Здравейте,
днес се престраших и напуших част от кошерите с газовата пушалка. Сложих бели листи по дъната и като се разнесе бойното отровно вещество, след половин час извадих листите. На един от кошерите преброих 130 акара, на друг - 12. В този диапазон бяха всичките 50 кошера. Имам и снимки, но не виждам смисъл да ги публикувам - бял лист с акари на него. Интересува ме това голяма или поносима опаразитеност се явява? Препарата е тактик, от тези кошери мед няма да се вади, ще са донор на отводки догодина. Част от акарите мърдаха, може ли да оживеят тези, останали по дъното на кошера?
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Едва ли ще получиш смислен и аргументиран отговор на въпроса си! Даже ми е чудно защо интелигентен и ерудиран човек като теб го задава. Просто няма база за оценка.
Защо въобще бягате от количествените оценки на опаразитеността преди и след третиране с някакъв препарат или друг метод? Страх от резултатите? Или че много методи, прилагани до сега са просто "пчеларски легенди"?
Толкова ли е трудно да се приложи описаното тук: http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=863&page=3 И математиката не е сложна - броиш, делиш и умножаваш! И имаш съпоставим резултат!!!!!!!
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Методите за количествена оценка са относително точни и е редно да се прилагат, но са трудно изпълними без подходящото оборудване. Беше решил да правиш нещо в тая посока и определено един комплеткт за количествена оценка би бил от полза за много колеги. Това естествено трябва да е на поносима цена и съпроводено с кампания която да разесни ползите.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))