Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 14 от 39 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 131 до 140 от общо 494

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Останах с впечатление, че сте от столицата! И там пчеларите се познават - да не общувате с Мл.Котларски? Напоследък чета, че той май прави подобен кошер. Не мога да го коментирам, защото просто не съм му обръщал внимание!
    Working....

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от kosta zhelev
    Не ,не съм толкова изтънчен.Като повечето от нас съм.Но ситемите са повече от една.Смесвам ЛР и фарар и ДБ.Има изменения в някои моменти.
    Когато човек изменя и комбинира системи стига до извода , че най-доброто е ДБ ! :D :D :D
    Невсичко с две бузи е лице !

Наблюдател
    Регистриран
    11.10.2010
    Здравейте колеги.
    Щях да си правя питки за подхранване,но меда,който бях отделил за направата не беше кристализирал, има и лек вкус на вкиснато.Дали да го използвам за направата на питки с пудра захар или да го изхвърля.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Може, стига да не застудее, за да могат по-често да се облитат. Иначе може да се подрискат. Извинете за израза.

Потребител
    Регистриран
    04.01.2011

До Erolff

Аз не бих го дал на пчелите тоя прокиснал мед. Ти би ли консумирал развалена храна само за да не я изхвърлиш? Освен това се поразрови в болестите по пчелите и виж до какво може да доведе консумацията .Желая ти успех.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Обикновено ако има незапечетан мед и не е покрит от пчелите, той също вкисва, но пролетта си го изконсумират пчелите без проблем. Според мен. Всеки си решава сам.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Ще ви споделя моят начин за подхранване . Ползвам го тази зима имисе струва доста удачен ! В покривната табла съм пробил отвор 55 мм. , като отдолната страна с такер съм приковал метална мрежа за мухи а отгоре извъртащосе пластмасово капаче . Поставената питка върху мрежичката е около 100 гр. , като затварям капачето . Храната стига за 5 дни , но при поставянето и несе отваря кошера , и ако човек е при пчелите всеки ден (като мен)това не е проблем ! Ако се ползва обърната пластмасова чашка и по-голям отвор храната ще е доста повече и за по-дълго ! wink;

Почетен Автор
    Регистриран
    25.09.2010
    Колега,само да попитам-ако кълбото е изместено встрани,и не е точно под отвора дали ще е удачен този начин?

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Ако кълбото не е под отвора , значи някъде встрани от него има мед .....! :D

Потребител
    Регистриран
    04.01.2011

отговор

Може да има ,а може и да няма. Понякога семейство може да умре от глад и при наличие на доста мед в кошера.Това се случва при развитие на пило и последващо повратно застудяване.Тогава сем. може да умре на пилото.

Страница 14 от 39 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •