Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 14 от 18 ПърваПърва ... 41213141516 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 131 до 140 от общо 179
    VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Ей....й много писане,много бришане за 10–12 часа. Седем страници. Това е постижение.Нямате ли си работа/ремонт на кошерчета,сковаване на рамки,восъчец да претопите и какво ли не друго/,та само зад клавиатурата седите.Докато прочета тези страници,много от тях бяха пометени от някой,но все пак успях да прочета ,че Чанко има хубав чарнокоп–обожавам го,особено като е наложен като сауш. Това беше лирично отклонение.А сега по същество–Решихте ли?–Има ли полза от преградни дъски?
    Адаш моля те кажи си мнението (твоите коментари винаги съм ги четял с интерес) тия пусти преградни дъски когато са като каубойска врата а не като берлинската стена имат ли значение за температурата в кошера.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    тия пусти преградни дъски когато са като каубойска врата а не като берлинската стена имат ли значение за температурата в кошера.
    С удоволствие бих отговорил на теб с една дума,но е още рано.Нека и други си напишат тежкото мнение на капацитети/ с по 2–3 години експерименти в тази насока, т.е. пчеларстване/ Не визирам теб,така че........споко. Сигурен съм,че ти си направил точно което е необходимо–Руската школа е много полезна,но......не прилагай всичко 1:1. Пречупи го и го вкарай в българската призма.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    След като всички си кажат мнението, аз мога и труд да напиша.

Твоето е нищо.Аз ако споделя как слагам по 3,4,5 преградни на полу кошера колегите сигурно ще ме помислят за лудили как с преградни качвам пчелите в магазина пролетта.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Ако споделиш и после как ги сваляш отново в плодника, два труда ще станат.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    В полу кошера когато свалям майката на плодниковите рамки съм забелязал ,че ако сложа над 4 преградни слиза до 10 дена,а иначе 20 дена ако са само рамки.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    А сега по същество–Решихте ли?–Има ли полза от преградни дъски?

Според мен на 101% има полза от преградната дъска.След като прочетох тоя въпрос и се замислих колко неща правя с нея друго мнение нямам,а сигурно и Ачката ще е на моето мнение щото не виждам как ще може да си надебели медните венци без дъска.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Преградни дъски ползвах само 1вата година, но не можах да намеря смисъл в използването им и от тогава не съм ползвал. Но има толкова метода на пчеларстване, че със сигурност може да им се намери приложение.
    Четох за работа с по 9 рамки и 1 преградна за ЛР10, но така и не пробвах да видя резултата. На пръв поглед 20 рамки са много за плодник и тази идея ми изглежда добра, но като не съм пробвал няма как да кажа.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Ако споделиш и после как ги сваляш отново в плодника, два труда ще станат.

Идеята е друга , но както кажеш .

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Идеята е друга , но както кажеш .
    Радвам се че си съгласен.

Автор
    Регистриран
    31.03.2015
    Пчеларски район
    плевен
    Здравейте , аз като неграмотен и не можещ да пише, следих дискусията след , като бях изтрит след спора за правописа. До колкото разбрах , никой не знае практически за какво се използва преградната дъска. Основното и действие в кошера е контрол на пилото. Какво означава това.Да се контролира пълното осеменяване на пити , а не на всички по малко. С поздрав от неграмотният.

Страница 14 от 18 ПърваПърва ... 41213141516 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •