Колеги, приключихте ли със зазимямането? Аз -да.
Обаче, голям проблем имам с осите. Днес, на всеки капан имаше по 30-ина оси вътре и 15-20 отвън.
Колеги, приключихте ли със зазимямането? Аз -да.
Обаче, голям проблем имам с осите. Днес, на всеки капан имаше по 30-ина оси вътре и 15-20 отвън.
приключих с заземяването но три кошера още имат пило и не съм ги третира с ОК
Тази вечер, в 18,40 часа, станах свидетел на интензивно облитане на пчели от един кошер. Първоначално помислих, че е нападение, но реших да понаблюдавам и разбрах, че се облитат. Температурата беше около 27-28 градуса, пчелите излизаха от кошера и започваха да летят в кръгове. След 20-ина минути(по здрач) всички се прибраха в кошера и нямаше помен от еуфорията им преди минути.
Храна за пчели - Апиинверт някой ползвал ли е тази храна може ли да сподели мнение имам няколко кошера които трябва да дохраня сега може ли да давам от нея
Давай, без да се притесняваш. Използвай последните дни с хубаво време.
Working....
Зазимяване 2013г.
- ДБ - пълните пити в топлата страна, една-две рамки от студената - навън.
- ЛР - в горен корпус шарения - цвят на рамки и съдържание на мед/прашец.
Зима 2014, преди Йордановден.
- ДБ - кълбата в средата и студената половина. Няма пило. До края на месеца сигурно няма да ги мисля.
- ЛР - кълбата горе, в средата и топлата половина. Има пило. Трябва да следя прогнозите и май ще почвам да ги мисля.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
- ЛР - кълбата горе, в средата и топлата половина.
При мен е същото , не съм поглеждал вътре но има много конденз в хранилките и вероятно гледат пило. Затова поставих първите питки
www.rabotilnicata.hit.bg мебели и обзавеждане по индивидуален проект
Докато е топло, ще качват отдолу. Като застуди, ще им слагам шапката.
Януари. Неделя към обед. Някъде в Централна Северна България.
Радиация, аерозоли, HAARP и цъфнали кокичета. Другари, как е възможно това !?
Седя и се чудя. Рецепти за тесто ли да търся или да кова магазини. Комшията не се чуди, ами вече измете паяжината от центрофугата. Накрая ще взема да питам в "бг. мама" какво да правя.
За втора година си имам веселяшки експеримент. Късна сборна отводка, сама да си създава майка. Поглеждам я и без да искам почвам да си тананикам песничката на Юри Никулин.
А нам всьо равно
а нам всьо равно
отводка мъничка сме ний сега
а нам всьо равно
щото знаем как да пазим ний меда
а нам всьо равно
а неканения гост
всьо равно, всьо равно
ще го направим на л.., ъъ петно
а нам всьо равно, всьо равно.
Оппа, там на прелката, видяхте ли ? Джентълменът с черните очи ?
Смело скочи на тревата, отъркаля се като самодива срещу Енювден и отлете, та са не виде. Е сега се разсмях на глас.
Януари. Най-българския месец, по Радичков.
И при мен има търтеи цяла зима в една такава късна отводка и си летят и прибират,скоро ще почвам да правя майките :D
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))