драка, кориандър, слънчоглед и магарешки бодил. А някъде има и акация и липа. Все няколко трябва да хване. Които няма поне три от тези паши, трябва да се ориентира към нещо друго или да се занимава с пчелите като хоби, не да коментира цената на меда. За да има мед трябват здрави и силни семейства, а не мърши.
    Няма лоши години, има некадърни пчелари
    Пчеларите са си много добре, но все пак не са магьосници или най - малкото гадатели.
    Каквато и да е годината, който изкара средно под 20 кг на кошер трябва да ги затрие
    Тази година как да изкараш повече от 20 кг в райони където пчелите нямаха вода да пият, камо ли нектар да донесат. От къде да го вземат - от камъните ли?
    Каквото и да е лятото, има рапица, драка, кориандър, слънчоглед и магарешки бодил. А някъде има и акация и липа. Все няколко трябва да хване
    И като го хване по 20 кг. ли трябва да е? Аз лично от тези които си написал, 5 не съм ги виждал и на картинка.
    Които няма поне три от тези паши, трябва да се ориентира към нещо друго или да се занимава с пчелите като хоби, не да коментира цената на меда
    Защо да не го коментира? Той също продава мед и когато го изкарва с много труд, при оскъдна паша и лоши метеорологични условия, то меда трябва да бъде и по - скъп.
    За да има мед трябват здрави и силни семейства, а не мърши.
    И как се получават тия здрави и силни семейства? Със захар ли? Е, ако е така то вече знам и от къде са добивите от над 20 кг.
    Та тези философии не ги разтягай тук. Всички са пределно наясно с материала и само ги дразниш с глупостите си. Като искаш да си продаваш труда на ниски цени - продавай си го, но не насаждай идеи за ниски цени на меда на хората които са дали повече средства за да го добият отколкото ще вземат от него.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Просто цената беше добра и го дадох понеже само от там чакам.
    Ами като само от тук чакаш защо не се захванеш с нещо друго, а караш мен и другите да се захванем? Друже, ние сме се захванали с много неща и на туй отгоре и пчели гледаме с много труд и средства и един такъв като тебе като дойде да говори глупости и просто ти идва да му теглиш една ..... Защо не идеш някъде другаде да си развиваш теориите?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Не го отпъждай ,той тъкмо се включи.

Потребител
    Регистриран
    27.02.2011
    Мале, мале, къде се бутам и аз при големите играчи.

Потребител
    Регистриран
    27.02.2011

Wink

"Друже, ние сме се захванали с много неща и на туй отгоре и пчели гледаме" - ама как звучи само

Потребител
    Регистриран
    27.02.2011
    "Ами като само от тук чакаш защо не се захванеш с нещо друго" - защо да се захвана, нали ти казвам, че съм много доволен?

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    "Ами като само от тук чакаш защо не се захванеш с нещо друго" - защо да се захвана, нали ти казвам, че съм много доволен?
    Ами като си доволен трай си, какво се месиш където не ти е работата? Ние като искаме да се вдигне цената на меда то от това ще спечелиш и ти. Но ти си единица, а ти като мрънкаш мътиш водата на хиляди, което ама хич не е добре и най накрая ще напуснеш форума с подвита опашка, защото тук няма никой да те остави да си прокламираш глупостите за намаляване цената на меда. Единственото нещо което едва си е вдигнало цената на фона на всичко е МЕДА. Само теб чакахме да дойдеш тук и да искаш да се сваля цената.

Потребител
    Регистриран
    27.02.2011
    Къде съм казал, че искам да я сваля? Нали няколко поста по - нагоре писах, че 4 и нещо е малко. Аз също на тази цена нямаше да го дам и щях да чакам по - висока. Зная, че цената се е вдигнала доста последните години, за което се радвам, както писах не съм прекупвач. Не искам да се заяждам, все пак сме тук да си помагаме. Просто споделих мнения.

Страница 146 от 496 ПърваПърва ... 4696136144145146147148156196246 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 23 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 23 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •