Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 14 от 82 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 131 до 140 от общо 819
    Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2011
    Интересува ме, някой от вас работи ли с ДБ чиито плодник е съставен от 2 магазина в който са поставени плодникови рамки. Имам няколко останали от бракувани кошери и се чудя дали мога да направя кошери от тях. Проблемни ли са тези 5-6 см разстояние от рамките до дъното?

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Ползвай магазините. При мен няма проблем.

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от advanced
    Интересува ме, някой от вас работи ли с ДБ чиито плодник е съставен от 2 магазина в който са поставени плодникови рамки. Имам няколко останали от бракувани кошери и се чудя дали мога да направя кошери от тях. Проблемни ли са тези 5-6 см разстояние от рамките до дъното?
    Малко височко им идва и ще правят по големи мостове отдолу или ще градят, или през лятото ще висят долу, а няма да се качват в магазина. Иначе може да си ги ползваш.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    На единия се изрязва горната част , тази с фалцовете , до нужния размер. После се снаждат..както можеш...Ако не - правиш отдолу второ дъно, можеш да го ползваш дори с мрежа и т.н.
    Постоянно ме преследват умни мисли...но аз съм по-бърз

днес отворих ко6ерите за първи път сам. не ги гледах подробно а само по 3-4 пити. че ме беше страх да не нараня майката. та не видех пило никъде по питите който гледах, по питите има много мед захаросан. не видях и майките.по дъното на кошерите имаше някакъв бел прашец.пчелите иначе носят прашец и то доста. забелязах че част от пчелите седят на прелетната дъска с вирнати дупенца и пърхат с крила по посока на входа.питите също така са стари забравих да спомена. с кафяв цвят. не мога да заключа нищо по това което видях, от малкото ми практика. четох доста но нещата ми се размиват и не стигам до изводи. ако на някой му е удобно да ме просветли. ааааа да в кошерите си има много пчели.по всички пити. не са покрити изцяло с пчели питите но по май преценки са си доста пчеличкте ми

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Ти виждал ли си изобщо пило на живо - ако си наясно и наистина няма,значи няма и майка.

колега уж съм виждал. казах ви опита ми с пчели е има няма 10 дена.но по мойте знания шом носят прашец би трябвало да има майка.почуквам по кошера и пчлите вътре забръмчват след което след около 8-10 секунди спират

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от gillan
    колега уж съм виждал. казах ви опита ми с пчели е има няма 10 дена.но по мойте знания шом носят прашец би трябвало да има майка.почуквам по кошера и пчлите вътре забръмчват след което след около 8-10 секунди спират
    Ако е търтовка пак ще носят прашец. И сега малко съвети от мен. Като се постопли времето-повече от 15 градуса. Отваряш един кошер и започваш да гледаш хубаво-ама хубаво. Така-това е търтей. Добре. Сега това е пило. Старо, ново. Това са стари пчели, аха е тази е млада, още не може да ходи и е по пухкава. Аааааааа, ето я и майкатаааа. А така. Това е. Сега вече знаеш какво има в кошера. Научи се да виждаш. Сега още си сляп. И след като се научиш да ги разпознаваш ще е добре. Не се притеснявай, че по дълго ще държиш кошера отворен, най много да изядеш някое жило в повече. Е и то ще ти е за урок. След като вече си се запознал с пчелите започваш да се запознаваш с материалите в книгите и форума. Чети много и питай още повече. Няма кой да ти откаже да ти даде ценни напътствия. Аз лично с удоволствие ще го правя. Ще стане пчелар и от теб. Успех.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Докато не ти покаже някой нагледно, трудно ще се ориентираш, аз така бях сляп близо 2 години. Търси някой колега в района , млад и опитен.
    Ще ходя по Гергьовден по троянския балкан на чеверме, иначе можеше да прехвърля Петрохан и да ти помогна с каквото мога. Ей къде е Берковица.
    Успех.

ще потърся още тези дни някой опитен пчелар. имам ввъпрос. трябва ли птите да са покрити изцяло с пчели?защото по мойте има доста пчели но не са покрили изцяло питите. как да преценя дали семейството е силно. днес си поръчах 3 нови кошери с цел да сменя тези 2та че са много стари и единия мисля да го разделя в 2 кошера с цел да имам 2 семеиства от едно. сега подходящ момент ли е за това нещо и какво да направя с преместването на пчеличките в новите кошери и деленето на единия

Страница 14 от 82 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •